Παρακμιακά φαινόμενα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής με αφορμή τις ανεμογεννήτριες

Σε κατάσταση αποσύνθεσης έχει περιέλθει πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαυρεωτικής, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας από τον Δήμαρχο και την σκληρή αντιπαράθεση που σημειώνεται μεταξύ των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου (δεν υπάρχει πλέον πλειοψηφία), των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων, από τους οποίους οι τελευταίοι δείχνουν μια απίστευτη ένταση στην αντιπαράθεση τους με τον Δήμαρχο. 

Τα αποτελέσματα αυτής της άνευ κανόνων αντιπαράθεσης, θα γίνουν σύντομα ορατά, με θύματα τους Δημότες της Λαυρεωτικής, μια και απ΄ ότι δείχνουν οι εξελίξεις, δεν υπάρχει διάθεση να εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο οι εισηγήσεις της παράταξης του Δημάρχου, έστω και αν είναι τεκμηριωμένες και παρά τις φιλότιμες, κατά γενική ομολογία, προσπάθειες της Προέδρου κας Γκικαράκη. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (13/11/2015), ξέσπασε κόντρα μεγάλων διαστάσεων με αφορμή το θέμα: «έκφρασης γνώμης για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του έργου “αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 18,0MW (9Α/Γ) της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε., στη θέση Τογάνι, Δ.Ε. Κερατέας του δήμου Λαυρεωτικής», που ήρθε προς συζήτηση μετά την κατάθεση αιτήματος της μειοψηφίας και όλων των ανεξαρτήτων συμβούλων της παράταξης Λουκά.  Στην συνεδρίαση παρευρισκόταν και ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα περιβάλλοντος κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος. 

Η Πρόεδρος κα. Γκικαράκη δήλωσε στο σώμα ότι η όποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι απλά γνωμοδοτική, κάτι που επιβεβαίωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναγνωστόπουλος συμπληρώνοντας ότι και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι επίσης γνωμοδοτική.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα εκτυλίχτηκε μια απίστευτη παράσταση αντεγκλήσεων και λεκτικών επιθέσεων μεταξύ συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου της μειοψηφίας και των ανεξαρτήτων συμβούλων, που άφησαν άφωνους τους παρευρισκόμενους.  

Την εισήγηση έκανε ο κ. Σωτήρης Ιατρού σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η Λαυρεωτική έχει ήδη δώσει πολλά στην ευρύτερη κοινωνία με το ΑΗΣ της ΔΕΗ, τους πυλώνες υψηλής τάσης  κ.α. για να υποστεί κι αυτή την επιβάρυνση (!!!).

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν να καταψηφιστεί η πρόταση για την επένδυση απ’ τους 14 εκ των 25 παρόντων συμβούλων. 

Έμμεση προτροπή σε ανταρσία απ’ το στρατόπεδο Λουκά της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαρίας Γκικαράκη, απ’ τον Γιάννη Παρασκευή δημοτικό σύμβουλο της μείζονος, σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής. Σε δήθεν συμπονετικό τόνο ο Γιάννης Παρασκευής δήλωσε την συμπαράστασή του στην κ. Γκικαράκη, ως προς τη συνεργασία της με το δήμαρχο Δημήτρη Λουκά και αναρωτήθηκε πως και ως πότε θα αντέξει αυτή τη προβληματική κατά τη γνώμη του συνεργασία!!!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.