Η νέα λογοτυπημένη ταυτότητα τουριστικής ανάδειξης του Δήμου Σαρωνικού

%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8dΣύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού, με την “ένθερμη” απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε δεκτή η εικαστική πρόταση για την ταυτότητα του Δήμου. Διακρίνουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στην αισθητική όσων δέχτηκαν και μάλιστα με μεγάλη θέρμη την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θέλει μεγάλη φαντασία για να οδηγήσει την σκέψη όσων την βλέπουν, σ΄ αυτά τα οποία επιδιώκει ο δημιουργός της και αναφέρονται πομπωδώς στην ανακοίνωσή του Δήμου.  

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα ακόλουθα: Ο Δήμος Σαρωνικού, με την ένθερμη και θετική απόφαση του ΔΣ του, είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζει τη νέα εικαστική ταυτότητα για την προώθηση του τουριστικού του προϊόντος. Μία νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα που βάζει τον Δήμο Σαρωνικού στην πρωτοπορία των Δήμων της Αττικής με έναν σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο και με στόχο να αναδείξει τη στρατηγική του για την τουριστική ανάδειξη ενός ιστορικού και αγαπημένου τόπου της Αττικής γης. 

Δημιουργός της εικαστικής αυτής ταυτότητας (τουριστικός λογότυπος) είναι ο γραφίστας κ. Αριστοτέλης Παπαθανασίου που, σε συνεργασία με το γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σαρωνικού, εμπνεύστηκε την επιλεγμένη εικαστική ταυτότητα, όσο ανήκε στο δυναμικό του Δήμου, και μέσα από μία σειρά στοιχείων και δεδομένων που χαρακτηρίζουν τη διαχρονική παρουσία του Δήμου Σαρωνικού. 

Είναι η αρμονική ακολουθία ενός σύγχρονου κυματισμού που προχωρά τον Δήμο Σαρωνικού ένα βήμα παρακάτω. Είναι η σύνθεση 5 παράλληλων πολύχρωμων κυματισμών που συμβολίζουν τις 5 ενότητες (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα, Κουβαράς), με χρώματα στην παλέτα της φύσης, της θάλασσας, του πράσινου, του ουρανού και της γης. Παρόντα μαζί με τους συμβολισμούς της ενδοχώρας, δύο τελικά «ς» εμπνευσμένα από το όνομα του Δήμου μας (Σαρωνικός), της μεγάλης θάλασσας της Αττικής αλλά και το ιδιόμορφο της ακτογραμμής του. Αρχαιολογικές παραπομπές όπως οι Κούροι (τόπος που έχει δώσει τους ομορφότερους Κούρους της τέχνης), ψηφιδωτά, ιστορικά δομικά στοιχεία των βυζαντινών μνημείων της περιοχής, αμπελώνες και ελαιώνες μας, η χαρά της γιορτής χέρι χέρι, υπήρχαν ως έμπνευση δυνατή. Η συνέχεια, η διαχρονικότητα και η ανάγκη για μία εικονική αποτύπωση με θετική σκέψη και ενέργεια απλώνονται στο σύνολο του εικαστικού. Το λεκτικό μέρος (όνομα) από κάτω έχει στοιχεία σύγχρονης και δημιουργικής γλωσσικής μίξης και ένα χρώμα πιο κοντά στο περιεχόμενο του εικαστικού αλλά και της θάλασσας που κυρίαρχα έχει δώσει και το όνομα στον Δήμο Σαρωνικού.

Είναι η υλοποίησης σε απόλυτη αρμονία με το ζητούμενο που, για τον Δήμο Σαρωνικού, ήταν ένα σύγχρονο, λιτό, δημιουργικό και γεμάτο θετικότητα εικαστικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επικοινωνήσει τον τόπο μας με τον θετικότερο δυνατό τρόπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, καλωσόρισε τη γέννηση της δημιουργικής τουριστικής εκστρατείας του Δήμου τονίζοντας: «Αυτή η εικαστική ταυτότητα για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος θα αποτελέσει σημαντικό όχημα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής μας ταυτότητάς και την προώθηση ενός ολοκληρωμένου κύκλου αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον Δήμο μας. Ένας κύκλος δράσεων που πιστεύουμε ότι θα διευρύνει τα πεδία των επισκεπτών μας, της οικονομικής και επιχειρηματικής λειτουργίας, την τόνωση και ενίσχυση των επενδύσεων στο χώρο του τουρισμού, και όχι μόνον, την ενδυνάμωση μίας στρατηγικής αλυσίδας που θα έχει σαν αποτέλεσμα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε έναν από τους κομβικότερους Δήμους της Αττικής. Είναι μία προσπάθεια θετικής ενέργειας και ως τέτοια θα την επικοινωνήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.»     


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.