Σε κρίσιμο σημείο πλέον η κλιματική αλλαγή. Παραμένει μεγάλο το χάσμα

Πεκίνο ρύπανση

 

Για το 2030, δεσμεύεται η Κινεζική ηγεσία να πάρει φιλόδοξα μέτρα για την μείωση της ρύπανσης, μέσω της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Μέχρι τότε το νέφος (φωτογραφία) θα είναι εκεί για να τους θυμίζει ότι έχει ξεπεραστεί το περιθώριο του χρόνου. Εκτός και αν η Κινέζικη ηγεσία αναγκαστεί να το θυμηθεί νωρίτερα, από τους ίδιους τους Κινέζους.

Μια ιδέα της απόστασης που εξακολουθεί να χωρίζει τους διαπραγματευτές δίνει το παρακάτω απόσπασμα του κειμένου. Εντός παρένθεσης βρίσκονται τα σημεία για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία, δηλαδή σχεδόν κανένα.

«(Κάθε συμβαλλόμενο μέρος) (όλα τα συμβαλλόμενα μέρη) (αναγνωρίζοντας την αρχή των κοινών αλλά διαφοροποιημένων ευθυνών και δυνατοτήτων) (θα) (θα μπορούσε να) (άλλη διατύπωση) (διαμορφώνει), (ετοιμάζει), (ενημερώνει), (υποβάλλει), (διατηρεί), (επικαιροποιεί) σε τακτά χρονικά διαστήματα και (θα) (θα μπορούσε να) (εφαρμόζει) (τηρεί) τις (προτιθέμενες εθνικά καθοριζόμενες) (δεσμεύσεις) (συνεισφορές) (ενέργειες)»!!!!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.