Αντιπροσωπεία του Σαρωνικού στην Κύπρο για το “Χρυσοπράσινο Φύλλο”

Στην Κύπρο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Μέσα Γειτονιά της Λεμεσού, στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που περιλαμβάνει διετείς συμπράξεις σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο.

Στόχοι του προγράμματος διασχολικών συμπράξεων «Χρυσοπράσινο Φύλλο», το οποίο λειτουργεί με επιτυχία από το 1994, αρχικά με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) σχολείων που σήμερα έχουν φτάσει αισίως τα 36 (ανά διετία) είναι: α)  η δημιουργία στα παιδιά γνωστικών και αξιακών προϋποθέσεων ώστε να έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές στα ζητήματα της προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της βιωσιμότητας της ανάπτυξης και της ποιότητας της ζωής, β)  η ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και η  ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις παιδαγωγικές πρακτικές και γ) η ενδυνάμωση των ιστορικών εθνικών και πολιτιστικών  δεσμών  που συνδέουν τους δύο λαούς και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει για τη διετία 2013-2015 και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων σε σύμπραξη με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού (ο δήμος Μέσα Γειτονιάς αδελφοποιήθηκε το 1999 με τον πρώην δήμο Καλυβίων.

Σε αυτή τη φάση του προγράμματος, έγινε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 σε μια ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κυπριακού δημοτικού σχολείου η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Την επομένη (13/3) ακολούθησε ανάλογη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των εργασιών όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (36 συνολικά, 18 από την Ελλάδα και 18 από την Κύπρο) παρουσία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Δρ. Κώστα Καδή.

Μεταξύ των συμπερασμάτων της συγκεκριμένης εκδήλωσης του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», όπου έγινε αποτίμηση των εμπειριών που έχουν αποκτήσει τα παιδιά από τη μεταξύ τους συνεργασία, ήταν και η διατύπωση της επιθυμίας και από τις δύο πλευρές για συνέχιση του προγράμματος με ακόμα πιο διευρυμένη συμμετοχή σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Αντιπροσωπεία του Σαρωνικού στην Κύπρο για το “Χρυσοπράσινο Φύλλο””

  1. Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

    Αυτά είδε & το… ταβάνι στο γραφείο του διευθυντή & έπεσε κυριολεκτικά να μας πλακώσει στο 1ο Δημοτικό εχθές το απόγευμα!!!…& ευτυχώς που έγινε ημέρα Κυριακή!!..Ευελπιστούμε ότι το…κλιμάκιο του Δήμου μαζί με τον διευθυντή του σχολείου που έσπευσαν στο “πανηγυράκι” της Κύπρου, να πράξουν ΑΜΕΣΑ τα δέοντα για τις απαραίτητες επισκευές στο κτίριο του 1ου Δημοτικού, για τα οποία χρόνια τώρα φωνάζουμε κάποιοι γονείς & δάσκαλοι, διότι εάν πάθει κάτι κάποιο από τα κεφαλάκια των παιδιών μας, τότε θα πάρουμε κεφάλια!!!…ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!…….

  2. Ο/Η Πανος λέει:

    Χρηματα δεν εχουμε, βαρκουλες αρμενιζουν

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.