Παρουσίαση Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σαρωνικού για το 2016 (VIDEO)

Τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016 παρουσίασε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο του απολογισμού, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση του Δήμου, καθώς και για την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Αναφερόμενος στα θέματα οικονομικής διαχείρισης, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι η κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο Σαρωνικού καλύπτει μόλις το 10% των πόρων που χρειάζεται ο Δήμος για να λειτουργήσει και να παρέχει υπηρεσίες στους Δημότες. Επισήμανε ότι ενώ το 2011 ο Δήμος Σαρωνικού ξεκίνησε το 2011 με χρέη 14 εκατ. ευρώ, το 2016 οι οφειλές προς τρίτους είχαν μειωθεί στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ παρουσίασε, για δεύτερη χρονιά, πλεόνασμα της τάξης των 265.000 ευρώ. «Οι πόροι αυτοί επιστρέφουν στους πολίτες ως κοινωνικό μέρισμα, με τη μορφή κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, αλλά και χρήσιμων έργων σε κάθε γειτονιά. Αρκεί να πω ότι τόσο το 2015 όσο και το 2016, υλοποιήσαμε με δικούς μας πόρους, έργα και μελέτες ύψους 1 εκατ. ανά έτος» τόνισε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, με έμφαση στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών και της οικογένειας, καθώς και στην προστασία και την προαγωγή της υγείας, στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, της Καθαριότητας και του Περιβάλλοντος, του Τουρισμού και των Υποδομών. Όπως τόνισε, ο Δήμος Σαρωνικού έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, το ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους και προχωρά ήδη στην κατασκευή 16 έργων, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της αποχέτευσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού επισήμανε: «Μπορεί κάποιοι να θέλουν τη συνέχιση της εκκρεμότητας. Όμως, αυτό που έχω καταλάβει και εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θέλει επιτέλους να δοθεί μια λύση. Και για αυτή τη λύση είμαι αποφασισμένος να παλέψω. Η εποχή όπου οι αιρετοί προσπαθούσαν απλώς να είναι ευχάριστοι και να «κλωτσήσουν» τα προβλήματα παρακάτω, πέρασε. Προσωπικά, τουλάχιστον, δεν θέλω να είμαι τέτοιος Δήμαρχος. Αυτό που επιβάλει η συνείδησή μου, είναι να φανώ χρήσιμος και να κάνω ό,τι μπορώ, για να πάει ο τόπος μου μπροστά.»

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για το προσεχές διάστημα, τονίζοντας ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί έργα και δράσεις ύψους 1.250.000 ευρώ, που θα υλοποιηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της ίδιας ειδικής συνεδρίασης παρουσιάστηκε και ο απολογισμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης από τον κ. Μιχάλη Ευάγγελο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρουσίασης του Δημάρχου Σαρωνικού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.