Σημαντικά πολιτικά παραλειπόμενα του Δήμου Σαρωνικού και άλλα….

Μάρτιος 2019

Μακάβριες ατάκες

Η πιο μακάβρια ατάκα που ακούστηκε το τελευταίο διάστημα και απεικονίζει την τραγική κατάσταση, σε ότι αφορά την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής, είναι: «Οι άνθρωποι πνίγονται στην ξηρά και καίγονται στη Θάλασσα». Η δεύτερη ποιο διαδεδομένη ατάκα είναι: «Με την Δούρου και τον Φιλίππου, εάν δεν πνιγούμε θα καούμε».

Αυτά προφανώς κατάλαβαν και οι Εισαγγελείς και παραπέμπουν τη Δούρου να δικαστεί ως βασική υπεύθυνη για τους 25 πνιγμούς στη Μάνδρα και τους 100 αποτεφρωμένους στο Μάτι. Εάν όμως δεν «τύχαινε η στραβή στη βάρδια της», αλλά στη βάρδια του Σγουρού, πιστεύετε ότι δεν θα ζητούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, το κεφάλι του ή τουλάχιστον την παραίτησή του;

Για τους ΣΥΡΙ-ΖΕΟΥΣ όμως, είναι άνοιξη κι΄ ανθίζουν τα λουλούδια. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Όταν ο μισθός του Αντιδημάρχου είναι παχύς, γίνονται και θυσίες….

Διαβάσατε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από τον Συνδυασμό του Σωφρόνη και εντάσσεται στο συνδυασμό του Φιλίππου, ο Βασίλης Μπούτσης. Η πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί είχε γίνει γνωστή από τον Νοέμβριο του 2018 και το διέδιδαν στις ρούγες οι γνωστοί «μεροκαματιάρηδες». Το καθυστέρησε όμως γιατί ο μισθός του Αντιδημάρχου ήταν αρκετά παχύς. Έτσι εισέπραξε και το μισθό του Φεβρουαρίου 2019 ως Αντιδήμαρχος και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Σύμφωνα δε με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στις 13:00 ώρα εισέπραξε τον μισθό του Αντιδημάρχου και στις 13:30 ανεξαρτητοποιήθηκε. Άξιος ο μισθός του. Εάν μπορούσε θα εισέπραττε και τον μισθό του Μαρτίου και του Απριλίου, αλλά θα δημοσιοποιούντο τις επόμενες ημέρες οι συνδυασμοί, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο ακόμα και γι΄ αυτόν. Κάποιος που δεν ξέρει πότε γίνεται γελοίος είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον που το ξέρει.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Συνδυασμός με τα λιμά του Φιλίππου

Με 10 από τους 16 Δημοτικούς Συμβούλους, που είχε εκλέξει το 2014 έμεινε η παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη, μετά και την τελευταία ανεξαρτητοποίηση του Μπούτση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι, όλο το επόμενο διάστημα και μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, να μην μπορεί να πάρει καμία απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Δυστυχώς, ήταν προδιαγεγραμμένη πορεία,  γιατί ο Σωφρόνης συγκρότησε συνδυασμό από τα λιμά του Φιλίππου. Εάν θυμάται, περιέγραψα αυτή ακριβώς την εξέλιξη στην έντυπη έκδοση του Αττικού Παρατηρητή, αμέσως μετά τις εκλογές. Ήταν βέβαια αργά.

Ιδού της γραφής το αληθές: Έντυπη έκδοση Α.Π. τεύχος 119
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Το φαινόμενο δεν θα διορθωθεί με τις εκλογές, μια και πολλών υποψηφίων τα κίνητρα είναι να ενσκήψουν με βουλιμία στον δημοτικό κορβανά και να τον εκμεταλλευτούν, όπως μπορούν και όσο περισσότερο μπορούν.  Ελπίζω τουλάχιστον ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν υπόψη τους τι συνέβη αυτή την πενταετία και θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτά τα πολιτικά απολειφάδια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Όταν έχεις σοβαρά κίνητρα θυσιάζεσαι για το καλό του τόπου σου…

Τα κίνητρα των ανθρώπων για το τι κάνουν και πως πολιτεύονται, κάποιες φορές είναι αδιευκρίνιστα. Συχνά όμως αποκαλύπτονται και απλώς γελοιοποιούν αυτούς που μετέρχονται διάφορες μεθόδους για να προβληθούν. Δείτε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα κίνητρα κάποιας κυρίας των Καλυβίων η οποία «αγωνίστηκε» κατά της εγκατάστασης του Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ και βέβαια συμπαρατάσσεται σήμερα με τον Φιλίππου, παρ΄ ότι τον περιλέουζε με κοσμητικά, στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες μας και δήλωνε: Με τον Φιλίππου ΠΟΤΕ!   

