Τριήμερο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο Σαρωνικού

u

Αφιερωμένη στον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και τους εθελοντές όλου του Δήμου Σαρωνικού ήταν η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. Από νωρίς το πρωί Σύλλογοι και Εθελοντικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου Σαρωνικού, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις τους αλλά και να μιλήσουν για τη μεγάλη χαρά και την ηθική ικανοποίηση που νοιώθουν, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα ζώα, σε κάθε τομέα.

u

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους “Young Volunteers in Action”  και την κα Αναστασία Ιωαννίδου, διοργάνωσε μια τιμητική εκδήλωση προς όλους τους εθελοντές, απονέμοντάς του το συμβολικό «Βραβείο Εθελοντισμού», ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο.

«Ο εθελοντισμός δε χρειάζεται βραβεία, καθώς η επιβράβευση έρχεται κάθε φορά που προσφέρεις, κάθε φορά που βλέπεις το χαμόγελο στο πρόσωπο του συνανθρώπου σου, κάθε φορά που ξέρεις ότι έχεις βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ζωή και η καθημερινότητα όλων» τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, στον σύντομο χαιρετισμό του.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία του Συλλόγου Λυκούριζας Λαγονησίου, η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Βραβείο Εθελοντισμού απονεμήθηκε για τις δράσεις που υλοποίησαν κατά το έτος 2015-2016 στους: Young Volunteers In Action, Ε.Γ.Ν.Υ.Α., Ε.Π.Α.Ζ., Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού, Κοινωνική Αλληλεγγύη Σαρωνικού, Κοινωνική Στήριξη, LIONS Σαρωνικού, Σύλλογος Αναδόχων Οικογενειών, ΚΕΘΕΑ- ΔΙΑΒΑΣΗ, W.I.G.S., Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαρωνικού.

Φυσικά, η βράβευση αφορά κάθε ατομική και ανώνυμη προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, ειδικότερα προς τους έχοντες ανάγκη. Είναι ευτύχημα ότι στον Δήμο Σαρωνικού είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.