Κριτική στην συνέντευξη του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη στον Αττικό Παρατηρητή

Untitled-1Κριτική για τα όσα ελέχθησαν από τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη, στην συνέντευξη – συζήτηση που δημοσιεύτηκε στις 3/10/2015 στην ιστοσελίδα μας, ασκεί ο Δημότης και αναγνώστης του Αττικού Παρατηρητή κ. Καπετανάκης Κώστας, κάτοικος Πανοράματος Σαρωνίδας. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Καπετανάκη:

Καλημέρα σας,

Άκουσα με προσοχή την 70λεπτη συνέντευξη που σας παραχώρησε ο Δήμαρχός μας κ. Σοφρώνης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διαχείριση του Δ. Σαρωνικού.

Μετά λύπης μου σας μεταφέρω ότι μου επιβεβαίωσε την αίσθηση που είχα για τον ίδιο και το επιτελείο του. Άφαντος- Ανεπαρκής εδώ και ένα έτος.

Στην 70λεπτη συνέντευξή του αναφέρει κατ΄ επανάληψη ότι έχει ήδη ή θα εκπονήσει μελέτες για διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, ότι αναμένει απαντήσεις σε αυτές, ότι είναι στις προθέσεις του να πράξει διάφορα και ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα κάνει επιτέλους πράξεις ανάδειξης του έργου του. Για πολλά θέματα δηλώνει αναρμόδιος, κατηγορώντας το κράτος για αναλγησία, υποστελέχωση, καθυστέρηση. Στα υπόλοιπα δηλώνει ότι έχοντας χάσει το 65% των οικονομικών πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να επιτελέσει έργο ουσίας, καθώς προφανώς τα οικονομικά του δήμου δεν το επιτρέπουν. Επικαλείται τα capital controls, την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατικών φορέων και των υπηρεσιών του ευρύτερου Δημοσίου, τις απαγορεύσεις της υπηρεσίας αρχαιοτήτων και τις διαφωνίες μεταξύ αναδόχων εταιριών για τη διεκπεραίωση έργων.

Τελικά τι έχει κάνει στον τόπο μας τον ένα χρόνο που διατελεί Δήμαρχος; Όχι τι πρόκειται να κάνει. Τί έχει ήδη κάνει;

Οι 11 μελέτες που υπέβαλε και εγκρίθηκαν, εξασφαλίζοντάς του € 13.000.000, ποιες είναι και τα λεφτά που πήγαν; Δεν το ανέφερε!

Είναι προφανές ότι η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού του Κουβαρά, τα λίγα μπαλώματα στους δρόμους, η περιποίηση του περιβάλλοντα χώρου του Κέντρου Υγείας, δεν επαρκούν. Μοναδική εξαίρεση (για να μην είμαι απόλυτος τις απόψεις μου) η επισκευή του δικτύου αποχέτευση Καλυβίων – Κουβαρά, που μας ανέφερε.

Ωστόσο, σαν πολίτης του Δήμου μας θα περίμενα έναν Δήμαρχο πιο δυναμικό, που να μην επικαλείται μόνιμα την ευθύνη του κρατικού μηχανισμού. Που να προσπαθεί ο ίδιος μέσα από δικές του ενέργειες να δραστηριοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους και να μην περιμένει τα πάντα από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, ΕΣΠΑ κτλ. Εκεί φαίνονται οι ικανοί. Όχι να μας αραδιάζει ευχολόγια για την παντελή έλλειψη του Δήμου στα προβλήματά του τόπου μας. Δεν μπορώ να τον ακούω να μας λέει ότι σε όλα είναι αναρμόδιος και στα υπόλοιπα δεν έχει λεφτά για τίποτα. Οι πολίτες του τόπου μας δεν τον ψήφισαν για να ακούνε 4 χρόνια να τους λέει αυτά τα πράγματα. Να δημιουργήσει ο ίδιος τις συνθήκες, να δραστηριοποιηθεί ακολουθώντας νέα μοντέλα σύγχρονης αυτοδιοίκησης, να κουνήσει το επιτελείο του, να συμβουλευτεί κόσμο για το πως θα είναι χρήσιμος, (δεδομένης της άθλιας κατάστασης της χώρας) και επιτέλους να αρχίσει να παράγει έργο ουσίας, βασιζόμενος στις δικές του πρωτοβουλίες.
Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του Δήμου μας, ο καθένας με τον οβολό του, ο καθένας με το μερίδιο που μπορεί να συνεισφέρει, θα τον υποστηρίξει, βάζοντας πλάτη στην προσπάθειά του, προσδοκώντας στην ανταποδοτικότητα της προσφοράς τους εκ μέρους του Δήμου, μέσω έργων ανάπτυξης της περιοχής μας.

Η γκρίνια του κ. Σωφρόνη και η ανάθεση ευθυνών σε τρίτους, δεν ωφελεί τον τόπο μας σε τίποτα. Μένουμε άπραγοι και παθητικοί ή δραστηριοποιούμαστε εκμεταλλευόμενοι φρέσκες ιδέες και την πρόθεση του Έλληνα για ένα καλύτερο μέλλον;

Θέτω αυτό το ερώτημα στον Δήμαρχο και αναμένω τη συνέχεια στη θητεία του.

Υ.Γ. Θα ήθελα να ερωτηθεί ο Δήμαρχος για το θέμα της αύξησης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ στη Σαρωνίδα.

Με εκτίμηση,

Κώστας Καπετανάκης

κάτοικος Πανοράματος Σαρωνίδας 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Κριτική στην συνέντευξη του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη στον Αττικό Παρατηρητή”

  1. Ο/Η συριανος λέει:

    kaiστο συλογο ΜΑΛΟΜΑΔΡΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΚΥΡΙΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΛΟΜΑΔΡΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΣΤΡΟΣΤΡΟΣΗ ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.