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Πραγματικοί διάλογοι που αλιεύσαμε σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Αν δεν με έγραφε ο Σοφρώνης, ειλικρινά θα ήμουν με το μέρος του σου ορκίζομαι θα τον στήριζα και πίστεψέ με δεν τα έχω με κανέναν άλλο. Ούτε ο Βαγγ.Μιχάλης ούτε Βανίτα κανείς δε μου φταίει….ο ίδιος τα έφερε εδω. Και ξέρεις και κάτι?? Η θέση και η γνώμη του συμπαραστάτη ήταν η μόνη που θα επιρρέαζε τον κόσμο. Λούζεται τα έργα του.. είδες με πόση ευγένεια ανέφερα ότι δεν συμφωνώ με το ΚΕΛ σε δική μου ανάρτηση….ξέρεις πόσοι με πήραν τηλ.?? Δεν έθιξα κανέναν. ΛΟιπόν μπορούσα να τον βοηθήσω… (Η ορθογραφία δική της).

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Συμπέρασμα; Ισχυρίζεται η κυρία ότι εάν την είχε επιλέξει ο Σωφρόνης ως «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», θα τον βοηθούσε στο να περάσει την πρόταση για το Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων, γιατί η γνώμη του συμπαραστάτη ήταν η μόνη που θα επηρέαζε τον κόσμο (sic). Τόσο μεγάλη ήταν η εκτίμηση της για όσους “αγωνίστηκαν” ενάντια στο Κ.Ε.Λ. Δυστυχώς δεν βρίσκεις ποτέ άκρη μ΄ αυτούς. Τα κίνητρα πολλών απ΄ όσους διεκδικούν αξιώματα στο Δήμο, είναι του ιδίου επιπέδου.  Όλα τα άλλα που λέγονται και γίνονται «για το καλό του τόπου», είναι απλά παπαριές.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Κόβει και ράπτει η φαμίλια (*)

Η μεγάλη και ονομαστή φαμίλια των Καλυβίων είναι από μόνη της μια κοινωνική ομάδα και έχει δομή και ιεραρχία. Ο Πάτερ Φαμίλιας ή Δραγάτης (επικεφαλής στην ιεραρχία), έχει πλούσιο πολιτικό παρελθόν και εξαπανέκαθεν «κόβει και ράπτει», προκειμένου να «εξυπηρετήσει» ρουσφέτια ψηφοφόρων, με αντάλλαγμα να ψηφίσουν το κόμμα του, τους δικούς του υποψήφιους, ή τους υποψήφιους δημάρχους της επιλογής του.

Κακό είναι αυτό θα με ρωτήσετε; Πολύ κακό θα σας απαντήσω, αλλά αυτό είναι το πολιτικό στάτους κάθε τριτοκοσμικής χώρας και εμείς που το παίζουμε εκσυγχρονιστές δεν καταφέραμε να το αλλάξουμε. Γι΄ αυτό επιβιώνουν οι «Δραγάτηδες» οι «Φαμίλιες» και οι απανταχού «φελοί».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Και δυστυχώς δεν ενδιαφέρει, τους ποικιλοτρόπως «ευεργετηθέντες», ούτε το προσωπικό ούτε το πολιτικό ήθος του περί ου ο λόγος Δραγάτη. Μόνο κάποιοι που ένιωσαν στο πετσί τους τις δραστηριότητές του, έχουν να θυμούνται. Π.Χ.. Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και επιχειρηματίας των Καλυβίων, που πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα ενός ρουσφετιού, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε κι΄όλας. Εκείνο που δεν θυμάμαι είναι, ότι όταν το θύμα κυνηγούσε τον Δραγάτη μέσα στα Καλύβια να τον ξυλοφορτώσει, τον έπιασε ή του ξέφυγε; Ας με ενημερώσει κάποιος, με λεπτομέρειες εάν είναι δυνατόν.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Το άλλο μέλος της φαμίλιας, ο Χρήστος, κόβει και ράπτει κι΄ αυτός, αλλά στο facebook. Έγραψε λοιπόν τα εξής, σχολιάζοντας ανάρτηση στον Αττικό Παρατηρητή: «Αυτό αφορά και κάποιους που χειρίζονται μέσα μαζικής ενημέρωσης αν δεν γλύψουν δεν προσκυνήσουν δεν λαδωθούν μένουν στην αφάνεια. Συμφωνείτε κύριε Φραγκοπούλε ;;;»

