ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου στην Ιστοσελίδα “Αττικός Παρατηρητής”, διαμαρτυρόμενος  για το δημοσίευμα που τον καθιστά συνυπεύθυνο, ως αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, για τον φρικτό θάνατο ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΟΣ,  μέχρι στιγμής  συνανθρώπων μας, στην Ανατολική Αττική. 

Πέρα από τους χαρακτηρισμούς που περιέχει το εξώδικο που μας κοινοποίησε και οι οποίοι μας αφήνουν αδιάφορους, αφού είναι από τον Πέτρο Φιλίππου, στεκόμαστε σε σημεία της διαμαρτυρίας του σύμφωνα με τα οποία:

Α: Δηλώνει εγγράφως ότι βρισκόταν εκτός Ελλάδος, γεγονός που αγνοούσαμε και βεβαίως δεν αμφισβητούμε.  Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν (πρέπει να λειτουργούν) ακόμα και αν οι εντεταλμένοι επικεφαλής απουσιάζουν.

Δηλαδή, τι ακριβώς υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, ότι εάν δεν επέστρεφε στην Ελλάδα, η φωτιά θα έφτανε στο Καπανδρίτι; Ποιος ήταν ο εντεταλμένος αναπληρωτής του, που είχε υποχρέωση να κινητοποιήσει την Πολιτική Προστασία και να δώσει εντολή εκκένωσης, όπως είχε υποχρέωση να κάνει η Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής, εφόσον αφορούσε περισσότερους του ενός Δήμου; Ας μας τον υποδείξει να στρέψουμε σ΄ αυτόν την κριτική μας. Αλλά δεν το κάνει. 

Β: Αναφέρει ο Φιλίππου: Σύμφωνα με τα όσα έχουν εκ των υστέρων προκύψει, το όλως αιφνίδιο της καταστροφικής πυρκαγιάς και η ταχύτητα εξάπλωσή της συνέπεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν, καθιστούσαν ανέφικτη την όποια απόπειρα απομάκρυνσης. 

Είναι τραγικό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου όχι μόνο δεν ενημέρωσε, μέσω της υπηρεσίας του τους πολίτες, για το κίνδυνο που διέτρεχαν, αλλά παραδέχεται ότι ΔΕΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ να τους απομακρύνει, εκτιμώντας, εκ του αποτελέσματος, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο (!!!). Την πιθανότητα να είχε σωθεί έστω και ΕΝΑΣ ακόμα άνθρωπος, εάν προσπαθούσε, την αποκλείει.  

Επίσης τραγικό, που καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητας της υπηρεσίας που ο ίδιος διοικεί και παραδέχεται στην εξώδικη διαμαρτυρία του, είναι ότι θάνατος αθώων συνανθρώπων μας, προέκυψε λόγω της ταχύτητας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Προφανώς, μας πληροφορεί και προβάλει ως δικαιολογία, ότι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής, της οποίας είναι προϊστάμενος, επιχειρεί μόνο όταν υπάρχουν φυσιολογικές καιρικές συνθήκες και τα καιρικά φαινόμενα έχουν μικρή ταχύτητα (!!!).   

Παρόμοια δημοσιεύματα, σαν αυτό του Αττικού Παρατηρητή, με το ίδιο περιεχόμενο, που αποδίδουν ευθύνες στον ίδιο και στην υπηρεσία του, έχουν αναρτηθεί σε εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση στα ΜΜΕ (Αντ1 )του Δημάρχου Ραφήνας κ. Μπουρνούς (30/7/2018), ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επικοινωνία του με τον Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει (!!!) και να απευθυνθεί αλλού. Ο Πέτρος Φιλίππου επέλεξε να διαμαρτυρηθεί εξωδίκως και να απειλήσει την ιστοσελίδα μας για προφανείς λόγους. Προτίθεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες,  να επανέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο μας και δημοσιεύματα που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους δημότες του Σαρωνικού τον ενοχλούν ιδιαίτερα. Αυτό τουλάχιστον έχει παρατηρηθεί από το παρελθόν, όταν χρησιμοποιεί συχνά και σε κάθε ευκαιρία απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον “Αττικό Παρατηρητή”.  Και μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν οι αναφορές μας και η κριτική στην πολιτική του, να αφορούσαν ζητήματα ήσσονος σημασίας και να προκαλούσαν τις έντονες αντιδράσεις του, αλλά σήμερα έχουμε ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑΝ νεκρούς και κάποιες δεκάδες αγνοούμενους και τραυματίες, την ευθύνη των οποίων φέρουν ακέραια, ο Υπουργός Τόσκας, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, οι αρχηγοί της Π.Υ. και της ΕΛ.Α.Σ, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης και ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης.

