Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Λαυρεωτικής με θέμα την Π.Ν.Π για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ

Έκτακτο συμβούλιο ΛαυρεωτικήςΠραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 21/04/2015 στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, η 7η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, με μόνο θέμα της συνεδρίασης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την δέσμευση των ταμιακά διαθέσιμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα Ελλάδος.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς, ανέλυσε τις θέσεις και τους προβληματισμούς που τέθηκαν στην συνεδρίαση που είχαν η Κ.Ε.Δ.Ε. με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος δέχτηκε οξύτατη κριτική και σφοδρή επίθεση από τους δημάρχους κυρίως της αντιπολίτευσης και όχι μόνο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο κύριος Μάρδας ζήτησε από τους δημάρχους να προϋπολογίσουν τις δαπάνες για το επόμενο δεκαπενθήμερο και μίλησε για δανεισμό διάρκειας δύο μηνών.Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την απόδοση των διαθέσιμων χρημάτων των δήμων.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ήταν από τους πρώτους δήμους της χώρας που μετά την συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον κο Μάρδα, έφερε το θέμα προς ψήφιση και απόφαση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για να προλάβει τυχόν απρόσμενες εξελίξεις επί του θέματος, μιας και αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην συνεδρίαση πήραν τον λόγο για να τοποθετηθούν και οι : Οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Ιωάννα Κουλουβράκη, Ιωάννης Αδάμης, Παναγιώτης Τσίκλος, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Δράκος, Μιχαήλ Μαθιουδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Παρασκευής, Χαρίκλεια Πρίφτη, Σταύρος Ρόζης.

Σε σύνολο 17 παρόντων η τροποιημένη πρόταση που κατατέθηκε έλαβε 16 ψήφους σε σύνολο 17 παρόντων με την κα Χαρίκλεια Πρίφτη να ψηφίζει όχι, αφού πρώτα είχε καταθέσει τις απόψεις της στην συνεδρίαση με την οποία τόνισε πως προέχει το εθνικό συμφέρον, αφού αν δεν υπάρξει αυτό, δεν θα υπάρχει ούτε χώρα ούτε Δήμοι, τονίζοντας την κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρας μας.

Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής επί των παρόντων που συμμετείχαν σε αυτό, συντάσσεται με το ψήφισμα και την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.