Προκάλεσα τον Χρήστο να κατονομάσει, εάν γνωρίζει, κάποιο μέσο ενημέρωσης της περιοχής μας, το οποίο να έχει τα χαρακτηριστικά που περιγράφει, αλλά αυτός έκανε πως δεν κατάλαβε το ερώτημα και έτσι του έστειλα νέο μήνυμα: Επειδή βλέπω ότι μετά από δύο ώρες, δεν απάντησες στην ερώτηση, εάν γνωρίζεις κάποιο συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, βγάζω το συμπέρασμα ή ότι δεν γνωρίζεις ή ότι είσαι ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ και ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα. Και υποψιάζομαι ότι μάλλον το δεύτερο ισχύει.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png
Related image

Και βέβαια κατάλαβε την ερώτηση μου ο Χρήστος, γιατί μπορεί να μην χαρακτηρίζεται για την εξυπνάδα του, αλλά κάποια ελληνικά καταλαβαίνει. Το επαναλαμβάνω λοιπόν εδώ. Εάν ξέρεις Χρήστο, κάποιο μέσο ενημέρωσης στο Σαρωνικό, που να έχει τα χαρακτηριστικά που υπαινίσσεσαι, να το κατονομάσεις και θα σου δώσω όσο χώρο χρειάζεσαι να δικαιολογήσεις την άποψή σου. Διαφορετικά Χρήστο είσαι ΚΟΤΑ ΤΡΙΛΕΙΡΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΟΥΠΟΥΛΑΤΗ, που λέει και η Ντόρα. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Έχει πολλά αστέρια η φαμίλια

Άλλο «αστέρι» της φαμίλιας, συνδικαλίστρια και πολιτευτής που “κόβει και ράπτει”, φημίζεται για την εκτίμηση που έχει στους  συναγωνιστές του κόμματός της. Μου θύμισε φίλος, ότι προ τετραετίας, όταν ο «εκλεχτός» της φαμίλιας κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές, αυτή βγήκε έξω από το εκλογικό κέντρο και φώναζε στους «ηττημένους»: «Τώρα μπορείτε να πα να γαμηθείτε». Το ότι είναι τώρα υποψήφια σε αναπαλαιωμένο τουβλόχτιστο συνδυασμό, είναι απόλυτα δικαιολογημένο και κράζει από μακριά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-2.png

Εντός των προσεχών ημερών έρχεται ένα ακόμα ραβασάκι από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ακόμα κι΄ αυτή, έχει τις κόκκινες γραμμές της και αυτήν την εποχή η βαθιά κόκκινη γραμμή ονομάζεται Φιλίππου. Πρωτο(τ)σύγκελος ήταν ο κτηνίατρος. Ας παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

«Φαγωθείτε, σκοτωθείτε, αλλά μη μαλώνετε» 

Τραγελαφικές καταστάσεις παρατηρούνται στα ενδότερα του συνδυασμού “Σαρωνικός Συνεργασία”. Κυρίες μαλιοτραβιούνται και αλληλοκαταγγέλονται, στέλνοντας ραβασάκια στα ΜΜΕ, η μία εναντίον της άλλης. Άλλοι πάλι διαμαρτύρονται για την υπέρμετρη προβολή των τριών υποψηφίων της φαμίλιας και ο Δραγάτης απειλεί με αποχώρηση των υποψηφίων του. Ο ηγέτης εκλιπαρεί πρώην φίλους του, να μην του κάνουν πόλεμο κ.α. πολλά συμβαίνουν και θα μας τροφοδοτήσουν με HIGHLIGHTS και το επόμενο διάστημα. Τόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα στο συνδυασμό και όπως καταλαβαίνετε το ζητούμενο είναι η συνεργασία. Να μην την έχουν μόνο στον τίτλο!!!
Θερμή παράκληση, σκοτωθείτε λίγο ποιο δυνατά, για να ακούμε καλύτερα.

