Φωταγώγηση Δήμου Σαρωνικού 

CHRISTMAS TREEΟ Δήμος Σαρωνικού φοράει τα γιορτινά του. Δέντρα, λαμπιόνια, κάλαντα κι ευχές θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά του Δήμου μας το τριήμερο Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

Συντροφιά με τον Αϊ Βασίλη, ξεκινάμε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα ανάβουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κεντρική Πλατεία. Ψέλνουμε τα κάλαντα, ανταλλάσσουμε ευχές και στη συνέχεια απολαμβάνουμε τη χορευτική παράσταση που έχει ετοιμάσει η Χορευτική Ομάδα Νέων Κουβαρά.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή, στις 18:30, το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Σαρωνικού παρουσιάζει σε δραματοποιημένη αφήγηση το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό, Στο Κάστρο», στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας.

Στις 20:00 συναντιόμαστε στην Κεντρική Πλατεία της Παλαιάς Φώκαιας όπου θα παρακολουθήσουμε δρώμενα με έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου και το Περιφερειακό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Παλαιάς Φώκαιας. Μαζί με τον Αϊ Βασίλη θα μετρήσουμε αντίστροφα για να ανάψει ο Δήμαρχος το δέντρο και να ευχηθούμε όλοι μαζί Καλά Χριστούγεννα.  

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 18:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Σαρωνίδας. Ψέλνουμε τα κάλαντα συνοδεία της Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ ακούγεται το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη από μακριά. Δεκάδες λαμπάκια ανάβουν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και η πλατεία πλημμυρίζει με φως. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας παίρνει τη σκυτάλη και μας παρουσιάζει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Φουσκωτά παιχνίδια, αλλά και ο αγαπημένος Αϊ Βασίλης, θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ανάβυσσο. Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου, το Ωδείο Αναβύσσου και η Φιλαρμονική του Δήμου θα ψάλουν τα κάλαντα και θα γλυκάνουν τους παρευρισκόμενους.

Λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Ανάβυσσο στις 18:30 στα ΚΑΠΗ Αναβύσσου το Θεατρικό Εργαστήρι Σαρωνικού θα παρουσιάσει για δεύτερη ημέρα το διήγημα του Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό, στο Κάστρο».

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και η ημέρα είναι άκρως εορταστική. Το απόγευμα στις 17:30 το «Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» ανεβάζει παράσταση στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στα Καλύβια. Υπό την σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία του Γιώργου Πετρινόλη, οι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου παρουσιάζουν μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των Χριστουγέννων.

Η πόλη συνεχίζει τη γιορτή και η Φιλαρμονική ξεκινά έναν διαφορετικό μουσικό περίπατο, στον οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι. Στις 19:00 με αφετηρία το Δημαρχείο ξεκινάμε να ψέλνουμε εορταστικές μελωδίες μαζί με τη Φιλαρμονική και κατευθυνόμαστε προ της πλατεία Ευαγγελιστρίας. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Καλυβίων ανάβουν τα φαναράκια τους και έρχονται να μας συναντήσουν στην πλατεία, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας με τις μελωδίες και το χαμόγελό τους. Ο Αϊ Βασίλης έχει φτάσει κι αυτός και όλοι μαζί ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων, του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, παραδοσιακά κάλαντα, χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Καλή Διασκέδαση!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.