Είμαστε η κορυφαία οικονομία του πλανήτη!

Η πρόεδρος της Βουλής ζητά να συζητηθούν στην ολομέλεια της βουλής τα πορίσματα από τις δύο επιτροπές που συνέστησε η ίδια, η μία για το χρέος της χώρας και η άλλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.Πού κατέληξαν οι δύο αυτές επιτροπές;
Η μία επιτροπή λέει ότι το σύνολο του χρέους είναι «παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο, μη βιώσιμο”, δηλαδή δεν χρωστάμε ως χώρα ΤΙΠΟΤΑ.
Η άλλη επιτροπή λέει πως το χρέος της Γερμανίας προς τη χώρα μας (Ά, Β’ παγκόσμιοι πόλεμοι και κατοχικό δάνειο) ανέρχεται στο ποσό των 280 έως 340 δις ευρώ.
Τι ακριβώς σημαίνουν, συνδυαστικά, τα δύο αυτά πορίσματα;
Αν, λέμε τώρα, γίνουν δεκτά τα πορίσματα αυτά από τη διεθνή κοινότητα και τη Γερμανία, αντίστοιχα, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που δεν θα χρωστάει ούτε ένα ευρώ (χρέος 0%, για να το καταλάβουμε, έναντι 180 έως 220% του ΑΕΠ, μετά το 3ο μνημόνιο) και έχει λαμβάνειν περί τα 300 δις!
Δηλαδή θα είναι μια χώρα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο, που θα έχει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ περί το 170% του ΑΕΠ της!
Σας φαίνεται ότι αυτή η χώρα που ζούμε και ξέρουμε, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η πιο υγιής, η κορυφαία οικονομία του κόσμου;
Είναι λογικό;

Σάκης Κουρουζίδης


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.