Πολιτική θολούρα

Πληροφορίες για το ποιους Δημάρχους στηρίζει το ΚΙΝ.ΑΛ. (ΠΑΣΟΚ) δημοσιεύονται στα Μ.Μ.Ε. και μας πληροφορούν ότι στο δήμο Σαρωνικού τα στελέχη είναι μοιρασμένα, μεταξύ τριών συνδυασμών. Στον νυν δήμαρχο Γιώργο Σοφρώνη (ΝΔ), στον Πέτρο Φιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ) και στον Χρήστο Τσιγαρίδα (που προέρχεται από την Κεντροαριστερά). Αντιλαμβάνεται κάποιος πόση είναι η θολούρα του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που αδυνατούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι και βάζουν τους Σοφρώνη και Τσιγαρίδα στο ίδιο τσουβάλι με τον Φιλίππου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν μείνει τρεις και η Έρσυ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Μα δεν υπάρχει επιτέλους ένας Εισαγγελέας….

Image result for Μα δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας

Απειλές για εισαγγελείς εκτόξευσαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου, όταν συζητείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο, το επίμαχο θέμα της αμαρτωλής Δημοτικής εταιρείας ΑΔΜΚΕΣ. Αυτές τις απειλές τις «μετέφρασε» ο Φιλίππου ως «απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου να στείλουν στον Εισαγγελέα τους ενεχόμενους για το σκάνδαλο και κυρίως τον πρώην Πρόεδρο Μανόλη Χαρίτο για κακοδιαχείριση. Αυτό είναι ακόμα ένα ψέμα, τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ. Όμως το ότι ο Χαρίτος ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Αναβύσσου, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Φιλίππου, το έχουν απαλείψει από την μνήμη τους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png
Image result for εισαγγελέας

Αλλά υπάρχει ένα σοβαρότερο θέμα. Οι πολιτικοί παράγοντες του Σαρωνικού και όχι μόνο, συχνά αρέσκονται να απευθύνουν απειλές και να διατυπώνουν το ρητορικό ερώτημα, «υπάρχει επιτέλους εισαγγελέας». Εννοούν δηλαδή να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας και να «βάλει φυλακή» τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ποτέ οι ίδιοι δεν προχωρούν στο επόμενο λογικό βήμα, που είναι η κατάθεση μιας μήνυσης. Και δεν το κάνουν γιατί απλούστατα, όταν έρθουν στην εξουσία, κάνουν τα ίδια. Ακόμα όταν ήταν οι ίδιοι στο παρελθόν στην εξουσία έκαναν ακριβώς τα ίδια. Και επειδή έχω ίδια πείρα, σας λέω ότι εάν κληθούν σε κάποιο δικαστήριο, τότε κάνουν κωλοτούμπες και αλληλοϋποστηρίζονται.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Για να τους βγάλω λοιπόν από την «αγωνία» τους πληροφορώ, ότι ο φάκελος «διαχείριση των παραλιών του Σαρωνικού – καντίνες» είναι ήδη στα χέρια κάποιου Εισαγγελέα εδώ και καιρό, με δική μου πρωτοβουλία, όπως είχα δημοσίως ανακοινώσει. Μένει λοιπόν να δούμε, όταν οι επικαλούμενοι τους «Εισαγγελείς», κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την υπόθεση (γιατί θα κληθούν), θα ισχυριστούν ενώπιον του πραγματικού Εισαγγελέως, όσα είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

«Γάτος πηδάει, γάτος σκούζει»…..

Image result for Γάτος πηδάει, γάτος σκούζει

Εκείνος που σκούζει, περισσότερο απ΄ όλους είναι ο Κωνσταντέλος. Απόχτησε την φήμη του “αγωνιστή”, από τότε που έγραφα εγώ τα ολοσέλιδα “άρθρα” του, στην έντυπη έκδοση του Αττικού Παρατηρητή, «Απόφαση Ευθύνης» κ.α. (τεύχος 87ο Νοέμβριος 2009). Αλλά απέκτησε και φήμη από τη δημιουργική αύξηση των τιμών ανά τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, που διεκδικούσαν οι πελάτες του γραφείου του, ως αποζημιώσεις από τον Δήμο Σαρωνικού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Αλλά μια και ο Κωνσταντέλος, “αγωνίζεται” για το καλό του τόπου, του περιβάλλοντος,  αλλά κυρίως το δικό του, μήπως να έθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της εναπόθεσης στις Αλυκές Αναβύσσου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 30.000 κ.μ. μπάζων από την εκσκαφή του αγωγού όμβριων της οδού Καραμανλή; Τότε είχε υποσχεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης των κινημάτων και της οικολογίας, ότι ο εργολάβος θα απόθετε στις Αλυκές προσωρινά 3.000 κ.μ., μπάζα, τα οποία όμως θα τα απέσυρε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου.   

