Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Κερατέα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Οικογενειακού τύπου επιχείρηση για λόγους εμπιστοσύνης είχαν συστήσει τα μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πολυεπίπεδα στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και επανατυποποίηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια αγορά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς θαμμένα στον εξωτερικό χώρο μονοκατοικίας στην Κερατέα, περισσότερα από 65 κιλά ηρωίνης, περίπου 113 κιλά άγνωστης σκόνης που προοριζόταν για νόθευση ναρκωτικών, όπλα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν στις 9 Φεβρουαρίου συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων δύο Έλληνες άνδρες, ένας ανήλικος και μία ανήλικη και δύο υπήκοοι Αλβανίας,  ενώ αναζητούνται ακόμα ένας υπήκοος Αλβανίας και μια Ελληνίδα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τους χαρακτηρίζουν ως «ένα από τις πιο ισχυρά κυκλώματα στη νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών πανελλαδικά», ενώ τα ναρκωτικά τα έφερναν είτε από Αλβανία είτε από Τουρκία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ένας εκ των Ελλήνων κακοποιών που αναζητείται, φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίηση της ηρωίνης και σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ «δεν θα διαφεύγει για πολύ ακόμη!». Όπως σημείωσαν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μπει στο «στόχαστρο» της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ωστόσο υπήρχε δυσκολία στην επιχείρηση σύλληψης του καθώς έπαιρνε μέτρα προστασίας όπως η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και πιθανολογείται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάφερε να διαφύγει γιατί είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών σε άλλη περιοχή.

Επιπλέον κατά την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο υπήκοος Αλβανίας και η Ελληνίδα που αναζητούνται, ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση πελατών, τη μεταφορά και διακίνηση των ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο νεώτερος υπήκοος Αλβανίας και οι δύο ανήλικοι ήταν επιφορτισμένοι με την προώθηση των ναρκωτικών σε διακινητές και την απόκρυψη των ουσιών σε διάφορους υπαίθριους χώρους πέριξ της οικίας όπου διέμεναν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οικία χρησιμοποιούταν και ως παράνομο εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν οι δύο άντρες καθώς σε Ι.Χ. όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 5 κιλά ηρωίνης, την οποία προηγουμένως είχαν παραλάβει από τους συγκατηγορούμενούς τους.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εντός και γύρω από το συγκεκριμένο σπίτι, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί «πάνω από 65 κιλά ηρωίνη, πάνω από 113 κιλά σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, για τη νόθευση των ναρκωτικών, 4 πιστόλια, 2 περίστροφα, 4 γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, 95.320 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης – επανατυποποίησης ναρκωτικών (πρέσα, αναδευτήρες, κόσκινα κ.λ.π.), φορτηγό, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή τάμπλετ».

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η σπείρα από την παράνομη δραστηριότητά της υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια Ανάκριση.

Συντονισμός μέσα από τις φυλακές

Επιπροσθέτως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε κύκλωμα φυλακισμένων, «που οργάνωναν και συντόνιζαν την μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.»

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ο ένας βρίσκεται στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων, ο δεύτερος στις φυλακές Κορυδαλλού και ο τρίτος στις φυλακές Κέρκυρας.

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, ενώ εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέου Κόσμου, αυτοκίνητο το οποίο, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκρύψει ποσότητα ναρκωτικών, για να την παραλάβει άλλο μέλος του κυκλώματος.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα στο ανωτέρω όχημα 6 κιλά και 405 γραμμάρια ηρωίνης.

www.tovima.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.