Από τον Αύγουστο του 2017 ο Δήμος Σαρωνικού έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής να προβεί στον καθαρισμό των ρεμάτων

Αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για τον καθαρισμό των ρεμάτων, ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου, έχει απευθύνει ο Δήμος Σαρωνικού από τον Αύγουστο του 2017. Με έγγραφο που απέστειλε στις 2/8/2017 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Βασίλειος Μπούτσης, ζητήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής  να προβεί στον καθαρισμό συνολικά 31 ρεμάτων, που βρίσκονται στο Δήμο Σαρωνικού.

Ειδικότερα, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων απαιτείται ο καθαρισμός 8 ρεμάτων, καθώς και 12 οχετών επί της παραλιακής λεωφόρου. Υπάρχουν επίσης 8 ρέματα προς καθαρισμό στη Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου, 8 στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και 7 στην Τοπική Κοινότητα Κουβαρά.

Παρά την έγκαιρη αποστολή του αιτήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των συγκεκριμένων ρεμάτων, ενώ οι βροχές ξεκίνησαν.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων, που ανήκε μέχρι πρότινος στους Δήμους έχει μεταφερθεί πλέον στις Περιφέρειες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 3852/2010 – Πρόγραμμα Καλλικράτης. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.