Και με την ευκαιρία. Σε 2 – 3 μαζώξεις για το μέλλον των Αλυκών, που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε. με αμιγώς ακροαριστερό ακροατήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε προτείνει, με απόλυτη σοβαρότητα, να αξιοποιηθούν οι Αλύκες με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής αλατιού. ΝΑΙ – ΝΑΙ. Πέντε χρόνια Αντιπεριφερειάρχης και τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε τίποτα. Πότε επιτέλους περιμένει να υλοποιήσει το όραμά του;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του….

Ο Ανδρέας Πέγκας σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχοντας διάθεση να ασκήσει κριτική στον πρώην Δήμαρχο Φιλίππου, για το αποχετευτικό και την απάτη της Ψυττάλειας, αναφέρθηκε στην Χριστίνα Χριστοφάκη και στον Νίκο Βολάκο, οι οποίοι υποστήριζαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν επρόκειτο τα λύματα να οδηγηθούν στην Ψυττάλεια. “Εμείς τότε”, είπε ο Αντρέας Πέγκας, «λέγαμε στον κόσμο ότι πήγαινε καλά το έργο και πληρώναμε τις μελέτες». 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png
Image result for O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του....

Γιατί τα θυμηθήκαμε τώρα αυτά; Γιατί ο Πέγκας είναι υποψήφιος και πάλι με τον Φιλίππου, ο οποίος συνεχίζει να παραληρεί υπέρ της Ψυττάλειας και να αποδίδει ευθύνες στον Σωφρόνη για την δική του αποτυχία, για τα δικά του ψέματα και την κοροϊδία σε βάρος των πολιτών. «O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Παρακαλώντας να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο….

Έγραψα τις προάλλες, ότι τον Πέγκα δεν τον ήθελαν ως συνυποψήφιό τους κάποιες κυρίες στη Σαρωνίδα, παρ΄ ότι ο ίδιος ήθελε διακαώς να πολιτευτεί και πάλι, αυτή τη φορά με τον συνδυασμό του Σωφρόνη. Αυτός ήταν ο λόγος που επανειλημμένα αναφερόταν στο θέμα στις 2 – 3 συναντήσεις μας. Θεωρούσε (λανθασμένα) ότι εγώ θα μετέφερα στον Δήμαρχο το ενδιαφέρον του!!! Είχα μεγάλη αγωνία ποιους θα βάλει στο συνδυασμό του ο Σωφρόνης. Τι να σας πω;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Δεν τον ήθελαν λοιπόν τον Πέγκα, στο συνδυασμό στη Σαρωνίδα και αυτός για να τους εκδικηθεί, εντάχθηκε στο συνδυασμό του ψεύτη, λασπολόγου και αποτυχημένου ΣΥΡΙ – ΖΕΟΥ (πάντα με την πολιτική έννοια των λέξεων), παρ΄ ότι ο ίδιος είναι πούρος Νέο Δημοκράτης. Τον θυμάμαι να στέκεται μια ολόκληρη ημέρα στο εκλογικό κέντρο, κατά την ψηφοφορία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού της Νέας Δημοκρατίας, ψηφοθηρώντας υπέρ του υιού του, υποψηφίου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Μεγάλη η τρικυμία στο κρανίο του γέροντα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Εργαλειοποίηση των Εξωραϊστικών Συλλόγων

Πριν από ένα και πλέον χρόνο, εξελίχθηκε από το προεδρείο της  Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, σχέδιο διαγραφής και απομάκρυνσης τεσσάρων συλλόγων μελών της, τους οποίους θεωρούσε εμπόδιο στα πολιτικά του σχέδια. Οι 4 σύλλογοι αποχώρησαν και δημιούργησαν με άλλους 4 συλλόγους (σύνολο 8), την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Το καταστατικό της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού, αναφέρει ρητά, “απαγορεύεται σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να εκτεθούν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, επί ποινή έκπτωσης από τα αξιώματά τους”. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να κάθετε ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας σε δύο καρέκλες με αντικρουόμενες επιδιώξεις. Διαφορετικά, χρησιμοποιείται η οργάνωση για ψηφοθηρικούς λόγους και ως μέσον αναρρίχησης σε πολιτικά αξιώματα.  

