Δήμος Σαρωνικού: Απολογισμός δράσης δυόμιση χρόνων

Τον απολογισμό δράσης δυόμιση χρόνων του Δήμου Σαρωνικού, παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Plaza Resort, σήμερα Κυριακή 19/3/2017, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της υποχρηματοδότησης, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλη τη χώρα και στις ευθύνες που ανέλαβαν οι Δήμοι, χωρίς να τους αποδοθούν επιπλέον πόροι. 

Αναφέρθηκε στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, της οποίας το ενδιαφέρον είναι η επιβολή της απλής αναλογικής και η επαπειλούμενη ακυβερνησία των Δήμων, αντί της επίλυσης των δομικών προβλημάτων της. 

Για τους πολίτες, είπε, σημασία έχει να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν έργα. Να δημιουργούν και να συντηρούν υποδομές, να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες. Παρ΄ όλα αυτά, εμείς ως Διοίκηση σε αυτές τις υποχρεώσεις ανταποκρινόμαστε με απόλυτη συνέπεια. Είμαι περήφανος, συνέχισε,  γιατί πετύχαμε στα πρώτα 2,5 χρόνια να υλοποιήσουμε το 90% σχεδόν του προγράμματος μας. Να κάνουμε στη μισή θητεία μας πράξη σχεδόν το σύνολο των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προεκλογικά. Κι επιπλέον, έχουμε σχεδιάσει ένα νέο πρόγραμμα έργων και πρωτοβουλιών, που ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες του τόπου μας. Είναι οι βάσεις της νέας μας προγραμματικής συμφωνίας με τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, η ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να διεκδικήσουμε και την επόμενη πενταετία την ψήφο εμπιστοσύνης σας. Η δική μας συνέπεια και η δική σας στήριξη είναι η πετυχημένη συνταγή για μια νέα δημιουργική πορεία για το Δήμο μας

Αναφερόμενος στις δράσεις του Δήμου, είπε ότι, πρώτο μας μέλημα ήταν και παραμένει η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης, αξιόπιστης κοινωνικής πολιτικής, η στήριξη της οικογένειας και του παιδιού, των ηλικιωμένων, των οικονομικά ασθενέστερων, όλων όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Ανέφερε συγκεκριμένα: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Βοήθεια Στο Σπίτι, την δημιουργία νέων ΚΑΠΗ, εφαρμογή Κοινωνικού Τιμολογίου, την προστασία και την προαγωγή της υγείας, δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους, δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους,  τη δημιουργία της Κοινωνικής Σύμπραξης 13 Δήμων της Ανατολικής Αττικής, την διάθεση σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής περισσότερους από 300 τόνους νωπά φρούτα, την αναβάθμιση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. 

Εξίσου σημαντική προτεραιότητα με τη φροντίδα για την οικογένεια, είναι και η στήριξη της εκπαίδευσης και του αθλητισμού  και ανέφερε τις δραστηριότητες του Δήμου και σ΄ αυτούς τους τομείς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στις ανάγκες του Δήμου για υποδομές και στην προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα και στην αποχέτευση. Ειδικότερα  για το έργο της χωροθέτησης του ΚΕΛ Σαρωνικού και του Πράσινου Σημείου, επέμεινε στην χρησιμότητά του και στην βεβαιότητα ότι η θέση που προτάθηκε στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων είναι η σωστότερη. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ολοκλήρωσε την ομιλία του, κάνοντας αναφορά στην προώθηση των σχεδίων πόλης, στο αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, στα έργα αποχέτευσης όμβριων που υλοποιούνται, στην ανάθεση μελέτης για την αξιοποίηση της παραλίας Αναβύσσου, στην δημιουργία κοιμητηρίου του Δήμου Σαρωνικού, στην τουριστική προβολή του Δήμου κ.α. 

Κλείνοντας ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στην προοπτική του Δήμου, δηλώνοντας ότι προτίθεται να την υπηρετήσει ως Δήμαρχος και την επόμενη πενταετία, απαντώντας σε σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο βουλευτή στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Θα εξακολουθήσω να τιμώ την υπόσχεσή μου απέναντί σας: να είμαι ένας Δήμαρχος χρήσιμος για τον τόπο και τους συμπολίτες μου.» 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Δήμαρχοι από τους γειτονικούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής καθώς και βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής

Η πλήρης Ομιλία Απολογισμού Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 Responses to “Δήμος Σαρωνικού: Απολογισμός δράσης δυόμιση χρόνων”

  1. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    Στην χθεσινη δεξια κομματικη μαζωξη του σοφρονη..αυτο που παρατηρησα οτι ενω ειχαν ξεσκισει στα τηλεφωνα τους Καλυβιωτες να παρεβρεθουν
    στην φιεστα…ειδα οτι ειχαν παει μονο 7 ατομα, οι συγκεκριμενοι κυριοι και κυριες απο τα Καλυβια ειναι αυτοι που εχουν καποιες εκτασεις στον βιοπα καλυβιων και ευελπιστουν να τους απολοτριωσει οσοφρονης με 85000 ευρω το στρεμα(κουνια που τους κουναγε).
    Για αλλη μια φορα οι καλυβιωτες δεν ηταν εκει…
    Εχω ξαναγραψει οτι τα καλυβια ο σοφρονης τα εχασε οριστικα.
    Τα Καλυβια και οι καλυβιωτες θα γινουν η ταφοπλακα στις πολιτικες βλεψεις
    του σοφρονη.
    Αυτο να το βαλει καλα στο μυαλο του ο σοφρονης.

