Έκρηξη μαύρης εργασίας στους δήμους.

Με συμβασιούχους από τα 5μηνα κοινωνικής εργασίας καλύπτουν τις ανάγκες τους πολλοί δήμοι στην καθαριότητα, καταγγέλλει η ΠΟΕ- ΟΤΑ
Με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου του δήμου Μεγαρέων από απορριμματοφόρο, κατά τη διάρκεια αποκομιδής, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απασχόληση εργαζομένων πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, αλλά και «μαύρη» εργασία στην αυτοδιοίκηση.
 
 
Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας και τους αιρετούς για εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια, καθώς «εξωθούν συμβασιούχους να απασχολούνται σε καθήκοντα τα οποία απαγορεύεται να ασκούν». Σημειώνεται ότι ο άτυχος εργαζόταν καταχρηστικά στην καθαριότητα, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στα κοινωφελή πεντάμηνα προγράμματα, ενώ σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, ο οδηγός του απορριμματοφόρου δεν είχε καμία εργασιακή σχέση με τον δήμο.
 
Που απασχολούνται οι πενταμηνίτες του Δήμου Σαρωνικού;
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.