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Και στην Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού αυτή η διάταξη έγινε πράξη. Όταν δύο μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο κ. Δημήτρης Σόφος και ο κ. Μιχάλης Βουράκης, δήλωσαν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Σωφρόνη και του Φιλίππου αντίστοιχα, εξέπεσαν αμέσως της ιδιότητάς τους.  Στον αντίποδα, το προεδρείο της  Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού (Παπαχρίστου Πρόεδρος, Κόλλιας Γραμματέας), είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είτε με τον συνδυασμό του Φιλίππου, είτε με τον συνδυασμό του Τσιγαρίδα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Το ποιοι λοιπόν χρησιμοποιούν τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους για την πολιτική τους ανέλιξη είναι εμφανέστατο. Ας κοιτάξουν οι δημότες ποιοι από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, είναι εν ενεργεία Πρόεδροι Εξωραϊστικών κυρίως Συλλόγων, ποιοι εργαλειοποιούν τους Συλλόγους προς ίδιον όφελος και ας τους δώσουν την απάντησή τους.  

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Μεταγραφές….

Τώρα τελευταία έχουμε και μεταγραφές, στους Εξωραϊστικούς Συλλόγους. Ο Σύλλογος Νέος Όλυμπος (κάπου στο Λαγονήσι) μπήκε δυναμικά στο παζάρι των μεταγραφών και έκλεισε την Πέγκυ Γεωργοπούλου από τη Σαρωνίδα, ως δεξί εξτρέμ. Προηγουμένως είχαν απομακρυνθεί όσοι Λαγονησιώτες δεν ήταν αρεστοί ή έκαναν κριτική στον Πρόεδρο. Έτσι ελπίζει να σκοράρει στις τοπικές εκλογές.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Αρμοδιότητες και ευθύνες

Με ρωτούν φίλοι: Θεωρείς τον Φιλίππου ως συνυπεύθυνο για την καταστροφή στο Μάτι και τον θάνατο 100 ανθρώπων, αλλά αυτός δεν παραπέμπεται να δικαστεί με την Δούρου και τους υπόλοιπους. Έχουν δίκιο, αλλά να ερευνήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν παραπέμφθηκε.

Ο ίδιος λέει, ότι δεν έχει ευθύνες, γιατί έλλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Όμως η αλήθεια είναι άλλη και απλά χρησιμοποιεί το ταξίδι ως πρόφαση. Ο λόγος ήταν άλλος, τον οποίο ο ίδιος σκόπιμα δεν αποκαλύπτει. Η Δούρου δεν του είχε δώσει καμιά αρμοδιότητα, ούτε αυτή της πολιτικής προστασίας της Ανατολικής Αττικής, την οποία είχε αναθέσει στην Ιωάννα Τσούπρα και η μόνη αρμοδιότητα που απέμενε ήταν τα διοικητικά θέματα της Π.Ε.Α.Α. και ο έλεγχος των λαϊκών αγορών!!!.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Η επόμενη ερώτηση φίλων είναι, «και γιατί συγκαλούσε τότε ο Φιλίππου το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, αφού δεν είχε αρμοδιότητες;» Μάλλον το συγκαλούσε με δική του πρωτοβουλία, καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του. Αλλά και που το συγκαλούσε ποια ήταν τα αποτελέσματα; ΕΚΑΤΟ νεκροί στο Μάτι.

