Το Λαύριο ανάμεσα στους 20 διάσημους ανοιξιάτικους προορισμούς

Οι περισσότεροι ίσως αγνοούν την ομορφιά που κρύβει αυτή η κωμόπολη του νομού Αττικής. Πολύ κοντά στην Αθήνα και συνάμα τόσο μακριά ως προς την επικρατούσα ατμόσφαιρα, που προσιδιάζει κατά πολύ σε νησί, το Λαύριο είναι αγαπημένος τόπος απόδρασης για πολλούς πρωτευουσιάνους και μέρα με την μέρα αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές. Όμορφα σπίτια, γραφικά στενά, θαλασσινή αύρα και πολλή ησυχία, είναι αρκετά για να αποφορτίσουν και να ταξιδέψουν την ψυχή του επισκέπτη.

Must see: Πηγαίνοντας στο Λαύριο, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το Ορυκτολογικό Μουσείο, που έχει πολύ αξιόλογα εκθέματα, καθώς και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο. Ακόμη, πολύ κοντά στην κωμόπολη βρίσκεται το πανέμορφο Σούνιο, με τον περίφημο ναό του Ποσειδώνος, καθώς και το Θορικό, με το αρχαίο θέατρο, τις μεταλλευτικές στοές και εγκαταστάσεις και τους θολωτούς τάφους.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Το Λαύριο είναι η χαρά για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά. Δεκάδες ταβέρνες και μαγαζιά μέσα στα πλακόστρωτα στενά προσφέρουν φρέσκο ψάρι και άλλες πολλές νοστιμιές. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα παγωτό στο χέρι και να εξερευνήσετε την περιοχή, ή να πάτε για καφέ στο λιμάνι, όπου βρίσκεται και το ιστορικό ρολόι. Τέλος, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που σας υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.