Γυρίζουν στο ΕΣΥ οι «φακελάκηδες» γιατροί με τον νόμο του κ. 12%

Επιστρέφουν στα δημόσια νοσοκομεία οι κατηγορούμενοι ως επίορκοι (φακελάκηδες, πλαστογράφοι, εκβιαστές κ.λπ.) γιατροί με το νόμο του Κατρούγκαλου.

Λεπτομερέστερα, ο προηγούμενος νόμος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όριζε ότι οι κατηγορούμενοι ως επίορκοι απομακρύνονταν αυτοδίκαια από τα νοσοκομεία παίρνοντας μέρος μόνο των αποδοχών τους, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από τα Πειθαρχικά – κι έτσι είχαν απομακρυνθεί 900 γιατροί, ενώ η εκδίκαση γινόταν στοιχειωδώς γρήγορα.

Τώρα, ο νόμος του ίδιου υπουργού κ. Γιώργου Κατρούγκαλου (4325/2015) ορίζει ότι η απομάκρυνση του κατηγορούμενου γιατρού θα γίνει μόνο σε περίπτωση προφυλάκισης – κάτι εξαρετικά σπάνιο. Παράλληλα, τα Πειθαρχικά δεν συνεδριάζουν (δεν έχει εκδοθεί ο νόμος που ορίζει τους προέδρους τους), ενώ αρκετά μέλη τους (δικαστικοί) βγαίνουν στη σύνταξη, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι γιατροί αυτής της κατηγορίας να ξανάρχονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι υποθέσεις αργούν μέχρι και δυο χρόνια.

Αντίθετα, ανάλογες υποθέσεις με γιατρούς του ιδιωτικού τομέα εκδικάζονται μέσα σε 2-3 μήνες.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Γυρίζουν στο ΕΣΥ οι «φακελάκηδες» γιατροί με τον νόμο του κ. 12%”

  1. Ο/Η συριανος λέει:

    ΚΡΙΜΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΛΙΤΕΡΕΥΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.