Συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων με τον Νίκο Βολάκο. Άφαντος ο Τσαλικίδης. Έκτροπα στη συνεδρίαση

Συνάντηση με τον Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού κ. Νίκο Βολάκο, πραγματοποίησε στις 30/10/2017,  το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, με αντικείμενο την χωροθέτηση του Κ.ΕΛ. και του Πράσινου Σημείου στο ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων.

Ο κ. Βολάκος είπε ότι εκ μέρους του Συνδυασμού του, έχει υποστηρίξει όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2010 μέχρι πρόσφατα, γιατί είναι σταθερά υπέρ της κατασκευής Κ.Ε.Λ.  στα όρια του Δήμου. Ακόμα και την πρόταση για μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια υπερψήφισε, παρ΄ ότι ο ίδιος υποστήριζε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αυτή η συγκεκριμένη επιλογή.

Σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, εάν στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση για το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, είπε ότι  και βέβαια την στηρίζει (την ψήφισε στην πρώτη συνεδρίαση) και θα περιμένει να δει τις μελέτες που θα κατατεθούν. “Θα μπορούσα να γίνω αρεστός σε πολλούς ψηφίζοντας όχι σε κάθε πρόταση” είπε, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι “χτίζουν πολιτικές καριέρες με αφορμή το Κ.Ε.Λ.”

Η παρουσία και οι τοποθετήσεις του κ. Βολάκου, ικανοποίησαν την πλειοψηφία των παραυρεθέντων  στην συνεδρίαση.

Ο κ. #Μανώλης Τσαλικίδης

Στις προσκλήσεις του Δ.Σ. της Ένωσης για ενημέρωση, δεν ανταποκρίθηκε ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Τσαλικίδης. Ως αιτιολογία παρουσιάστηκε η απασχόλησή του όλη την εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις μελών της Ένωσης ήταν ότι ο κ. Τσαλικίδης αρνήθηκε την πρόσκληση προκειμένου να αποφύγει ερωτήσεις, σε σχέση με τις επιλογές του με το αποχετευτικό που θα τον εξέθεταν, ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  για τις 3/11/2017.  Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν, ότι είχαν προβλέψει την σκόπιμη αποχή του κ. Τσαλικίδη απ΄ αυτή την εκδήλωση.

Έκτροπα στο Δ.Σ. της Ένωσης

Σε απαράδεκτη εκτροπή, οδηγήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης, μετά την συνάντηση με τον κ. Βολάκο.  Το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγία Τριάδα Βούρλων Αναβύσσου κ. Νίκος Πάστρας πρότεινε σχέδιο ψηφίσματος για να εγκριθεί από το Δ.Σ. το οποίο και διάβασε. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Παπαχρήστου, προκειμένου να εμποδίσει την ψήφιση οποιουδήποτε κειμένου, που θα έκφραζε την Ένωση, έθεσε διαδικαστικά ζητήματα, στα οποία επέμενε παρά την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη, ότι η συζήτηση και η λήψη απόφασης  είναι σύμφωνη με το καταστατικό, του οποίου το σχετικό άρθρο διάβασε. Ο κ. Παπαχρήστου απείλησε ότι θα αποσυρθούν δύο σωματεία από την συνεδρίαση για να μην υπάρξει απαρτία και να ματαιωθεί  η συνεδρίαση. Στην ένταση που δημιουργήθηκε, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Πρέκας χτύπησε με δύναμη το τραπέζι της αίθουσας, το οποίο παρ΄ ολίγο να ανατραπεί και όπως ήταν φυσικό το αποτέλεσμα ήταν να διαλυθεί η συνεδρίαση με την αποχώρηση των συμβούλων.

Ο κ. Πρέκας ζήτησε συγνώμη για την απαράδεκτη στάση του, αλλά βέβαια ο επιδιωκόμενος στόχος να διαλυθεί η συνεδρίαση είχε επιτευχθεί.  Να σημειωθεί ότι το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο κ. Πάστρα κάλυπτε την συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων, όπως οι ίδιοι δήλωσαν μετά την ανάγνωσή του.

Από τις αντιδράσεις κάποιων από τους συμβούλους συνάγετε, ότι η Ένωση θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο κρίσης, αφού κάποιοι εξ  αυτών δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αυτό το θέατρο των εγκάθετων των δημοτικών παρατάξεων που αν και μειοψηφία ποδηγετούν το Δ.Σ.

