Ακατάλληλες τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής σύμφωνα με την ΠΑΚΟΕ

sar9-8Ακατάλληλες κρίθηκαν τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι παραλίες στο Καβούρι (οδός Κυβέλης), στο Μεγάλο Καβούρι (στο κέντρο του τελευταίου κολπίσκου), στο Λαγονήσι (στο τέρμα του δρόμου, όχι μπροστά από την στάση “Άγιος Δημήτριος”) και στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση. Το ίδιο δεν ισχύει απαραίτητα για γειτονικές παραλίες, καθώς, επί παραδείγματι, η παραλία «Μαύρο Λιθάρι» της Αναβύσσου κρίθηκε κατάλληλη.

Η ΠΑΚΟΕ αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες, Τετάρτη, ότι οι δειγματοληψίες θαλασσινού νερού πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουλίου σε διάφορες παραλίες του Σαρωνικού από τη Βούλα μέχρι το Καλοπήγαδο Κερατέας. Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.

Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με την μέθοδο Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100mlδείγματος νερού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνες έγιναν και στο πόσιμο νερό της περιοχής, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο προς κατανάλωση.

sar9-5sar9-6sar9-7sar9-9


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Ακατάλληλες τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής σύμφωνα με την ΠΑΚΟΕ”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Από την Απειράνθου τα συνορα Λαγονησιου-Αγ-Δημητριος μεχρι την αλλη πλευρά Παλαιά Φώκαια είναι 25 χιλιόμετρα με 8 ΔΕΙΓΜΑΤΑ!!! Καλά κοροιδευομαστε? Μπράβο στο ΠΑΚΟΕ αλλά δεν φτάνει. Να τις βγάλει ολες κοκκινες και να στραφουμε νομικά στο Δημο, Περιφέρεια, κράτος για τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες, λουόμενους, επισκεπτες, επόμενες γενεές κοκ.ΜΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.