Εισήγηση Παύλου Καμάρα κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας Αττικής

Καμάρας: Μένει να δούμε εάν το έργο τελικά θα είναι δράμα ή κωμωδία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καλούμαστε σήμερα να εγκρίνουμε ή να καταψηφίσουμε  το  “ νέο”  τεχνικό πρόγραμμα  και το “νέο” προϋπολογισμό που εισηγείται η Οικονομική Επιτροπή της Νέας Περιφερειακής Αρχής.

Θεωρώντας ότι ο Προϋπολογισμός αποτυπώνει, τουλάχιστον σε επίπεδο υλοποιήσιμου προγραμματισμού, τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά από την παράταξη της Διοίκησης, αναμφισβήτητα αυτός ο 1οςΠροϋπολογισμός  αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Μπορεί όμως κάποιος στους  κωδικούς  με τα έργα, τις υπηρεσίες και τα αναγραφόμενα ποσά να δει αλήθειες.

Αλήθειες που πολλές φορές υποκρύπτονται από τους  ψηφοφόρους  Δημότες, στο πλαίσιο της άγρας ψήφων.

Είναι λοιπόν η πρώτη στιγμή της αλήθειας για τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Η άλλη, θα είναι όταν έλθει ο Απολογισμός .

Και φοβάμαι  για την κα. Δούρου και την παράταξή της η αλήθεια αυτή είναι πικρή.

Με έκπληξη ακούσαμε πριν από λίγο, την μεν κα Περιφερειάρχη, να λέει ότι “εμείς δεν υπογράψαμε“ τον προϋπολογισμό αυτό , συνεχίζοντας με αοριστολογίες να επαναλαμβάνει συνθήματα και προεκλογικές ατάκες κατά του πρώην Περιφερειάρχη. Ο δε ίδιος εισηγητής της πλειοψηφίας, να εισηγείται τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει τα 414 συνεχιζόμενα ή ενταχθέντα έργα, της προηγούμενης Διοίκησης καθώς επίσης και να αναγνωρίζει το πλεόνασμα των 300 και πλέον εκατομμυρίων, που υπάρχει στο ταμείο της Περιφέρειας και παράλληλα να αναφέρεται σε “απραξία” και “αταξία”  της Διοίκησης Σγουρού!!!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά είναι πράγματα ανήκουστα και πρωτοφανή. Στερούνται της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που θα πρέπει να έχει η Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας!

Εάν η κα Δούρου 10 μήνες μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της, ως Περιφερειάρχη , 6 μήνες από την εκπόνηση – παρουσίαση των κατά χιλιάδες διανεμηθέντων “ illustration” προγραμμάτων της και 4 μήνες από την εκλογή της δεν είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα δικό της προϋπολογισμό και απλά “αντιγράφει” των προϋπολογισμό της απελθούσης Διοίκησης, αλήθεια εάν αυτό δεν είναι εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τότε τι είναι ;

Δεν θα ασχοληθώ με τον πίνακα των έργων, που αναφέρονται στα αποπερατούμενα, τα συνεχιζόμενα ως και τα ενταγμένα έργα  που βαίνουν προς υλοποίηση.

Διότι αυτά φέρνουν την σφραγίδα του Σγουρού και της παράταξής του.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ μόνο στο δικό της όπως είπε στίγμα, που έβαλε με την προσθήκη κάποιων κωδικών.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλήθεια κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης

Αυτή η περιβόητη κοινωνική πολιτική σας κόντρα, στις  μνημονιακές και ανάλγητες πολιτικές  των προηγούμενων.

  1. Εξαντλείται  για το 1/3 ουσιαστικά της θητείας σας, σε 8 τίτλους δράσεων, οι τρεις  εκ των οποίων είναι δρομολογημένες;
  2. Εξαντλείται σε τίτλους δράσεων που προφανώς δεν έχουν αξιόπιστη μελέτη που να δείχνει π.χ. ότι οι “Δράσεις Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων”, κοστίζουν 2.700 και όχι 10.700 κάτι  που θα μπορούσαμε να προτείνουμε εμείς εάν θέλαμε να λαϊκίσουμε ;
  3. Εξαντλείται σε τίτλους δράσεων που προφανώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για να υλοποιηθούν όπως “Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρονικού ρεύματος”;

δράση που θα ήταν ευχής έργο να υλοποιηθεί ,που όμως σήμερα φαντάζει σαν μια ακόμα κοροϊδία, προς τον αναξιοπαθούντα συνδημότη μας.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ

Αλήθεια κυρία Δούρου και αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης που ακούγατε αλλά δεν αντιδρούσατε όταν η αρχηγός σας κατηγορούσε τους Δημάρχους, για “συναλλαγές” και “αλισβερίσια” με  τον Γιάννη Σγουρό, γιατί είχαν το θάρρος να ομολογήσουν την άριστη συνεργασία τους μαζί του.

Εσείς φέρνοντας τα νέα έργα,

  1. Διαβουλευτήκατε με το σύνολο των 66 Δημάρχων της Αττικής και εν τέλει δημοκρατικά καταλήξατε ότι αυτά πρέπει να μπουν κατεπείγοντος και κατ’ εξαίρεση.
  2. Δεν υπάρχουν άλλες ώριμες μελέτες από Δήμους για ένταξη στο Πρόγραμμα;

Εάν υπάρχουν, γιατί δεν τις βάλατε μαζί με τα έργα των Δήμων, που όπως φαντάζομαι, όλως τυχαία, προέρχονται από τον ίδιο κομματικό σας χώρο.

Έαν θέλατε δε να δώσετε το δικό σας στίγμα, όπως λέτε, στον προϋπολογισμό εκτός από τις προχειρότητες και τις υστεροβουλίες που αναδεικνύονται παραπάνω, ως προς τις περιβόητες εξαγγελίες σας για πολιτικές επιλογές, το κονδύλι για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, τα κονδύλια για τις επιχορηγήσεις  για τα αθλητικά έργα (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), τα έργα  που είχαν σκιές (σύμφωνα με τα προεκλογικά λεγόμενα σας) ΓΙΑΤΙ (;;;;) δεν τα απεντάξατε και τα φέρατε προς ψήφιση ;

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις.

Η αναφορά σας ότι θα επανέλθετε τον Φεβρουάριο, μου θυμίζει κακούς μαθητές που πιάστηκαν αδιάβαστοι και μείνανε μετεξεταστέοι.

Τελειώνοντας αγαπητοί συνάδελφοι δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο .

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα βλέπουμε σκηνές από το έργο που θα δούμε προσεχώς στην κεντρική πολιτική σκηνή, εάν ποτέ έλθει στην εξουσία το κόμμα της κας Δούρου.

Το περίφημο σχίσιμο των μνημονίων ή μονομερής καταγγελία των συμφωνιών, το νέο έτοιμο οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα, μοιάζει τόσο πολύ με την δική της σημερινή στροφή 3600   στο θέμα των παραπλήσιων δικών της εξαγγελιών για τα έργα και τις ημέρες του “μνημονιακού” Σγουρού και της παράταξής του.

Μένει να δούμε εάν το έργο τελικά θα είναι δράμα ή κωμωδία.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.