  2. Ο/Η megoulas λέει:

    Ούτε κηδεία με ξένα κόλλυβα δεν είναι ικανός να κάνει…
    Τα μισά απ΄όσα είπε είναι δράσεις και πρωτοβουλίες του άσπονδου φίλου του Πέτρου Φιλίππου και της περιφέρειας, αλλά τα είπε τόσο μπερδεμένα, ώστε προδόθηκε..
    Να μου πείς ποιός απ΄όλους να το καταλάβει;
    Οι γαλάζιοι που ήρθαν εκδρομή Σαρωνικό για παϊδάκια, να βγάλουν την ..υποχρέωση;
    οι κάθε είδους “γνωστοί” και μη εξαιρετέοι…επενδυτές-φιλαράκια του;
    ή οι επαγγελματίες “βλαχοπρόεδροι” που αύριο-μεθαύριο δεν τον ξέρουν, δεν τον είδαν , μόλις το καράβι αρχίσει να βουλιάζει;
    Μπούλη για ένα πράγμα πάντως σε παραδέχομαι;
    Παίζεις χωρίς..αντίπαλο (προς το παρόν τουλάχιστον…)

    • Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

      Που βόσκεις ρε μέγκουλα. 25 χρόνια δήμαρχος ο φελλός και άφησε ανεκπλήρωτες δράσεις και πρωτοβουλίες που δεν πρόλαβε να τις υλοποιήσει και τους τις κλέβει ο Σωφρόνης; Βόσκα ελεύθερα σανό μέγκουλα, έχει μπόλικο ο φελλός.

      • Ο/Η TSALAVOUTAS λέει:

        Καλησπέρα.
        Περιδιαβαίνοντας το σάιτ( συγχαρητήρια καταρχήν που υπάρχει διότι είναι πολύτιμο για τους κατοίκους του Σαρωνικού και όχι μόνον) μου έκανε εντύπωση η απάντηση του ιδιοκτήτη του σε σχόλιο αναγνώστη για την εκδήλωση του δημάρχου Σαρωνικού.
        Νομίζει ο αξιότιμος ιδιοκτήτης του σαιτ, οτι παίρνοντας ο ίδιος θέση (άσχετα αν αυτή είναι σωστή ή όχι) και μάλιστα με αφορισμούς τυπου…”βόσκε τον σανό σου εσύ ..μέγκουλα κλπ ” προωθεί τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο ή τελικά αυτό που καταφέρνει είναι ο ίδιος εκτίθεται αναίτια για πολιτικές σκοπιμότητες;
        Και μια που το φέρνει η συζήτηση και το σάιτ, εκτός από δημοσιογραφικό, είναι και βήμα διαλόγου:
        Μήπως θα πρέπει να διερευνηθεί το γεγονός ότι ο προκάτοχος του κου Σωφρόνη κος Φιλίππου ήταν αυτός που ουσιαστικό τον έβγαλε δήμαρχο;
        Τι έγινε και μεταξύ τους είναι κυριολεκτικά…στα μαχαίρια;
        Τι “κρύβεται” πίσω από τις καταρχήν πολιτικές τους διαφορές;
        Γιατί οι πολίτες του Σαρωνικού θεωρούν ότι είναι η κατάσταση , με πολλά να ακούγονται για σκιές στη διαχείριση του Δήμου που είτε υπήρξαν , είτε υπάρχουν, τίποτα δεν βγαίνει στο φώς;
        Και για να μην αερολογούμε. Ακούγονται πολλά για τα “επενδυτικά” πρότζεκτ του νυν δημάρχου. Οτι εξυπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες, πέραν της αναβάθμισης της ζωής του τόπου.
        Ακουγεται για παράδειγμα ότι ο πεθερός του δημάρχου παίρνει εργολαβίες από το δήμο. Είναι αλήθεια ή όχι;
        Ακούγεται ότι ο οικοδεσπότης – ξενοδόχος της προχτεσινής πολιτικής συγκέντρωσης του δημάρχου έχει απλήρωτες μεγάλες οφειλές στο δήμο.
        Είναι αλήθεια ή όχι;
        Δεν οφείλουμε ως δημότες να γνωρίζουμε;
        Η πρέπει να αρκούμαστε μόνον στα εύπεπτα-εύηχα και …μεγαλεπίβολα που ακούστηκαν την περασμένη Κυριακή;
        Καλό λοιπόν θα ήταν να μας δίνατε εκεί τις απαντήσεις σας (ή ακόμα καλύτερα να τις ζητούσατε από τους υπεύθυνους) και όχι να “απαντάτε” κατ΄αυτόν τον τρόπο στους ανώνυμους χρήστες του σαιτ σας.

        Με εκτίμηση-κάτοικος Αναβύσσου.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.