Ημερίδα για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική

Ο Σταυρός Ιατρού, Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ είπε: πως μεσοπρόθεσμα θα γίνουν δυο νέες ΜΕΑ στην Ανατολική και Δυτική Αττική. Μην ανησυχείτε, δεν εννοεί στην Κερατέα αλλά στο Γραμματικό. 

Ημερίδα για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την Τετάρτη 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και έκαναν παρέμβαση ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ευάγγελος Καπετάνιος. Εισηγήσεις–παρεμβάσεις έκαναν η κ. Αφροδίτη Μπιζά, αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και ο κ. Σταύρος Ιατρού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του διαβαθμιδιακού συνδέσμου. Επίσης το λόγο πήραν οι πρόεδροι της ΠΕΔΑ και ΕΝΔΑ, Νϊκος Σαράντης και Παύλος Καμάρας αντίστοιχα, δήμαρχοι, όπως της Αίγινας και της Παλλήνης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, Ν. Σακούτης.

Από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ, ο Σταύρος Ιατρού, ο αγωνιστής πρώην Δήμαρχος Κερατέας,  ο οποίος δεν επέτρεψε την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα, στην ενημέρωση που έκανε του για τους «μεσοπρόθεσμους» στόχους του ΕΔΣΝΑ είπε, πως ο στόχος είναι να γίνουν 2 ΧΥΤΥ (ένας στην δυτική Αττική και ένας στην Ανατολική Αττική) συνολικής δυναμικότητας 400.000 τόνων τον χρόνο. Για τις μονάδες επεξεργασίας (ΜΕΑ), ο Ιατρού είπε, πως μεσοπρόθεσμα θα γίνουν δυο νέες ΜΕΑ (μια στο Γραμματικό και μία στο Σχιστό), ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΜΑΚ. Βλέπετε ότι για το Γραμματικό δεν έχει κανένα πρόβλημα αν χωροθετηθεί ΧΥΤΥ. 

Δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση

Ο κ. Φάμελλος μιλώντας για το θέμα των μεγάλων έργων στην Αττική είπε : «για να προχωρήσουν άμεσα οι περιβαλλοντικές επενδύσεις στην Αττική, από όπου θα κριθεί και ο περιβαλλοντικός στόχος της χώρας, προετοιμάζουμε   σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτση την εκχώρηση των πρώτων 150 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια, δηλαδή στο ΠΕΠ Αττικής, για την υλοποίηση των Μονάδων με ωριμότητα».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.