Ξεκινούν αγώνες και οι αγρότες της Ανατολικής Αττικής

ΑγρότεςΣύσκεψη πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Κορωπί, τα διοικητικά συμβούλια των Αγροτικών και Αμπελουργικών Συνεταιριστικών οργανώσεων και Συλλόγων της Νοτιοανατολικής Αττικής , με κεντρικό θέμα, το υπό ψήφιση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μαζί με το νέο φορολογικό, για τον παραγωγικό κλάδο των αγροτών και της πρωτογενούς παραγωγής.

 «Ομόφωνα, καταγγέλλουμε το αντιλαϊκό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταδικάζει σε διάλυση τον κλάδο μας και καλούμε την κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Μεσογείτες αγρότες.

Στη συνέχεια συστάθηκε το συντονιστικό όργανο των αγροτών και αποφασίστηκαν :

  1. H ευθυγράμμιση των επόμενων κινήσεων, με αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των αγροτών. Η συσπείρωση με τις υπόλοιπες αγροτικές οργανώσεις της περιφέρειας Αττικής.
  1. Η συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ με θέμα τον Ειδικό φόρο Κρασιού (που επηρεάζει άμεσα τους αμπελουργούς) το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο δημαρχείο Κορωπίου.
  1. Η κάθοδος σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με προσυγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στους χώρους των Συνεταιρισμών τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει αποτίμηση και συντονισμός των δυνάμεων.
  1. Μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ σε κομβικό σημείο την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου Εκεί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση των αγροτών και ψήφισμα καθώς και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.

Στις κινητοποιήσεις δήλωσαν ότι συμμετέχουν ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκοπούλου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπάτων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιανίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων Σαρωνικού, ο Συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ και ο Αγροτικός Σύλλογος Κορωπίου.

Πηγή: Notioanatolika.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.