Καθαρές από υδρογονάθρακες και ορυκτέλαια οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού και στη δεύτερη ανάλυση

Ο Δήμος Σαρωνικού έλαβε σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου 2017, τη δεύτερη ανάλυση των υδάτων από τις παραλίες:  Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας.

Όλες οι παραλίες παρουσιάζουν και πάλι μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων.

Τις αναλύσεις πραγματοποίησαν τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.”, τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και όχι το Δημόσιο ΕΛΚΕΘΕ. Οι αναλύσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας.

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τις ακτές που απαγορεύεται η κολύμβηση, οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ΔΕΝ έχουν κριθεί ακατάλληλες.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ελέγχουμε διαρκώς τις θάλασσες και τις ακτές μας.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ 

Τα δείγματα λήφθηκαν στις 22/9/17 και επισυνάπτονται αναλυτικά


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

8 Responses to “Καθαρές από υδρογονάθρακες και ορυκτέλαια οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού και στη δεύτερη ανάλυση”

  1. Ο/Η Παρις Σακελλαριου λέει:

    τι παπαρολογιες λες ρε Πανο?
    Σταματα να γινεσαι πιο ρομπα αποτι εισαι.

    • Ο/Η Πάνος V λέει:

      Συνιστώσα του κατεστημένου και της ανιδεοτητας? Ως τι μιλάς? Σαν επιστήμονας? Ως νομικός η σαν υποστηρικτής του μπακάλη? Σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός έθεσα κάποια ερωτήματα και μάταια περιμένω απάντηση! Εσύ είδες το 1 από 1 ενώ έχει 8 ξεχωριστές σελίδες ( για να γεμίζουν εντυπώσεις)! Και μην μου λες για ρόμπες κ παπαριές εσύ έχεις το παραπλήσιο όνομα! Έχεις να πεις κάτι θετικό η αρνητικό στο θέμα! Μήπως ρώτησες κάποιον οικολόγο? Greenpeace h WWF? Άσε το μέγαρο να ρωτήσουμε να μας πει για τους κάδους που πλύθηκαν η για την φωτιά το καλοκαίρι! Οι πολιτικοί με τα τσιράκια τους δημοσιογράφους για παραπληροφόρηση στο έπακρο! Άντε γεια!

  2. Ο/Η Πάνος V λέει:

    Βλέπεις εσύ δεύτερη παραλία? γιατί φορτώνει μια!

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Τα δείγματα που εξέτασε είναι από 8 παραλίες. Εάν δεν τα βλέπεις κάνε κάποια άλλη δουλειά και σταμάτα τα γελοία σχόλια γιατί εκτίθεσαι.

      • Ο/Η Πάνος V λέει:

        Θα μπορούσες να αναφέρεις απλά ότι δεν ισχύει το 1 από 1 που γράφει στην πρώτη σελίδα!Τώρα επιστημονικά είσαι ευχαριστημένος με τις μετρήσεις γιατί ούτε μηχανικός περιβάλλοντος ούτε χημικό μηχανικό ρώτησαν! Το μαζούτ και τα παράγωγά 25 χρόνια θα είναι ενεργά από την επιφάνεια έως τον βυθό! Ναι τον βυθό πως τα μέτρησαν? Και 25 χιλιόμετρα με 8 μετρήσεις είσαι καλυμμένος σαν απλός πολίτης?

  3. Ο/Η Πάνος V λέει:

    Με βάση το συνημμένο και το προηγούμενο δείχνει μια μέτρηση από την παραλία του Αγίου Νικολάου! 25 χιλιόμετρα παραλίας δείχνει αξιόπιστο ένα δείγμα κ με παράμετρο το καιρό η τα ρεύματα??? Από ρε Δήμαρχε μπακάλης έπρεπε να μείνεις!

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Εσύ πάντως δεν κάνεις ούτε για μπακάλης. Και ο μπακάλης μπορεί να διαπιστώσει ότι υπάρχουν δείγματα από περισσότερες παραλίες.

      • Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

        Βλεπω του χρονου το καλοκαιρι να παρουν οι παραλιες του ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ γαλαζια σημαια!!!Χαρα που θα κανει ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ αντιδημαρχος με το Νο5!!!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.