Θα περίμενε κάποιος, ότι οι παραπάνω θα παραιτούνταν, αν όχι έχοντας το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη για το ΕΓΚΛΗΜΑ, αλλά για να διευκολύνουν την δικαιοσύνη στο ανακριτικό έργο της, για την διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών, κάτω από το οποίο συντελέστηκε και που σαφέστατα τους αφορά. Αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου, μας πληροφορεί, μέσω της εξώδικης διαμαρτυρίας του, ότι δεν πρόκειται να “λιποταχτήσει”. 

Ευχόμαστε, για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του Πέτρου Φιλίππου στην Αντιπεριφέρεια, να κυριαρχήσουν φυσιολογικές καιρικές συνθήκες και τα όποια φαινόμενα να έχουν μικρή ταχύτητα, ώστε να μην βρει άλλη καταστροφή την Ανατολική Αττική.

Δημοσιεύουμε εδώ αυτούσια την εξώδικη διαμαρτυρία του Πέτρου Φιλίππου  

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ”

 1. Ο/Η Δημήτρης Κατωπόδης λέει:

  Δεν δώσαμε εντολή εκκένωσης στο Μάτι ανέφερε ο Π. Φιλίππου. Ποια άλλη μαρτυρία χρειάζεστε άραγε για να αποδειχτούν οι ευθύνες όλων αυτών των αθλίων;

 2. Ο/Η Λία λέει:

  ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ !!!!!!!

  Ο άνθρωπος που βύθισε τον Δήμο Σαρωνικού στα λύματα βάζοντας τους ομοιδεάτες του να κάνουν τα γνωστά ευτράπελα στο Δ.Συμβούλιο, τώρα έχει αναλάβει και το ρόλο του να “καθαρίσει” τις κυβερνητικές αμαρτίες από τα αποκαΐδια και τα 92 καμμένα πτώματα στο Μάτι.
  Γνωρίζοντας βέβαια την βρώμικη αριστερή προπαγάνδα πολλά χρόνια τώρα, (αυτή άλλωστε ήταν η δουλειά του, 26 χρόνια) προσπάθησε σήμερα το πρωί σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον έμπειρο δημοσιογράφο Νίκο Ρογκάκο, να αποδείξει με πλαστά έγγραφα (όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Ραφήνας Β. Μπουρνούς) ότι έγινε περιφερειακό συντονιστικό συμβούλιο.
  Φυσικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Φιλίππου ήταν παιδαριώδη κάνοντας τον δημοσιογράφο να κλείσει την συνέντευξη λέγοντας :κύριε Φιλίππου σας ευχαριστώ που παρευρεθήκατα στην συζήτηση, τώρα γιαυτα που είπατε ο κόσμος που μας βλέπει κρίνει.

  Αυτός λοιπόν είναι ο Πέτρος Φιλίππου, ανέλαβε την βρώμικη δουλειά ,φυσικά με αντάλλαγμα να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.
  Μόνο που αυτή την φορά δεν ήταν καλοδιαβασμένος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες που του αναλογούν.
  Τώρα κε Φραγκόπουλε για το εξώδικο που σας έστειλε είναι προφανές ότι η ανίκανη κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη γραμμή .Να φιμώνει κάθε ΜΜΕ που τους ενοχλεί.
  όπως ακριβώς έκανε με τον ΣΚΑΙ.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.