Νέα λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ, Σαρωνίδα – Ανάβυσσο – Παλαιά Φώκαια

Την ίδρυση νέας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με αριθμό γραμμής 123 και ονομασία «ΣΑΡΩΝΙΔΑ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ» αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Η Αφετηρία της νέας λεωφορειακής γραμμής ορίζεται επί της λεωφόρου Σαρωνίδος, μεταξύ της οδού Λευκάδος και της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου και το τέρμα της στα όρια Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας στην οδό Καραμανλή (στο Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος). 

Με την απόφασή του αυτή ο ΟΑΣΑ, υλοποιεί ουσιαστικά το αίτημα δωδεκαετίας των κατοίκων της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας, να επεκτείνει την λεωφορειακή γραμμή 122 Ελληνικό – Σαρωνίδα, μέχρι την Παλαιά Φώκαια. Τα δρομολόγια θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα, όσος και ο χρόνος που απαιτείται για μια κυκλική διαδρομή.

Η λειτουργία αυτής της γραμμής, που ξεκινάει σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο Παρασκευή 21/10/2016, είναι πιλοτική και θα εξαρτηθεί η καθιέρωσή της από την επιβατική κίνηση.

Νικόλαος ΠάστραςΠρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η επιτυχία αυτή οφείλετε στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βούρλων Αναβύσσου κ. Νίκου Πάστρα και πολλών άλλων παραγόντων και βέβαια του Δήμου Σαρωνικού. 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους. 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΣΑ που αναρτήθηκε στη διαύγεια: 

1. συγκεκριμένα ιδρύεται περίπου 25μ μετά την οδό Λευκάδος (2μ πριν το δεύτερο στύλο ηλεκτροφωτισμού). Η ονομασία της είναι «ΑΦΕΤΗΡΙΑ» και ο ΚΣ 840026.

2. Η διαδρομή της νέας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 123 «ΣΑΡΩΝΙΔΑ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ» είναι η εξής:

Από λεωφόρο Σαρωνίδος, αριστερά λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, αριστερά περιφερειακή οδό Λάκας, δεξιά λεωφόρο Καραμανλή, δεξιά λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, δεξιά λεωφόρο Σαρωνίδος, αριστερά Κεφαλληνίας, αριστερά Ποσειδώνος, αριστερά Λευκάδος, δεξιά λεωφόρο Σαρωνίδος, όπου και η Αφετηρία.

3. Για τη νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή 123 ιδρύονται οι εξής νέες στάσεις:

1. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΣΠΑΡΤΗΣ» με ΚΣ 840027, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στο 45,5Χλμ, μετά την έναντι οδό Σπάρτης. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΦΕΤΗΡΙΑ» είναι περίπου 725μ.

2. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΝΑΥΣΙΚΑΣ» με ΚΣ 840028, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται μεταξύ των έναντι οδών Ναυσικάς και Ηλέκτρας. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΣΠΑΡΤΗΣ» είναι περίπου 675μ.

3. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ» με ΚΣ 840029, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται μετά την έναντι οδό Κωστή Παλαμά. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΝΑΥΣΙΚΑΣ» είναι περίπου 440μ.

4. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ» με ΚΣ 840030, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, μετά την έναντι οδό Αμφιτρίτης. Συγκεκριμένα, ιδρύεται μπροστά στο δέντρο που βρίσκεται περίπου 1μ μετά το 2ο στύλο ηλεκτροφωτισμού. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ» είναι περίπου 1150μ.

5. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΜΑΒΙΛΗ» με ΚΣ 840031, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται ανάμεσα στο 48χλμ και στο 48,5χλμ. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ» είναι περίπου 985μ.

6. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» με ΚΣ 840032, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται στο 49χλμ, έμπροσθεν της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΜΑΒΙΛΗ» είναι περίπου 325μ.

7. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» με ΚΣ 840033, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται μετά το 49χλμ, στην έξοδο από την παραλία Αγίου Νικολάου. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» είναι περίπου 460μ.

8. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «1η ΛΑΚΑΣ» με ΚΣ 840034, επί της περιφερειακής οδού Λάκας, περίπου 75μ μετά τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» είναι περίπου 855μ.

9. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «2η ΛΑΚΑΣ» με ΚΣ 840035, επί της περιφερειακής οδού Λάκας απέναντι από τα γραμματοκιβώτια ΕΛΤΑ, πριν την έναντι οδό Ηλέκτρας. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «1η ΛΑΚΑΣ» είναι περίπου 555μ. 3 / 4

10. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «3η ΛΑΚΑΣ» με ΚΣ 840036, επί της περιφερειακής οδού Λάκας απέναντι από τα γραμματοκιβώτια ΕΛΤΑ, μετά την έναντι οδό Ολύμπου. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «2η ΛΑΚΑΣ» είναι περίπου 370μ.

11. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ-ΒΟΥΡΛΑ» με ΚΣ 840043, επί της λεωφόρου Καραμανλή, έναντι της οδού Μεταμορφώσεως. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «3η ΛΑΚΑΣ» είναι περίπου 1480μ.

12. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΣΟΥΝΙΟΥ» με ΚΣ 840044, επί της λεωφόρου Καραμανλή (μεταξύ Ζαϊμη και λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου), περίπου 70μ πριν τη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ» είναι περίπου 450μ.

13. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΑΛΥΚΕΣ» με ΚΣ 840045, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ λεωφόρο Καραμανλή και περιφερειακή οδό Λάκας), περίπου 5μ πριν από τον προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΣΟΥΝΙΟΥ» είναι περίπου 1055μ.

14. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» με ΚΣ 840046, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ Μπέκε και Λάμπρου Πορφύρα), στο υφιστάμενο στέγαστρο. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΛΥΚΕΣ» είναι περίπου 950μ.

15. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» με ΚΣ 840047, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, περίπου 10μ πριν από την είσοδο των καταστημάτων που βρίσκονται έναντι της εισόδου της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» είναι περίπου 485μ.

16. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΜΑΒΙΛΗ» με ΚΣ 840048, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ Μαβίλη και Οδ. Ελύτη). Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» είναι περίπου 565μ.

17. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» με ΚΣ 840049, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στο Eden, (μεταξύ Μακεδονίας και Μεταμορφώσεως) περίπου 15μ μετά την υπόγεια διάβαση πεζών. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΜΑΒΙΛΗ» είναι περίπου 1105μ.

18. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ» με ΚΣ 840050, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο υφιστάμενο στέγαστρο που βρίσκεται αμέσως μετά την οδό Κωστή Παλαμά. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» είναι περίπου 715μ.

19. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΝΑΥΣΙΚΑΣ» με ΚΣ 840051, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ Ηλέκτρας και Ναυσικάς), στο υφιστάμενο στέγαστρο πλησίον της υπόγειας διάβασης πεζών. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ» είναι περίπου 415μ.

20. Ιδρύεται η στάση με ονομασία «ΣΠΑΡΤΗΣ» με ΚΣ 840052, επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στο 45,5χλμ. Η απόσταση από την προηγούμενη στάση με ονομασία «ΝΑΥΣΙΚΑΣ» είναι περίπου 710μ.

4. Το συνολικό μήκος της κυκλικής διαδρομής είναι 16500μ ενώ ο συνολικός χρόνος της είναι 30΄.

6. Για τον πίνακα δρομολογίων της γραμμής η Ο.ΣΥ. μπορεί να ενημερωθεί από το HASTUS.

7. Η λειτουργία της γραμμής θα επανεκτιμηθεί με βάση την επιβατική κίνηση.

Ολόκληρη η απόφαση του ΟΑΣΑ εδώ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.