Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας

!ο Δημοτικό σχολείο ΚερατέαςΑγανάκτηση έχει προκαλέσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς η πρόταση της Δ/νσης ΠΕ Αν. Αττικής, η οποία διαβιβάστηκε εγγράφως προς το Δήμο Λαυρεωτικής, για τον υποβιβασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας από 8θέσιο σε 6θέσιο. Η πρόταση στάλθηκε για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση κατά τη συζήτηση σχετικά με τις “Μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017”.

Όλοι βέβαια είναι αντίθετοι με τον υποβιβασμό του σχολείου και τονίζουν πως δεν πρόκειται να τον αποδεχτούν. Επίσης έχει προηγηθεί και η αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το 1ο Δ.Σ. Κερατέας λειτουργεί από το 1925 και συστηματικά οδηγείται σε υποβάθμιση τον τελευταίο καιρό με μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία της πόλης.

Η υποβάθμιση επιδιώκει να περικόψει τμήματα και να αυξήσει τους μαθητές στην τάξη ώστε να περικοπούν και οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία του σχολείου χειροτερεύοντας έτσι τους όρους παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά.

Πρόκειται για το παλαιότερο ιστορικό σχολείο της πόλης που λειτουργούσε ως 12θέσιο και έχει πλήθος τάξεων αλλά και πλούσιο εξοπλισμό που θα μείνουν ανεκμετάλλευτα (διαθέτει αίθουσες πληροφορικής, μουσικής, βιβλιοθήκη κλπ).

Η υποβάθμιση του 1ου ΔΣ Κερατέας θα σημάνει και την ταυτόχρονη χειροτέρευση των όρων εκπαίδευσης και στα άλλα σχολεία της πόλης, καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία.

Οι Γονείς του 1ου ΔΣ Κερατέας, οι εκπαιδευτικοί, οι Σύλλογοι Γονέων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”, όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάσει της απόφασης της Γ.Σ. θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη δ/νση Αν. Αττικής την Τετάρτη 3/2/2016 και ώρα 9:π.μ. και σε όποια άλλη αγωνιστική κινητοποίηση και με όποια μορφή χρειαστεί αν δεν πάρουν τη ρητή διαβεβαίωση ότι η υποβάθμιση του σχολείου δεν θα γίνει.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.