Διάλυση της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού σηματοδότησε η αποχώρηση τεσσάρων Συλλόγων μελών της

Αποχώρησε το “Καταφύγι”, ο “Αίολος Θυμαριού”, η “Αγία Τριάδα Αναβύσσου” και ο “Φοίνικας Λαγονησίου”

Φωτογραφία από συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης,  στην οποία ο πρόεδρος Γιάννης Πρέκας χτύπαγε τα τραπέζια για να διακοπεί η συνεδρίαση και ο αντιπρόεδρος Παπαχρήστου απέσυρε ελεγχόμενους Συλλόγους, για να μην υπάρχει απαρτία και ληφθεί απόφαση για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ

Τέσσερις ιστορικοί Εξωραϊστικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Σαρωνικού, με τα περισσότερα μέλη, αποχώρησαν από την Ένωση Συλλόγων Σαρωνικού, ενώ ο πρόεδρός της, συναισθανόμενος (;) αρχικά ότι είχε γίνει όργανο των κομματικών εγκάθετων, δήλωσε παραίτηση για να την ανακαλέσει στη συνέχεια.  

Μετά από ένα οκτάμηνο αντιπαραθέσεων, που γιγαντώθηκαν με αιτία την χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων από τον Δήμο Σαρωνικού,  έφτασε η ώρα της οριστικής ρήξης του Προεδρείου της Ένωσης με στελέχη των αποχωρησάντων Συλλόγων. 

Οι αιτία της κρίσης, ήταν η σκόπιμη προσπάθεια του προεδρείου της Ένωσης, να αποτρέψει την λήψη απόφασης σχετικά με το ΚΕΛ Σαρωνικού, επειδή διέβλεπε ότι η πλειοψηφία των Σωματείων θα τασσόταν ανεπιφύλακτα υπέρ της χωροθέτησης του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων (Δείτε εδώ). Με μεθοδεύσεις, όπως η κωλυσιεργία μέσω της πρόσκλησης των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι θα ενημέρωναν δήθεν για τις θέσεις τους, θέσεις που έχουν διατυπωθεί δεκάδες φορές, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις ενημερωτικές εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι αντιφρονούντες, στην χωροθέτηση του ΚΕΛ. Παρ΄ ότι όμως ολοκληρώθηκαν αυτές οι ενημερωτικές συναντήσεις το ελεγχόμενο από δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας προεδρείο, απέτρεψε την λήψη απόφασης, διαδικασία η οποία σαφώς προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης. 

Κόκκινο πανί, για το κομματικό προεδρείο υπήρξε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικιστών του Καταφυγιού, ο οποίος με απόφασή του είχε τοποθετηθεί υπέρ της χωροθέτησης του ΚΕΛ, αλλά και ο Όμιλος Θυμαριού Αίολος ο οποίος είχε πάρει αντίστοιχη θέση.  Και ενώ για το Καταφύγι μεθόδευαν από το Νοέμβριο του 2017 να το οδηγήσουν στην έξοδο από την Ένωση, αλλά δεν τους έβγαινε η καταμέτρηση των ψήφων, για δε τον Όμιλο Θυμαριού δεν ενέκριναν επί δύο μήνες την εγγραφή του στην Ένωση, με διάφορες προφάσεις  και απαιτώντας έγγραφα και παραστατικά, τα οποία καμία άλλη οργάνωση δεν είχε προσκομίσει κατά την εγγραφή της. 

Η αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έφτασαν στο απροχώρητο όταν, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. αποχώρησε με τους αντιπροσώπους δύο σωματείων, τους οποίους έλεγχε  δημιουργώντας πλαστή έλλειψη απαρτίας ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες βέβαια δεν εξυπηρετούσαν την δημοτική παράταξη του Τσαλικίδη, της οποίας ήταν υποψήφιος. Ανάλογες ήταν οι ενέργειες του Γραμματέα της Ένωσης Κόλλια, ο οποίος εσκεμμένα δεν κρατούσε πρακτικά των συνεδριάσεων, αλλοιώνοντας τις αποφάσεις, ενώ συχνά τοποθετείτο ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΕΣ, της οποίας επίσης υπήρξε υποψήφιος, όπως έκανε στην ενημερωτική συγκέντρωση με την κα Ράπτη.

Ματαίως  εκπρόσωποι Συλλόγων επισήμαιναν τις αντικαταστατικές ενέργειες του προεδρείου, και την ανυπαρξία του ίδιου του προέδρου, ο οποίος είχε εκχωρήσει τις υποχρεώσεις του στον γενικό γραμματέα και λειτουργούσε ως υπάληλός του. 

Η αφορμή για την γενίκευση της κρίσης, ήταν όταν οι ποιο πάνω, προσπάθησαν να απαγορεύσουν στον εκδότη του Αττικού Παρατηρητή και Πρόεδρο του Καταφυγιού Άγγελο Φραγκόπουλο, να δημοσιεύει την άποψή του, για τα όσα συνέβαιναν στις συνεδριάσεις της Ένωσης, αποκαλύπτοντας τις μεθοδεύσεις του κατευθυνόμενου προεδρείου. Δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρξει ανοχή στην προσπάθεια φίμωσης και στην λογοκρισία που προσπαθούσε να επιβάλει, το αριστερών αποκλίσεων προεδρείο, πράγμα που στιγμάτισαν  εκπρόσωποι σωματείων και όχι μόνο αυτών που αποχώρησαν από την Ένωση. 

