Ανακοίνωση του Δημάρχου διαφημίζει τον περιπατικό πεζόδρομο της Αναβύσσου. Καμία απάντηση στην διαμαρτυρία των κατασκευαστών της Αναβύσσου

DSC_0424Ανακοίνωση με τίτλο «Περιπατητικός Πεζόδρομος Αλυκών Αναβύσσου:  Ένα ακόμα έργο ολοκληρώθηκε», έκδωσε το γραφείο τύπου του Δημάρχου κ. Γιώργου Σωφρόνη, μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της διαμαρτυρίας των κατασκευαστών της Αναβύσσου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν για την πρόθεση της ΑΔΜΚΕΣ να δημοπρατήσει αυτό το έργο και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν την ανάθεση της κατασκευής του (δείτε εδώ). 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρει τα εξής: 

Ένα ακόμα σημαντικό έργο για τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού ολοκληρώθηκε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους, η νέα Δημοτική Αρχή και τα Νομικά της Πρόσωπα εργάζονται με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, όπως άλλωστε αρμόζει στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και ίσως τον πιο ουσιαστικό φορέα άσκησης εξουσίας.

Το πεζοδρόμιο, το οποίο κατασκευάστηκε περιμετρικά των Αλυκών, αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Η Ανώνυμη Δημοτική Μονομετοχική Κατασκευαστική Εταιρεία Σαρωνικού αξιολογώντας την ανάγκη των κατοίκων, προχώρησε στην κατασκευή του πεζοδρομίου, το οποίο καλύπτει συνολικά 4 χιλιόμετρα και ενώνει την παραλία με τις Αλυκές και την περίφραξη επί της Λεωφ. Καραμανλή, δημιουργώντας μια κλειστή διαδρομή.

Η σημασία του έργου δεν έγκειται στην οικονομική μόνο αξία, η οποία βέβαια πολλαπλασιάζεται αν λάβει υπόψη κανείς το γεγονός ότι το μόνο εισόδημά της Εταιρείας προέρχεται από τα μισθώματα των καντινών και μέρος αυτών είναι απαραίτητο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Η Εταιρεία κατόρθωσε να εξοικονομήσει τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία των κατοίκων αλλά και να αναβαθμίσει ποιοτικά και αισθητικά την περιοχή και τον Δήμο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αθληθούν σε ένα πλούσιο σε ιστορία και περιβαλλοντική σημασία περιβάλλον. Πρόκειται για ένα ακόμα από τα έργα που ολοκληρώνει η Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σωφρόνης και ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Χαρίτος τονίζουν την ιδιαιτερότητα της παρέμβασης αυτής, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους περιπατητές να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους βόλτα με ασφάλεια, δίπλα στη φύση, βελτιώνοντας την υγεία και τη σωματική τους ευεξία. «Πρόκειται για μια διαδρομή που προτιμούν να περπατούν δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες, καθώς τα οφέλη ευνοούν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική υγεία τους. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχε σοβαρή πιθανότητα τραυματισμού εξαιτίας του ελλιπούς φωτισμού, αλλά με το νέο πεζοδρόμιο μπορούν πλέον όλοι να απολαμβάνουν την καθημερινή τους συνήθεια χωρίς κανέναν κίνδυνο. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο και σε κάθε τομέα» σημειώνει ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.