Καταργούνται αρμοδιότητες των δήμων για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Δημαρχείο ΣαρωνικούΚατάργηση αρμοδιοτήτων που μέχρι σήμερα έχουν οι Δήμοι και όλων σχεδόν των προληπτικών ελέγχων για την αδειοδότηση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) φέρνει νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, “το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» αλλάζει τη διαδικασία αδειοδότησης ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και τα ΚΥΕ, εισάγοντας το θεσμό της «γνωστοποίησης» από τον επιχειρηματία ως μοναδική υποχρέωση για την ίδρυση μιας επιχείρησης. Έτσι καταργείται το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο που όριζε ως υποχρεωτική τη διαδικασία της προέγκρισης από τον οικείο Δήμο, αλλά και άλλες αδειοδοτήσεις, όπως την άδεια μουσικής, ενώ καταργείται και ο προληπτικός έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.