Μείωση δημοτικών τελών για το 2018 αποφάσισε ο Δήμος Σαρωνικού.

Με μια λαϊκίστικη πρόταση – απόφαση, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την μείωση των δημοτικών τελών κατά 2% για τις οικιακές καταναλώσεις και 10% για τον χώρο κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τις επιχειρήσεις.  Ο Δήμαρχος επένδυσε την εισήγησή του με αιτιολόγηση περί αποτελεσματικής οικονομικής χρήσης και την ύπαρξη πλεονάσματος 95.000 €. Έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος: 

«Οι καρποί της αποτελεσματικής και χρηστής διαχείρισης που εφαρμόζουμε, επιστρέφουν στους πολίτες. Το 2017, με κοινή προσπάθεια από τη Διοίκηση και τα στελέχη μας, πετύχαμε ένα σημαντικό πλεόνασμα στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Το πλεόνασμα αυτό, κατά ένα μέρος επενδύεται ήδη στη αναβάθμιση του στόλου και του εξοπλισμού της Υπηρεσίας,  ενώ το υπόλοιπο αποφασίσαμε να επιστραφεί στους δημότες, με τη μορφή της μείωσης των ανταποδοτικών τελών. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που ήδη προγραμματίζουμε, όπως η τοποθέτηση αποδοτικότερων ενεργειακά λαμπτήρων, στοχεύουμε στην περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων στα επόμενα έτη. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα έχουμε τη δυνατότητα για νέες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους.»

Η μείωση για μια οικιακή κατανάλωση σε ένα λογαριασμό δημοτικών τελών των 13 € είναι μόλις 0,3 €, μηδαμινή και ουσιαστικά θα περάσει απαρατήρητη.  Θα υπήρχαν λοιπόν άλλες προτάσεις, εφόσον πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη, που θα δημιουργούσαν κίνητρα για μειώσεις σε δημότες που κάνουν αποδεδειγμένα ανακύκλωση, που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα στους φωτιζόμενους χώρους, που πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς ύδρευσης. Αλλά θα μπορούσε ο Δήμος να διαθέσει αυτό το “πλεόνασμα” ώστε να μαζεύει αποτελεσματικότερα τα απορρίμματα από τις χωματερές κάθε γειτονιάς που δημιουργούν κατάθλιψη στους δημότες που τα υφίστανται. 

Αυτή η “παροχή” ομοιάζει με την δρομολόγηση λεωφορείου από την Φώκαια έως το Κορωπί χωρίς εισιτήριο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά 200.000 €. Ποσό που θα πληρώσουν οι δημότες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς.

Σχολιάζοντας την εισήγηση του Δημάρχου, θα την αποδώσουμε στο  στραπάτσο που υπέστη με την υπόθεση του ΚΕΛ και την κωλοτούμπα που έκανε. Αλλά δυστυχώς ματαιοπονεί, ακολουθεί την πεπατημένη που διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι δεν αποδίδει απολύτως τίποτα πολιτικά, μια και αυτός είναι ο στόχος. Ας αλλάξει ρώτα γιατί είναι νέος άνθρωπος και ψηφίστηκε για τα δύσκολα  και όχι για τα εύκολα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Μείωση δημοτικών τελών για το 2018 αποφάσισε ο Δήμος Σαρωνικού.”

  1. Ο/Η Πάνος Β λέει:

    Δήμαρχε αν έχεις κουράγιο για να μην πω άλλο, στείλε τα τεχνικά σου κλιμάκια να μετρήσουν τα εμβαδόν στα αυθαίρετα που υπάρχουν και είναι τα περισσότερα για να υπάρξει δικαιοσύνη! Ακόμα αυτό με τα φωταγωγουμενα τετραγωνικά δεν το έχω καταλάβει γιατί δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη!4€ ρεύμα, 48€ για τον δήμο σε κλειστό σπίτι με ξεπερνά σαν ευφυΐα!!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.