Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η απόφαση

584303ea713e7Με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις παρατάξεων και αποχή από τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού σκληραίνει τη στάση της και είναι αποφασισμένη να πάει σε ρήξη και σύγκρουση μαζί της, σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.Κλείνοντας τις εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τόνισε χαρακτηριστικά:
«Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού έστειλαν ισχυρό μήνυμα αγώνα και ρήξης με τις κυβερνητικές επιλογές. Δυστυχώς οι υποστηρικτές της κυβέρνησης στο Συνέδριο, όταν είδαν ότι η πλειοψηφία του σώματος τάχθηκε με τη θέση υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προσπάθησαν να αποδιοργανώσουν το συνέδριο. Όμως δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Μετά από αυτό το πετυχημένο Συνέδριο, η Αυτοδιοίκηση ενωμένη προχωρά για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και την οικονομική της αυτοτέλεια».

Με ισχυρή πλειοψηφία οι σύνεδροι υπερψήφισαν, μεταξύ άλλων:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

1. Η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του Κράτους. Η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την προτεινόμενη από την Κυβέρνηση αλλαγή του εκλογικού συστήματος (απλή αναλογική), διότι αυτή οδηγεί, στην πράξη, σε ακυβερνησία και διάλυση των δήμων.

2. Για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων κρίνεται απολύτως αναγκαίο να προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου του δήμου για την μετακίνηση των υπαλλήλων του.

3. Δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω περικοπή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού στον Προϋπολογισμό του 2017. Και απαιτούμε άμεση έναρξη διαλόγου με την Κυβέρνηση για την απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων της περιόδου 2010 – 2016, με πρώτο βήμα την απόδοση 215 εκ. ευρώ το 2017.

4. Επαναφορά της ειδικής δωσιδικίας των δημάρχων, έτσι ώστε να δικάζονται σε πρώτο βαθμό από το Εφετείο. Επίσης, να τίθενται σε αργία οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που παραπέμπονται αμετακλήτως για κακούργημα, μόνο στην περίπτωση που τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της προσωρινής κράτησης με το παραπεμπτικό βούλευμα (τροποποίηση εδάφ. Β, παρ. 2, άρθρο 236, Ν. 3852/2010).

5. Εκπόνηση ολοκληρωμένου Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, με την ισότιμη συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

6. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού, να προχωρήσει στη λήψη απόφασης αποχώρησης από το διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

7. Απορρίπτεται η κυβερνητική πρόταση για τη θεσμοθέτηση ελεγκτή νομιμότητας στους Δήμους.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.