Σε πολυσέλιδη επιστολή του προς το το Δ.Σ. της Ένωσης    ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Καταφυγιού, με την οποία κατάγγελλε τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές ενέργειες του Προεδρείου (Διαβάστε εδώ: Προς τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης), ζήτησε να προγραμματιστεί συνεδρίαση στην οποία θα έπρεπε να συζητηθούν αυτά τα θέματα και να επιστρέψει η Ένωση στις καταστατικές της δεσμεύσεις. Αντί αυτού το κομματικό προεδρείο της ένωσης και κυρίως ο αντιπρόεδρος Παπαχρήστου και ο Γραμματέας Κόλλιας οργάνωσαν “πειθαρχική” συνεδρίαση σε βάρος του Καταφυγιού.  Για να επιτύχουν την πλειοψηφία στην συνεδρίαση, ενέγραψαν στην δύναμη της Ένωσης, “οικολογική οργάνωση” η οποία δεν είχε καταστατικό, δεν έχει κάνει εκλογές και τα εμφανιζόμενα λιγοστά μέλη της είναι συγγενείς του Τσαλικίδη και κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι από την Π. Φώκαια. Ενώ, όπως προαναφέραμε, δεν ενέγραψαν στην δύναμη της Ένωσης, τον Όμιλο Θυμαριού Αίολος, ένα ιστορικό Σύλλογο της περιοχής με εκατοντάδες μέλη. 

Προ αυτών των δεδομένων, το Δ.Σ. του Καταφυγιού, κοινοποίησε απόφασή του, με την οποία δήλωνε ότι αποχωρεί από τη Ένωση (Διαβάστε εδώ: Απόφαση ΔΣ Καταφυγιού σχετικά με την Ένωση Συλλόγων Σαρωνικού).  Το Δ.Σ. του Αιόλου δήλωσε επίσης, ότι αποσύρει την αίτηση εγγραφής του (Διαβάστε εδώ: Δελτίο Τύπου του Ομίλου Θυμαριού Αίολος), ενώ από την συνεδρίαση παρωδία της 18/1/2018 αποχώρησε ο Σύλλογος Βούρλων Αναβύσσου η “Αγία Τριάδα” και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Φοίνικας” Λαγονησίου.  Ο Γραμματέας της Ένωσης κάλεσε τους εναπομείναντες να ψηφίσουν την αποπομπή του Καταφυγιού από την Ένωση, πράγμα που έγινε με την ψήφο του σωματείου σφραγίδα των συγγενών του Τσαλικίδη. 

Την επόμενη ημέρα 19/1/2018, με δήλωσή τους στα ΜΜΕ το Δ.Σ. του Συλλόγου Βούρλων Αναβύσσου η Αγία Τριάδα δήλωσε την αποχώρησή του από την Ένωση, καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του προεδρείου (Διαβάστε εδώ: Δήλωση του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βούρλων Αναβύσσου), όπως επίσης έκανε και Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φοίνικας, με ομόφωνη απόφασή του (Διαβάστε εδώ: Δελτίο Τύπου αποχώρηση του Φοίνικα από Ένωση Συλλόγων). 

Οι διαπιστώσεις μας είναι, ότι πολλές ενώσεις και σύλλογοι της περιοχής, είναι υποχείρια κομματικών εγκάθετων και δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους στην προσέλκυση εκλογικής πελατείας. Με αυτές τις προδιαγραφές, είναι φανερό ότι θα συνεχίσουν αυτά τα συλλογικά όργανα όπως η Ένωση, να είναι αναξιόπιστα και αποκρουστικά για τους πολίτες. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

6 Responses to “Διάλυση της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού σηματοδότησε η αποχώρηση τεσσάρων Συλλόγων μελών της”

 1. Ο/Η Λία λέει:

  Γιατί η Ενωση δεν μετονομαζεται σε Ενωση Συλλόγων Τσαλικίδη ?

 2. Ο/Η Λαγονησιώτης λέει:

  Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Τσαλικίδης μέσα από την αφάνεια και την απαξίωση που έχει από τους πολίτες, βρίσκει κάποιους “ατυχήσαντες” και παίζει το παιχνίδι του.
  Για τον συγκεκριμένο αποτυχόντα του, μήπως πρέπει να ασχοληθεί η Στρατολογία μαζί του γιατί όσα χρόνια τον ξέρω (μένω στην γειτονιά του) φαντάρος δεν έχει πάει. Μήπως είναι Ι5?

 3. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

  Έστησε «οικολογικό Σύλλογο» με συγγενείς του!!!
  Αυτός που ενώ ήταν αντιδήμαρχος, ανακάτευε με τον γαμπρό του επί 8 χρόνια την χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας και η οποία κάηκε το 2012.
  Αυτός που έφερε τα ιχθυοτροφεία από τον Πάτροκλο στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.
  Αυτός που προσπαθούσε να χωροθετήσει το ΚΕΛ στην Γερακίνα με αποδέκτη των επεξεργασμένων υδάτων μέσα στις παραλίες του όρμου της Αναβύσσου.
  Όχι μόνο Οικολογικό Σύλλογο έπρεπε να στήσει, αλλά πρόεδρος των Ευρωπαίων Οικολόγων πρέπει να ανακηρυχθεί.

 4. Ο/Η Γιάννης Αδαμης λέει:

  Ρε παιδια μην βιαζεστε .
  Οι άνθρωποι θα παραιτηθουν .
  Απλα ο Τσαλικιδης ειναι εκδρομή και μόλις γυρίσει
  θα το συζητησουν για να τους καθοδηγήσει αναλόγως .
  Ετσι κάνουν ολα τα τσιράκια .
  Στήσανε παράγκα .

 5. Ο/Η Φώντας Φαντίδης λέει:

  Πώς είναι δυνατόν μετά απο τόσες ομαδικές αποχωρήσεις
  Συλλόγων το απαξιωμένο προεδρείο της Ενωσης και ειδικά ο
  ”Πρόεδρος” να μην έχουν ακόμα παραιτηθεί ?
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.