Έργα Υποδομών 13 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

έργα αποχέτευσης Έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού εγκρίθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση (9-7-2015) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τα έργα υποδομών αφορούν την ολοκλήρωση του δικτύου ομβρίων στην Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, την αποχέτευση ομβρίων του κυρίως οικισμού Καλυβίων, το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Σαρωνικού, την ολοκλήρωση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων κυρίως οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά. Στα εγκεκριμένα έργα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλείων Δήμου Σαρωνικού, το έργο αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας των παιδικών χαρών του Δήμου Σαρωνικού.

Δυο ακόμα σημαντικά έργα θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιοχή και αφορούν την αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του Γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων και του Γηπέδου Κουβαρά.

Πράσινο φως και για σημαντικά έργα οδοποιίας, με τη θετική έγκριση για την αποκατάσταση τμήματος οδού Γ. Σιδέρη στην Δ.Κ. Κουβαρά αλλά και την κατασκευή μεταλλικής Οδικής Γέφυρας επί της οδού Παν. Μιχάλη στην Δ.Κ. Καλυβίων.

Η υλοποίηση όλων των προαναφερθέντων έργων θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης εκφράζει την ικανοποίηση του για την αίσια έκβαση και την ένταξη των σημαντικών αυτών έργων στο Πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. «Η εποικοδομητική συνεργασία μας τόσο με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου είναι δεδομένη και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά με τη θετική έγκριση από πλευράς Περιφέρειας έργων προϋπολογισμού που αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Σαρωνικού έχει ανάγκη υλοποίησης βασικών έργων υποδομής προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων,  να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής όλων μας και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, με στόχο να αναπτύξουμε το διαχειριστικό εκείνο μοντέλο που θα μας οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης, παρά τις δεδομένες δυσκολίες και αντιξοότητες».

Οι λεπτομέρειες και οι απαιτούμενες διαδικασίες θα συζητηθούν άμεσα ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος των εγκεκριμένων έργων


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Έργα Υποδομών 13 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής”

  1. Ο/Η Mary λέει:

    Παλι στα Καλυβια η αποχετευση? Στο Λαγονησι που εχουμε πληρώσει για το σκοπο αυτό, τιποτα παλι?

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.