Τα Ελληνικά HOAXES αποκαλύπτουν. Παραμύθι οι ασύμμετρες απειλές Τσίπρα και Περιφερειάρχη

Ανύπαρκτες οι αρχικές εστίες φωτιάς που παρουσίασαν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Τόσκας, Τζανακόπουλος και αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. Με δύο λόγια, οι αρχικές εστίες φωτιάς που παρουσίασαν, είναι ανύπαρκτες και απλώς η αναφορά σε πολλές εστίες εξυπηρετούσε το ψευτοαφήγημα του Τσίπρα περί “ασύμμετρων απειλών”. 

Πριν δυο μέρες (24/8/2018) τα Ελληνικά HOAXES κατάφεραν να εντοπίσουν από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση που «τάισαν» μέχρι σήμερα τον κόσμο, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές της 23/7/2018. Σήμερα έρχεται η πλήρης επιβεβαίωση, σχετικά με τις λανθασμένες αρχικές εστίες που παρουσίασαν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις οποίες αποκάλυψαν.  Με δύο λόγια, οι αρχικές εστίες φωτιάς που παρουσίασαν, είναι ανύπαρκτες και απλώς η αναφορά σε πολλές εστίες εξυπηρετούσε το ψευτοαφήγημα του Τσίπρα περί “ασύμμετρων απειλών”. 

Πρώτα ας θυμηθούμε τι αποκάλυψαν τα Ελληνικά HOAXES.


Για την περίπτωση της Κινέτας παρουσίασαν την αρχική εστία και ανέφεραν ότι μετά την αρχική εστία εμφανίστηκαν ακόμη 13. Όμως, αν συγκρίνουμε την εικόνα της παρουσίασης με τις καμένες εκτάσεις από την εικόνα που μας δίνει ο δορυφόρος Sentinel-2 θα διαπιστώσουμε ότι οι δύο εστίες κάτω από το Χάνι Δερβένι έχουν τοποθετηθεί σε σημείο που δεν έχει καεί.

Στην φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής είδαμε να παρουσιάζουν τις αρχικές εστίες σε άσχετα σημεία από το σημείο που η πυρκαγιά ξεκίνησε. Είναι πια γνωστό ότι η φονική πυρκαγιά ξεκίνησε σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο Νταού Πεντέλης και σημειώνεται στον παρακάτω χάρτη με κίτρινη βούλα.

Υπάρχει και βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει το ξεκίνημα της πυρκαγιάς.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε το ακριβές σημείο όπου η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την αρχική εστία της πυρκαγιάς.


Όπως ήδη αναφέραμε στην εισαγωγή, σήμερα ήρθε και η απόλυτη επιβεβαίωση των όσων εντοπίσαμε για τις αρχικές εστίες που μας έδειξαν στην παρουσίαση από την εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι:
«Αυτά τα στοιχεία, τα οποία φαίνεται ακολούθως να στήριζαν την κυβερνητική θεωρία των «σκόπιμων πυρκαγιών» αποδείχθηκαν από τις έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού όπως και πραγματογνώμονες εντελώς λανθασμένα. Στην περίπτωση της Κινέτας προέκυψε ότι η εστία ήταν μόνο μία(προσδιορίζεται στη δορυφορική ανάλυση) και η φωτιά προκλήθηκε από τη θραύση μετασχηματιστή σε κολόνα της ΔΕΗ σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη πάνω από τον οικισμό. Οι υπόλοιπες «εστίες» πυρκαγιάς όπως παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου, ήταν ανύπαρκτες.Πολλές αφορούσαν σημεία που κάηκαν σε δεύτερη φάση και άλλα σημεία -ακόμη και κοντά στο Αλεποχώρι- όπου ποτέ δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά!
Ακόμη πιο ενδεικτικά λάθη υπήρξαν στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι. Στη δορυφορική καταγραφή που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου εμφανίζονται δύο «αρχικές εστίες» πυρκαγιάς που είναι σε απόσταση χιλιομέτρων από το σημείο (στην οδό Ανδρούτσου στο Νταού Πεντέλης) που ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα.«

Στο παρακάτω απόκομμα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας που έχει και τις δηλώσεις του Διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Γεώργιου Ματζούρη, που συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου και παρουσίασε τις πληροφορίες από τις δορυφορικές εικόνες, αλλά και του Προέδρου, Χριστόδουλου Πρωτόπαππα.

Στο παραπάνω δημοσίευμα υπάρχει η δήλωση του Προέδρου: «Το ζήτημα με τις πολλαπλές ή διαφορετικές εστίες μπορεί να οφείλεται σε διαφορά φάσης στη διέλευση των δορυφόρων από το σημείο ή και σε άλλα ζητήματα». Ποια είναι αυτά τα «άλλα ζητήματα»; Η εν λόγω φράση του προέδρου του ΕΛΔΟ, συνιστά έμμεση πλην σαφής παραδοχή αδικαιολόγητων λαθών και τουλάχιστον βεβιασμένων και πρόχειρων υπολογισμών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.