Ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΛΚΕΘΕ επιβεβαιώνει τον Δήμαρχο Σαρωνικού και απαντά στον Τσαλικίδη

Έμμεση απάντηση στον Τσαλικίδη, δίνει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ,  όταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Σαρωνικού ότι δεν απευθύνθηκε στο Επιστημονικό Κέντρο, το οποίο θα γνωμοδοτούσε έγκυρα, για την ποιότητα των νερών στις παραλίες του Σαρωνικού.Η ανακοίνωση του Συλλόγου εκδόθηκε με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε ο Δήμαρχος του 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλος προς το Κέντρο για να ελέγξει την ποιότητα των νερών στην περιοχή του και η δήλωσή του ότι λόγω “Σαββατοκύριακου το Κέντρο δεν λειτουργούσε”. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας σχετικά με τις μετρήσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, ως προς το που και πότε πρέπει να γίνουν ώστε να έχουν επιστημονική αξία, είναι το ΕΛΚΕΘΕ. Είναι προφανές λοιπόν, πως κάθε αίτημα, είτε δημάρχου είτε άλλου φορέα, αξιολογείται ως προς την επιστημονική του προτεραιότητα και σκοπιμότητα». «Με ποια ιδιότητα ο κος Κωνσταντέλλος αξιώνει κινητοποίηση του ΕΛΚΕΘΕ μετά από τηλεφώνημά του; Μήπως πάνω στη σύγχυσή του νόμιζε πως το ΕΛΚΕΘΕ είναι υπηρεσία του δήμου του;».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων: «Επειδή ο δήμαρχος επικαλείται την περίπτωση της έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις το ΕΛΚΕΘΕ οφείλει να ιεραρχεί τις δράσεις του σύμφωνα και με τις εντολές που λαμβάνει από τις προϊστάμενες του αρχές, που είναι η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και σε συνεργασία με υπηρεσίες όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού. Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα γινόταν αν ο καθένας έδινε εντολή – και μάλιστα προφορική – στο ΕΛΚΕΘΕ να δράσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.