Ανύπαρκτες οι εφημερίες των Φαρμακείων στο Παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού

Στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού υπάρχουν δεκατέσσερα (14) φαρμακεία. Τρία στην Παλαιά Φώκαια, τέσσερα στην Ανάβυσσο, δύο στη Σαρωνίδα και πέντε στο Λαγονήσι. Όμως υπάρχουν Κυριακές, αργίες και βράδια που οι πολίτες δεν βρίσκουν κανένα από αυτά ανοικτό και πρέπει οι ασθενείς, σε κάποια επείγουσα περίπτωση, να ταξιδέψουν μέχρι τα Καλύβια (15,3 χιλ.), Κερατέα (12,5 χιλ.), Λαύριο (12,3 χιλ.), Ραφήνα (44,5 χιλ.), Κορωπί (25,0 χιλ.) ή και Βάρκιζα (22,3 χιλ.), για να βρουν κάποιο φάρμακο.

Τις εφημερίες των φαρμακείων της Ανατολικής Αττικής τις προσδιορίζει η Περιφέρεια Αττικής και λαμβάνει ως ζώνη ρύθμισης ολόκληρη την Ν.Α. Αττική. Τα επτά φαρμακεία των Καλυβίων έχουν ένα αυτόνομο σύστημα εφημεριών και έχουν εξαιρεθεί από αυτό της Περιφέρειας. Κάτι ανάλογο δεν έχουν συμφωνήσει να κάνουν τα φαρμακεία του παραλιακού μετώπου από Λαγονήσι μέχρι την Π. Φώκαια. Έτσι τα Φαρμακεία της παραλίας εφημερεύουν μόνο ΜΙΑ νύκτα ή αργία ανά ΣΑΡΑΝΤΑ (40) ημέρες. Κάποια από τα φαρμακεία της παραλίας λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (ολοήμερο). Ευτυχώς, κάποιοι φαρμακοποιοί έχουν την ενσυναίσθηση να απαντούν στα τηλέφωνα, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έκτακτες περιπτώσεις και εκτός ωραρίου και εφημεριών, για ένα κλειστό κύκλο πελατών τους. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι λύση, γιατί ίσως κάποια φορά να αποδειχτεί μοιραίο, όταν θα συμβεί να μην υπάρχει κανένα διαθέσιμο φαρμακείο.

Για να καλυφθούν οι εφημερίες στο παραλιακό μέτωπο, θα έπρεπε σε μηνιαία βάση, κάθε φαρμακείο να εφημερεύει τουλάχιστον δύο νύκτες κάθε μήνα και να λειτουργούν Κυριακές και τις ενδιάμεσες αργίες μία φορά κάθε τρεις μήνες.
Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι υπερβολικό, για το λειτούργημα του Φαρμακοποιού και θα πρέπει να οργανωθεί ένα τοπικό πρόγραμμα εφημεριών, ώστε να υπάρχει ένα φαρμακείο για κάθε βράδυ και κάθε αργία εφημερίας στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού.

Προς ενημέρωση των πολιτών, η ευθύνη οργάνωσης ενός τέτοιου συστήματος, ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους τους Φαρμακοποιούς και όχι στο Υπουργείο Υγείας, ή στην Περιφέρεια ή στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.