Τελετή αναγόρευσης Επίτιμου Δημότη Μαρίνου Δαλάκα στον Δήμο Σαρωνικού

12233274_10207493484718205_754518072_nΟ Δήμος Σαρωνικού αναγόρευσε Επίτιμο Δημότη του τον κ. Μαρίνο Δαλάκα, σε μια σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Ο Μαρίνος Δαλάκας με καταγωγή από την Παλαιά Φώκαια και τα Καλύβια, είναι ιατρός, καθηγητής νευρολογίας παγκοσμίου αναγνώρισης, με ισόβια τιμητική έδρα στο όνομα του στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., διευθυντής νευρολογικών κλινικών, καθηγητής ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, με ερευνητικό και κλινικό έργο στην νευροανοσοβιολογία, νευροϊολογία και τις νευρομυϊκές παθήσεις σε Ουάσινγκτον, Μέριλαντ, Φιλαδέλφεια και Αθήνα.ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣΜετά από πρόταση της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και του Συλλόγου Φωκαέων Πολιτεία, το Δημοτικό Συμβούλιο δε θα μπορούσε παρά να αποφασίσει θετικά να αποδοθεί στον κ. Δαλάκα η μέγιστη τιμητική διάκριση, αναγορεύοντας τον Επίτιμο Δημότη.

 

Το ήθος, το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Μαρίνου Δαλάκα, εξήρε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης. Μίλησε για τον άνθρωπο, ο οποίος παρά τις διακρίσεις, τις βραβεύσεις, τις επιτυχίες και τη διεθνή αναγνώριση είναι περισσότερο υπερήφανος επειδή είναι Έλληνας. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο προσηνή, με απλότητα, με ειλικρίνεια, αστείρευτη διάθεση να συνομιλήσει, να γνωριστεί με τους συμπολίτες του. Είναι ίσως αυτή η καθαρότητα στο βλέμμα του που σε μαγνητίζει και σε προκαλεί να συναναστραφείς μαζί του. Η καταξιωμένη καριέρα του, τα ευεργετικά αποτελέσματα των μακροχρόνιων κλινικών ερευνών του για την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας,  σε συνδυασμό με το ήθος και την προσωπικότητα του αποτελούν αδιαμφισβήτητα λόγους για να τον τιμήσουμε σήμερα», τόνισε.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εθιμοτυπική ανάγνωση του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο κα Μαρία Κόλλια και η απονομή τιμητικής πλακέτας και του ψηφίσματος στο τιμώμενο πρόσωπο.

Ο Επίτιμος Δημότης κ. Δαλάκας στην ομιλία του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την τιμή που του απέδωσε ο Δήμος Σαρωνικού αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Είπε χαρακτηριστικά: «Με ρωτάνε πολλές φορές στην Αμερική από πού είμαι; Απαντάω από την Ελλάδα αλλά στη συνέχεια τους αναφέρω ότι κατάγομαι από την Μικρά Ασία, στη συνέχεια  ο πατέρας μου ήρθε στην Παλαιά Φώκαια όπου και γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα μου χρόνια, η μητέρα μου κατάγεται από τα Καλύβια, συγχρόνως έχω ζήσει πολλά χρόνια και στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής της συζύγου μου. Από σήμερα μπορώ λοιπόν να απαντάω είμαι δημότης Σαρωνικού και εσας ευχαριστώ ιδιαιτέρως» ανέφερε ο κ. Δαλάκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκούμα, Δημητρίου, Γκίνης, Μπουκοβάλας, Γκέραλης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων κ.κ. Παπουτσής, Κολαξής, Κετέογλου, η Πρόεδρος του Δ.Σ κα Κόλλια, ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Κατσούλης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αριστόδικος κ. Λιοδακάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Η Χορωδία Παλαιάς Φώκαιας «Αρμονία», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, πρόσφερε στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας αγαπημένους σκοπούς.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.