Τριήμερο αφιερωμένο στην Υγεία του Πολίτη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σαρωνικού

Το τριήμερο από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 ήταν αφιερωμένο στην Υγεία του Πολίτη, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, επιστημονικές συζητήσεις σε θέματα προαγωγής υγείας αλλά και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα σε εκπροσώπους φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

3days symposium 4

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Καλυβίων «Χριστίνα Σπυράκη» και της Διευθύντριας κα Ευανθίας Κρανιά, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και την πολύτιμη βοήθεια της Easter Mediterranean.

Στην έναρξη του τριήμερου συμποσίου παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας ο κ. Μπένος Αλέξης, Συντονιστής της ομάδας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Υπουργού κ. Ξανθού, η κα. Καρακώστα και η κα. Γρηγοροπούλου από το γραφείο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Παπαδόπουλος Άγγελος Διοικητής της Α΄ΥΠΕ. και η κα Κισκήρα Χρυσάνθη Υποδιοικήτρια και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, κ. Σωφρόνης, αρωγός από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια του Κέντρου Υγείας, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και του θεσμού του «Γιατρού της Γειτονιάς», μια νέα δράση η οποία δρομολογείται από το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, καθώς θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα των χιλιομετρικών αποστάσεων σε ένα Δήμο όπως αυτός του Σαρωνικού, αλλά και θα τονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε δημόσια τη δέσμευσή του, ότι η νέα Δημοτική Αρχή Σαρωνικού βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε προσπάθειας βελτίωσης και αναβάθμισης του τομέα της υγείας, με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων.

Οι εργασίες του συμποσίου διήρκεσαν τρεις ημέρες και επικεντρώθηκαν σε θέματα προώθησης καινοτόμων δράσεων στο πλαίσιο των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η Διευθύντρια κα Κρανιά παρουσίασε στην εισήγησή της τις δραστηριότητες αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων. Τις εμπειρίες τους από τον τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε άλλες χώρες της Ε.Ε. μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους  οι εμπειρογνώμονες κα. Helga Maskarin Ribaric Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Διοίκησης Τουρισμού και η κα. Erika Super Kucina Αναισθησιολόγος εκπαιδεύτρια BLS, από την Κροατία, η κα. Stoynka Mincheva Nikolova Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Μπουργκάς και η κα. Fani Georgieva Semerdzhieva Συντονίστρια Περιφερειακής Ένωσης Επαγγελματιών Τουρισμού από τη Βουλγαρία, η κα. Dr Cristina Vladu Ιατρός, Ειδικός σε θέματα ανάπτυξης πολιτικών υγείας, Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτικών για την κοινότητα, από τη Ρουμανία και ο κ. Pavol Weiss Διευθυντής Ινστιτούτου Τουρισμού, από τη Σλοβακία.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε επίσης σε μέτρα και μεθόδους αποτελεσματικής αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, σε περιοχές που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς και προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, όπως ο Δήμος Σαρωνικού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.