Σήμα συναγερμού στα κινητά τηλέφωνα

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ακούσαμε από Έλληνα φοιτητή να λέει, ότι αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το συμβάν, εστάλησαν SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, από τον Δήμο, την εκκλησία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις, σε όλους όσους βρισκόντουσαν μέσα στην ακτίνα του συμβάντος για να τους προειδοποιήσουν, να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι την λήξη του συναγερμού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Εδώ ένα τέτοιο σύστημα που θα προειδοποιούσε και θα καλούσε τους πολίτες να φύγουν από τις καιόμενες περιοχές όχι μόνο δεν υπήρχε, αλλά ούτε οι καμπάνες δεν κτύπησαν. Κατά τον Αντιπερφερειάρχη Φιλίππου και να τους ειδοποιούσαν ότι κινδύνευαν, δεν θα έφευγαν. Έτσι του ήταν αρκετό να χρησιμοποιεί ανάλογο σύστημα με το “ALERT” για να στέλνει μηνύματα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το Δεκαπενταύγουστο, στις ονομαστικές εορτές. Πως θα μπορούσαν εξάλλου οι ψηφοφόροι του να πορευτούν χωρίς ευχές του;    

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Δυστυχώς ούτε τους ψεκασμούς για τα έντομα δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει με επάρκεια και έγκαιρα και γι΄ αυτό μας ρήμαξαν τα κουνούπια τα τελευταία  καλοκαίρια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Τα αποτελέσματα των εκλογών η αρχή της αποδοκιμασίας

Η δυσφορία της Δούρου μετατράπηκε σε αποδοκιμασία σε βάρος του Φιλίππου, μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στην Ανατολική Αττική αλλά και στον Δήμο Σαρωνικού του 2014, όπου ο Φιλίππου υπέστη ήττα. Στις ενότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας έχασε με ποσοστά που άγγιζαν το 60%, με αποτέλεσμα να χάσει και ολόκληρο τον Δήμο. Υποτίθεται ότι μετά από 24 χρόνια πολιτικής κυριαρχίας θα “συνέτριβε” τον αντίπαλό του υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του Σγουρού, Παύλο Καμάρα.

Στο Δήμο Σαρωνικού ο συνδυασμός της Δούρου με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Πέτρο Φιλίππου έλαβε ακόμα μικρότερα ποσοστά σε σχέση με όλη την Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα έλαβε 6843 ψήφους και 48,30%, ενώ ο συνδυασμός του Σγουρού με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Παύλο Καμάρα έλαβε 7321 και 51,70%

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Β΄ΓΥΡΟΣ – 48,30%
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Β΄ΓΥΡΟΣ – 51,70%
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-25.png

Τα ποσοστά ανά δημοτική ενότητα για τις Περιφερειακές εκλογές έχουν ως ακολούθως:                   

  Παύλος Καμάρας Πέτρος Φιλίππου
Ανάβυσσος 54,50% 45,50%
Παλαιά Φώκαια      59%                 41%
Σαρωνίδα 62,70% 37,30%  
Καλύβια 47% 53%
Κουβαράς 42,50% 57,50%

Σε ελεύθερη μετάφραση, το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας, τον μαύρισε όπως του άξιζε και όπως θα τον μαυρίσει και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Γι΄ αυτό μισεί τους δημότες του παραλιακού μετώπου.

Στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής, ο συνδυασμός της Ρένας Δούρου, προηγήθηκε στον πρώτο γύρο με 1.7% έναντι του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού, αλλά στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής ηττήθηκε με 3.153 ψήφους διαφορά. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός της Δούρου έλαβε 50.366 ψήφους και ποσοστό 22,56% ενώ ο συνδυασμός του Γιάννη Σγουρού έλαβε 53.523 ψήφους και ποσοστό 23,97%. Και στο Β΄ γύρο ο Σγουρός έλαβε 50,35% ενώ η Δούρου 49,65%

ΠΕΤΡΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α΄ΓΥΡΟΣ  22,56% Β΄ΓΥΡΟΣ 49,65%
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α΄ΓΥΡΟΣ 23,97% Β΄ΓΥΡΟΣ 50,35%

Ο Φιλίππου ήταν βαρίδι για τον συνδυασμό της Δούρου και για το αποχετευτικό, όπου ενώ η πολιτική της Περιφέρειας, αλλά και όλων των κυβερνήσεων, ήταν κάθε Δήμος να διαχειρίζεται τα λύματα ακαθάρτων, εκείνος επέμενε να τα ξεφορτωθεί από το Σαρωνικό στέλνοντάς τα στην Ψυττάλεια. 

(*) Φαμίλια, Θηλυκό ουσιαστικό = Οικογένεια

Αυτά για σήμερα, κι΄ αύριο μέρα είναι….


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.