Αποσύρονται όλοι οι κάδοι απορριμμάτων από το Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Καταφυγιού Παλαιάς Φώκαιας, με την οποία ενημερώνει τους οικιστές για τα μέτρα που λαμβάνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο της καθαριότητας του οικισμού. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, οι αλλαγές στην διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων προήλθαν μετά από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καταφυγιού και συμφωνία του Δημάρχου κ. Σωφρόνη και του Αντιδημάρχου κ. Αποστόλου.

Αγαπητοί φίλοι οικιστές και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Καταφυγιού

Την Τρίτη 24/4/2018, αντιπροσωπεία του Συλλόγου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προτάσεις του Συλλόγου μας σχετικά με το τεράστιο θέμα της ρύπανσης από τις μικρές χωματερές, που αντιμετωπίζει ο οικισμός μας. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αποστόλου.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, αφού εξέθεσαν στον κ. Δήμαρχο την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό μας και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας από αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση, κατέθεσαν τις προτάσεις που ομόφωνα έχουν αποφασιστεί, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι οι ακόλουθες:

  1. Να απομακρυνθούν από το Καταφύγι ΟΛΟΙ οι κάδοι του Δήμου και να κλείσουν όλες οι αυτοσχέδιες χωματερές.
  2. Να παραμείνουν μόνο οι κάδοι και να συμπληρωθούν με περισσότερους, που βρίσκονται επί της οδού Βρυούλων, μεταξύ Καταφυγιού και οικισμού ΑΤΕ, στα όρια των εκτάσεων του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
  3. Οι οικιστές θα πρέπει μεταφέρουν τα οικιακά απορρίμματα στους κάδους που βρίσκονται:

Α. στην οδό Βρυούλων, στα όρια με τον οικισμό της Α.Τ.Ε.

Β. στην συμβολή των οδών Βενέζη και Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Γεώργιο,

Γ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας,

Δ. στην οδό Φραντζέσκου απέναντι από το κοιμητήριο της Παλαιάς Φώκαιας.

  • Τα κλαδέματα που συγκεντρώνονται από την συντήρηση των κήπων θα πρέπει να μεταφέρονται στην Γερακίνα, στην παλαιά χωματερή όπου ανά δύο εβδομάδες λειτουργεί κλαδοτεμαχιστής με ευθύνη του Δήμου.
  • Τα χόρτα που επίσης συγκεντρώνονται από τον καθαρισμό των οικοπέδων θα πρέπει να μπαίνουν σε μαύρες πλαστικές σακούλες και να απορρίπτονται εντός των κάδων στα σημεία που προαναφέρουμε ή δίπλα σ΄ αυτούς, εάν είναι μεγάλος ο όγκος τους.
  • Για τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα) πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες, απ΄ όπου θα τα παραλαμβάνει φορτηγό του Δήμου από 1 – 5 εκάστου μηνός, μετά από συνεννόηση με την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας στα τηλέφωνα: 22910 38721 και 22910 38809.
  • Για τις ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές (λευκές συσκευές) για δωρεάν παραλαβή από εταιρεία ανακύκλωσης, καλείτε στα τηλέφωνα: 801 801 90 90 ή 210 400 2620
  • Τα ΜΠΑΖΑ απαγορεύεται να απορρίπτονται σε οποιοδήποτε σημείο και πρέπει οι οικιστές να καλούν τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αποκομιδή δομικών υλικών για να τα μεταφέρουν σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ χώρους απόθεσης. Ο Σύλλογος με δική του πρωτοβουλίας έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Γιώργο ΣΥΡΙΓΑ για την αποκομιδή δομικών υλικών (μπάζων) Τηλ. Επικοινωνίας 6973 805 376

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης αποδέχτηκε τις προτάσεις του Συλλόγου και έδωσε εντολή να αποσυρθούν άμεσα οι κάδοι και να μεταφερθούν στα σημεία που προαναφέραμε.

Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε τον οικισμό μας καθαρό και αυτό απαιτεί την συνεργασία ΟΛΩΝ μας.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει συμπολίτες μας, που δεν θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δήμου και συνεχίσουν να αποθέτουν απορρίμματα, στα σημεία των αυτοσχέδιων χωματερών.  

Εάν παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι οικιστές επιμένουν για την διευκόλυνσή τους, να έχουν κάδους απορριμμάτων πλησίον των κατοικιών τους, παρακαλούμε να ενημερώσουν τον Σύλλογο, προκειμένου να τοποθετηθεί κάδος έξω από την ιδιοκτησία τους.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.