Επιτρέπεται η οικοδόμηση στην περιοχή Α΄ Κατοικίας της Αναβύσσου, κάτω από την οδό Συρίγγα;

Σχέδιο Πόλης Α' Κατοικίας ΑναβύσσουΣύμφωνα με το ΦΕΚ 3131/2010 η οικοδόμηση στην περιοχή Α΄ κατοικίας του σχεδίου πόλης της Αναβύσσου, κάτω από την οδό Συρίγγα και μέχρι την οδό Κυριακοπούλου, απαγορεύεται μέχρι την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου όμβριων. Όμως ήδη και πριν την ολοκλήρωση του αποχετευτικού, παρατηρείται έναρξη οικοδομήσεων στην περιοχή.

Μετά από ερώτημα κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να οικοδομήσουν νόμιμα, αν μπορούν και αυτοί να ξεκινήσουν τις διαδικασίες έκδοσης αδειών, ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο Σαρωνικού κ. Μπουκουβάλα, να μας ενημερώσει για το ισχύον σημερινό καθεστώς. Το ενδιαφέρον των οικιστών των οικοπεδούχων της περιοχής, δεν έχει την έννοια της καταγγελίας για την έναρξη οικοδόμησης κάποιων ιδιοκτητών, αλλά την ενημέρωσή τους για την νομιμότητα των ενδεχόμενων δικών τους ενεργειών.

Ο κ. Μπουκουβάλας μας είπε ότι, σε ένα μήνα περίπου, θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του αποχετευτικού όμβριων και επομένως θα είναι δυνατή η έναρξη έκδοσης αδειών.

Η πρόβλεψη ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα εντός του προσεχούς μηνός, δείχνει αισιόδοξη, με δεδομένους τους αργούς ρυθμούς εξέλιξής τους, από πλευράς αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία αξιολογεί τα ευρήματα της οδού Μικράς Ασίας.

Να σημειώσουμε ότι ύστερα από επιτόπια δική μας παρουσία διαπιστώσαμε ότι το οικόπεδο που έχουν ξεκινήσει εργασίες (εκσκαφές) αφορά το παλαιό παγοποιείο, όπου πρόκειται να κατασκευάσει μονάδα το πολυκατάστημα «Γαλαξίας». Όμως εκείνο το σημείο του σχεδίου αφορά περιοχή αμιγούς κατοικίας, όπου δεν επιτρέπεται η ανέγερση πολυκαταστημάτων. Θα θέλαμε μια έγκυρη απάντηση εκ μέρους των υπευθύνων του πολεοδομικού σχεδιασμού προκειμένου να ενημερωθούν οι οικιστές της περιοχής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.