Καθαρές από υδρογονάθρακες και ορυκτέλαια οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού έλαβε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2017, την πρώτη ανάλυση των υδάτων από τις παραλίες:  Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας.Όλες οι παραλίες παρουσιάζουν και επίσημα μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων. Τις αναλύσεις πραγματόποιησαν τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.”, τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης. Οι αναλύσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας.

  Αναμένονται επίσης και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το ΕΛΚΕΘΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τις ακτές που απαγορεύεται η κολύμβηση, οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ΔΕΝ έχουν κριθεί ακατάλληλες.

  Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο και θα ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη, πάντα με γνώμονα την προστασία της ακτογραμμής του Δήμου μας και της υγείας των πολιτών και επισκεπτών μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.