Επανέρχεται ο Βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς στο θέμα της κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στον Σαρωνικό

ÌÁÕÑÙÔÁÓ  *** GOAL ***Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού Αττικής διαπιστώνουν με ανησυχία την αυξητική τάση διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες και καταστήματα της περιοχής. Επιπρόσθετη ανησυχία προκαλεί η φημολογούμενη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών του Δήμου με όμορα Αστυνομικά Τμήματα, που θα δυσχεράνει περαιτέρω την αστυνόμευση μιας συγκριτικά εκτεταμένης και μορφολογικά ανομοιογενούς περιοχής.

Με δεδομένο, ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας τους οφείλουν να αποτελούν βασική προτεραιότητα της Πολιτείας, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας στοιχεία για το επίπεδο της αστυνόμευσης στον Δήμο Σαρωνικού και τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο προκειμένου να καταπολεμηθούν τα παρατηρούμενα κρούσματα παραβατικότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

24/11/2015

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

Θέμα: Αντιμετώπιση παραβατικών ενεργειών στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού Αττικής πλήττεται τελευταία από σειρά διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες και καταστήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δράση εγκληματικής ομάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε περίπτερα και ληστείες σε βάρος των ιδιοκτητών τους, εντός των ορίων του Δήμου αλλά και των ομόρων Δήμων Κρωπίας και Μαρκοπούλου και η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ήδη από τον μήνα Μάιο, έχει εκφράσει, με επιστολή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις ανησυχίες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής για την ανεπαρκή αστυνόμευση ενός Δήμου ο οποίος, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει τη διόλου ευκαταφρόνητη έκταση των 133,43 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 29.000 κατοίκων, στον οποίο θα πρέπει να προστεθούν τόσο ο σημαντικός αριθμός επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όσο και αυτός των μη μονίμων κατοίκων που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή. Οι ανωτέρω ανησυχίες εντείνονται εξαιτίας της επικείμενης συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων (Α.Τ.) Καλυβίων και Αναβύσσου με όμορα Α.Τ. και τον Αστυνομικό Σταθμό (Α.Σ.) Σαρωνίδας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Δήμαρχος επανήλθε με την από 13-11-2015 επιστολή του προς το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς τα κρούσματα διαρρήξεων βαίνουν αυξανόμενα.

Είναι προφανές ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση παραβατικών ενεργειών αποτελεί πρώτιστο μέλημα μιας ευνομούμενης πολιτείας, ώστε να καλλιεργείται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θεωρείται από πλευράς Υπουργείου επαρκής η στελέχωση των Α.Τ. Καλυβίων και Αναβύσσου και του Α.Σ. Σαρωνίδας;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στην περιοχή, την αναστολή της έξαρσης της εγκληματικότητας και την προστασία των κατοίκων;
  3. Επιμένει το Υπουργείο να υλοποιήσει τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις των Α.Τ. του Δήμου Σαρωνικού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής

Σ.Σ. 

Αγαπητέ κ. Μαυρωτά

Δημοσιεύσαμε την ερώτησή σας αλλά θα ήθελα να διαβάσετε και την άποψή μου η οποία ταυτίζεται και με την άποψη της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας η οποία επίσης έχει δημοσιευτεί στον Αττικό Παρατηρητή.

Επειδή η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε μια άποψη, δεν σημαίνει αυτό ότι ταυτίζεται με την άποψη των πολιτών, οι οποίοι και σήμερα υφίστανται τις συνέπειες της ελλιπούς αστυνόμευσης, παρ΄ ότι «λειτουργούν» τρία αστυνομικά τμήματα στο Δήμο Σαρωνικού.

Θα ήταν πολύ σωστότερο αν η ερώτηση προς τον υπουργό επικεντρωνόταν στο αν οι πόροι οι οποίοι θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση των δύο εκ των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του εξοπλισμού και την αύξηση των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία είναι η μόνη που βλέπουν οι πολίτες στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές του Σαρωνικού.

Ευχαριστώ πολύ.   

Άγγελος Φραγκόπουλος

Δημοσιογράφος, εκδότης του Α.Π.

και Εθελοντής του Ποταμιού

Αντίλογος στις διαμαρτυρίες για την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών στον Σαρωνικό

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.