Επιτακτική η ανάγκη συντήρησης του κτιρίου του Κέντρου αλλοδαπών στο Λαύριο

Άθλιες συνθήκες

Το ανοιχτό Κέντρο Αιτούντων Ασύλου Προσφύγων Λαυρίου, όπως ακριβώς πρέπει να αναφέρεται το Κέντρο, δημιουργήθηκε το 1949. Το κτίριο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας, ενώ η διαχείριση του Κέντρου έχει ανατεθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το Κέντρο περιλαμβάνει τρία κτίρια (Α, Β και Γ), με δυνατότητα φιλοξενίας 320 προσφύγων. Σήμερα φιλοξενούνται 300 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία. Συγκεκριμένα στα δύο πρώτα κτίρια διαμένουν κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και πρόσφυγες πολέμου, ενώ στο τρίτο διαμένουν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Τα τελευταία χρόνια οι πρόσφυγες του Κέντρου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, που έχουν να κάνουν τόσο με τη διαβίωσή τους όσο και με την ασφάλειά τους. Από το 1951 τα κτίρια έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας, όπως διαπιστώθηκε και σε τρεις αυτοψίες που έγιναν από το 2005-2010, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας. Από τις αυτοψίες προέκυπτε επιτακτική ανάγκη συντήρησης των κτιρίων, ωστόσο το υπουργείο δεν προχώρησε ποτέ σε ανάθεση της σχετικής μελέτης.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.