Το αυτογκόλ του Δημάρχου. Προς εκκαθάριση η ΑΔΜΚΕΣ;

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Δήμος Σαρωνικού όφειλε ένα αρκετά μεγάλο ποσό περί των 370.000 ευρώ προερχόμενο από τη περίοδο προ Καλλικράτη, όταν δηλαδή η σημερινή Ανώνυμη Δημοτική Μονομετοχική Κατασκευαστική Εταιρεία Σαρωνικού ήταν ΑΚΔΕΚ και ο Δήμος Σαρωνικού δεν είχε συσταθεί. Ήταν δηλαδή οφειλή του Δήμου Καλυβίων προς την ΑΚΔΕΚ.

Πρόκειται για μια οφειλή της οποίας η ωρίμανση είναι τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Όπως λοιπόν προβλέπει η νομοθεσία σ αυτές τις περιπτώσεις, οι οφειλές πέραν της πενταετίας παραγράφονται, όταν καμία όχληση δεν έχει προηγηθεί για να ανακόψει αυτήν την παραγραφή. Θα έπρεπε δηλαδή η εκάστοτε διοίκηση της ΑΔΜΚΕΣ να παρακολουθεί τις απαιτήσεις και να κάνει οχλήσεις για την είσπραξη των απαιτήσεων της ακόμα και εξωδίκως όταν απαιτείται, προστατεύοντας  τη περιουσία της που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις της και τα πάγια της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ουδέποτε έγινε κάποια έγγραφη όχληση από τη μεριάς της ΑΔΜΚΕΣ, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα διεκδίκησης των οφειλών του Δήμου προς αυτήν. Ένα χρόνο πριν και αφού παρήλθε  η πενταετία το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την παραγραφή του μεγαλύτερου μέρους αυτών των οφειλών προς την ΑΔΜΚΕΣ, περίπου 300.000 ευρώ, έχοντας μεν το νόμιμο δικαίωμα αλλά όχι το ΗΘΙΚΟ εφόσον ο Δήμος είναι ο μοναδικός μέτοχος της επιχείρησης.

Για την πράξη αυτή η ανώνυμη εταιρεία δεν ενημερώθηκε ούτε καν για τους τύπους. Ακόμα και  ο πρόεδρος της κ. Χαρίτος, που ταυτόχρονα είναι και δημοτικός σύμβουλος και συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο προφανώς δεν αξιολόγησε το γεγονός, ελλείψει γνώσεων και εμπειρίας (προφανώς και τα δύο) και δεν έλαβε υπόψη ότι αυτή η πράξη θα αποτελούσε ταφόπλακα για την ΑΔΜΚΕΣ και υπερψήφισε περήφανα την απόφαση για την παραγραφή αυτής της υποχρέωσης του Δήμου προς την ΑΔΜΚΕΣ. (Που να το πεις αυτό και να μη σε πάρουν με τις ντομάτες)

Οι συνέπειες αυτής της πράξης είναι τεράστιες, διότι δημιουργεί μια τεράστια λογιστική ζημία στην επιχείρηση τα κέρδη της οποίας μέχρι τώρα δεν μπορούν να καλύψουν. Η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη, αδύναμη και έρμαιο του οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρων να τη πτωχεύσει.

Στην ετήσια Γ. Συνέλευση που έπεται (μέχρι 30 Ιουνίου), πρέπει να παρθούν αποφάσεις κατά τις οποίες θα αποφασίσουν είτε την εκκαθάριση και λύση της εταιρείας είτε τη διάσωσή της λαμβάνοντας μέτρα.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στο Διοικ. Συμβούλιο της επιχείρησης με την αντιπολίτευση να ωρύεται κυριολεκτικά για αυτή την τεράστια ανοησία, που ούτε ένας απόφοιτος σπουδαστής του τελευταίου ΙΕΚ λογιστικής δεν θα έκανε.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε καταστρέφοντας μια ανώνυμη εταιρεία, από ένα δημοτικό συμβούλιο του οποίου ο δήμαρχος δηλώνει οικονομολόγος,  σε ένα Δήμο που είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας αυτής.

Αυτό στο ποδόσφαιρο λέγεται ΑΥΤΟΓΚΟΛ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Το αυτογκόλ του Δημάρχου. Προς εκκαθάριση η ΑΔΜΚΕΣ;”

  1. Ο/Η Συριανος λέει:

    Αυτα γινοντε στο δημο γι αυτο οταν τον ενοχλησα τον δημαρχο με τα χερια στην τσεπη μου απαντησε δεν εχομε χρηματα

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.