Κάποιοι εξ αυτών δήλωσαν ότι θα εισηγηθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τους την αποχώρηση από την Ένωση. Μέχρι τότε, σημείωσαν, ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το σχέδιο Ψηφίσματος που προτάθηκε από τον κ. Πάστρα.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε.Λ. & ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού, αφού ενημερώθηκε από τον διάλογο και τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού παρακολούθησε τις έξη ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού, στις πέντε Δημοτικές Ενότητες και αφού συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Παρατάξεων του κ. Σωφρόνη, της κας Ράπτη και του κ. Βολάκου, κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα:

Θεωρεί ότι το πρόβλημα του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού πρέπει να επιλυθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η πρόταση του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ δεν αποτελεί οριστική απόφαση, αλλά εντολή να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μελέτες ως αρμόδιος φορέας, ώστε να διερευνηθεί εάν ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων είναι ο κατάλληλος γι΄ αυτήν την δραστηριότητα.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες πρέπει να τεθούν σε διαβούλευση και να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί οριστικά αν το ΚΕΛ και το Πράσινο σημείο θα χωροθετηθούν στον χώρο του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Μέχρι τότε θα συνιστούσαμε στους αιρετούς αλλά και στους πολίτες, όποια άποψη και αν έχουν σχηματίσει μέχρι σήμερα, να χαμηλώσουν τους τόνους και να διαφυλάξουν την ενότητα των πολιτών του Σαρωνικού, προκειμένου ενωμένοι να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

8 Responses to “Συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων με τον Νίκο Βολάκο. Άφαντος ο Τσαλικίδης. Έκτροπα στη συνεδρίαση”

  1. Ο/Η Στελιος Στρατζαρης λέει:

    κε Φραγκοπουλε συμφωνω μαζι σου σε ολες τις απαντησεις και ειδικα σε αυτα που γραφεις για τον Τσαλικιδη.
    Απο εκει εκπορευθησαν ολα τα κακα και τωρα ποζαρει σαν μην τρεχει τιποτα και εχει και το θρασος να εχει αποψη

  2. Ο/Η Λαγονησιώτης λέει:

    Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν ισχύ οι τοπικοί εξωραιστικοί σύλλογοι. Σε 50 σπιτια στην περιοχή του Συλλόγου Νέος Ολυμπος ηταν ΜΟΝΟ πρώην 2 κάτοικοι. Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος δεν ψήφιζε στην περιοχή( Δεν ξέρω αν είναι ακόμα) Σε ποιά άλλη χώρα ισχύει αυτό και για τα δικά μας δεν ισχύει σε Καλλιθέα, Ν.Σμυρνη, Αλιμο και Παλαιό Φάληρο! Ακόμα και για ένα δρόμο έχει γνώμη και εισήγηση ο σύλλογος και οχι αν υπάρχει η ανάγκη αληθινά η όχι. Δήμαρχε άλλαξε το όσο είναι νωρίς και να σταματήσει η χρηματοδότηση για φιέστες και ανούσιες γιορτές. Ακου γιορτή τρυγου και έχουμε θέμα με το αποχετευτικό, τις λακούβες και τα σκουπίδια

  3. Ο/Η Γιαννης Κονδύλης λέει:

    η ένωση πάντα ήταν ενα κλειστο κλαμπ που το μεταχειρίζονταν
    ο Φιλιππου και τωρα ο Σοφρωνης βαζοντας δικους ανθρωπους να
    ”ελεγχουν ” τους συλλογους .
    Το θεμα ειναι πολυ πιο μπερδεμενο.

    Αυτοι οι λίγοι λοιπον δεν θελουν να ανοιξει η Ενωση γιατι τοτε
    θα χασουν την υποτιθεμενη ”εξουσια” τους.
    Δεν μου κανει καθόλου εντύπωση γιατι έγιναν προχθες τα έκτροπα που περιγραφονται .
    Ο Σοφρονης έβαλε τα τσιρακια του να δημιουργησουν επεισόδια γιατι
    η πλειοψηφία εναντιωνόταν στο ΚΕΛ Καλυβίων .
    ο Τσαλιικίδης με την σειρά του έβαλέ τον Παπαχρηστο να κανει μπάχαλο γιατι ο ίδιος ( ο Τσαλικιδης ) δεν εχει αποψη και εχει
    πολυ βεβαρημενο παρελθον στο θεμα ΚΕΛ.
    εμεις παντως οι απλοι πολιτες που δεν ανήκουμε σε κανε να συλλογο ή ενωση και μενουμε στα Καλυβια θα εναντιωθουμε στο
    ΚΕΛ και δεν θα αφησουμε την Παρασκευη να περάσει η προταση
    του Δημαρχου .

    Δεν περιμενουμε απο κανενα εκτος απο εμασ και πολυ περισοτερο δεν μας ενδιαφερει τι αποφαση θα βγαλει η ανυπαρκτη ενωση που
    προεδρος της ειναι υπαλληλος του Δημου, και αντιπροεδρος τσιρακι
    του Τσαλικιδη . Ειναι προφανες πια τι παιχνιδι παιζεται .
    Γιαυτο και ο Φραγκοποουλος ειναι πρωτη μουρη στην συνελευση
    της ενωσης αλλα και ο Παστρας που ηταν υποψηφιος του Σοφρονη .

    ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ ΡΕ . ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ .

    • Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

      Φίλε μου, οφείλω να σε ενημερώσω, ότι εγώ κάθισα σε εκείνο το σημείο του τραπεζιού, γιατί είχαν βάλει πολλούς και νόστιμους ξηρούς καρπούς καθώς και πατατάκια. Αυτό παρ΄ ολίγον να μου στοιχίσει ένα παντελόνι, γιατί όταν ο Πρέκας κλώτσησε το τραπέζι, κόντεψαν να μου έρθουν οι καφέδες πάνω μου.
      Επίσης εκεί μέσα εγώ ήμουν ο μοναδικός ψηφοφόρος που δεν ήμουν ούτε του Σωφρόνη ούτε του Τσαλικίδη, αλλά του Βολάκου. Και τον ψήφισα γιατί ήταν πάντα υπέρ του ΚΕΛ το οποίο όπως έλεγε και λέει πρέπει να γίνει στα όρια του Δήμου Σαρωνικού και να μην στείλουμε τα βοθρολύματά μας στο Λαύριο, στο Μαρκόπουλο ή στην Ψυττάλεια.
      Τα μόνα πολιτικά λύματα που θέλουμε να στείλουμε αλλού είναι ο Φιλίππου και ο Τσαλικίδης.

    • Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

      Σε όλα τα άλλα που αναφέρεις για τους Συλλόγους συμφωνώ απόλυτα. Όσο για το Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ, το έχω προτείνει κι΄ εγώ και μέσω της εφημερίδας μου από το 2011. και το πρότεινα γιατί ήταν ο ιδανικός τόπος και θα γίνει εκεί, να είσαι σίγουρος.
      Έχω προτείνει και το 60ο χιλ. της Αθηνών – Σουνίου απέναντι από το νησί Πάτροκλος, αλλά εκεί ο Τσαλικίδης έφερε τα ιχθυοτροφεία του Καστελόριζου και δεν υπάρχει πια χώρος για ΚΕΛ. Και βέβαια κάνει και την πάπια ο Σωφρόνης, γιατί ο Καστελόριζος έχει λεφτά και μετράει η γνώμη του, όπως του Βαρριά ένα πράμα.
      Και εκεί είχαν αντιρρήσεις οι κάτοικοι του Τουρκολίμανου αλλά ποιος του;ς μαμάει αυτούς;

      • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

        η δημοτικη ενοτητα των καλυβιων μπορει να αναλαβει την διαχειριση των σκουπιδιων(οχι ομως εκει που προτεινει ο σοφρονης…υπαρχει μελετη για διπλα στην χωματερη,η μαζι με το κοροπι που ο χωρος ειναι στα ορια των καλυβιων,αλλα σε καμμια περιπτωση διπλα στα σπιτια μας)οσο για το κελ
        ναι ειναι καλη προταση για το 59,μπορει να φτιαχτει ενα κελ για τις πραγματικες αναγκες της παραλιακης ζωνης.
        αληθεια γιατι δεν παμε συντεταγμενα ΟΛΟΙ μαζι σε αυτην την λυση;
        οσο για τις ιχθυοκαλειεργειες, τα επεξεργασμενα θα μπορουσαν να διοχετευθουν στον δρυμο του σουνιου και να μην πεσει σταγονα στην θαλασσα.
        γιατι κυριοι δεν βλεπουμε αυτην την λυση;για να παψει επιτελους ο διχασμος;

    • Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

      Και η 3η απάντηση. Η πλειοψηφία της ένωσης είναι ΣΑΦΩΣ υπέρ του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ. Ο Παπαχρήστου με τον Πρέκα διέλυσαν την συνεδρίαση, για να μην περάσει το ψήφισμα που έχουμε δημοσιεύσει, το οποίο πρότεινε ο κ. Πάστρας και συμφωνήσαμε οι περισσότεροι. Όπως βλέπεις το ψήφισμα δεν παίρνει θέση υπέρ του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ αλλά υπέρ της αναμονής της κατάθεσης των μελετών που κάνει η ΕΥΔΑΠ και μετά να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητάει επίσης να πέσουν και οι τόνοι της αντιπαράθεσης, χάριν της ενότητας των πολιτών του Σαρωνικού.
      Άντε γεια σου

  4. Ο/Η Σαρωνιδιωτης λέει:

    Τι ναπει κανεις ?
    Αφου οι συλλογοι του παραλιακου μετωπου δεχονται να παιρνουν μερος σε αυτη τη φαρσοκωμωδια που λεγεται ,,ενωση συλλογων σαρωνικου,, καλα ναπαθουν.Σε ΓΣ του δικου μας συλλογου ομοφωνα απποριφθηκε προταση να συμμετεχουμε σε συτο το καραγκιοζιληκι.

    Να προσεχατε κυριοι σε τι μαγαζι πηγαινατε…..

    Τωρα για τον Παπαχρηστο τι πετιμενει κανεις απο Συριζαιο και αποτυχωντα υποψηφιο με τον Τσαλικιδη.

    Και μη χειροτερα.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.