Φιλανθρωπική εκδήλωση της Κοινωνικής Στήριξης

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2018 με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη φιλανθρωπική εκδήλωση της “Κοινωνικής Στήριξης”, στο ξενοδοχείο Plaza Resort στην Ανάβυσσο.

Παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Γκέραλη. 

Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Σαρωνικού και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής που στηρίζουν την Κοινωνική Στήριξη, όλα αυτά τα χρόνια της έντονης δράσης της.

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Στήριξης Κυρία Αναστασία Τσιακάλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της οργάνωσης την τελευταία χρονιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην συνεισφορά στους πληγέντες του Ματιού και του Ν. Βοτζά στην Νέα Μάκρη.  Η Κοινωνική Στήριξη  τίμησε τον επιχειρηματία του Plaza Resort κ. Γιάννη Αβραντίνη ο οποίος όπως είπε η κα Τσιακάλου, επί σειρά ετών μας στηρίζει και διευκολύνει το έργο της οργάνωσης.

Η ομιλία της κας Τσιακάλου έχει ως ακολούθως:

Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι Καλησπέρα σας,

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας Εκδήλωση στο Φιλόξενο Χώρο του Plaza Resort και σας Ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία Σας.

Η «Κοινωνική Στήριξη» τη χρονιά που μας πέρασε ήταν πολύ δημιουργική. Καινούργια μέλη στην ομάδα μας, ανανεωμένο πρόγραμμα δράσης, μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ιδέες.

Η προσφορά μας κάλυψε ανάγκες και σκόρπισε χαρά σε πολλούς Συνανθρώπους μας.

Εξαιρετική επιτυχία είχε το πρόγραμμά μας Δικαίωμα στη Ζωή υποστηρίζοντας δυναμικά 10 Ιδρύματα παιδικής προστασίας με πετρέλαιο θέρμανσης, είδη ένδυσης και υπόδησης, τόνους τροφίμων αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας με στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής των παιδιών με ανάγκη.

Φέτος στηρίξαμε επιπλέον τα παιδιά των Φυλακισμένων Γυναικών στην Θήβα τα οποία επισκεφθήκαμε προσφέροντας την βοήθεια που μας ζήτησε η Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών.

Ιδιαίτερη  μνεία θα κάνω για το Ίδρυμα Παιδικής προστασίας Ανηλίκων ο Άγιος Ανδρέας στον Άλιμο του οποίου ανανεώνουμε όλον τον εσωτερικό εξοπλισμό (καναπέδες, τραπέζια κλπ). Πέραν αυτού προσφέραμε στα 35 ανήλικα παιδιά όλον τον σχολικό εξοπλισμό αλλά και ένδυση και υπόδηση με την βοήθεια μεγάλου Επιχειρηματικού Ομίλου.

Το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, πρόγραμμα με στόχευση στο μέλλον και στο δικαίωμα των παιδιών και εφήβων σε ποιοτική εκπαίδευση στέφθηκε με επιτυχία  χάρις στην Υποστήριξη Φορέων και Ιδιωτών.

Εξασφαλίσαμε υποτροφίες σε διάφορα ΙΕΚ και τις προσφέραμε σε σπουδαστές που αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Συνεργασθήκαμε με Ιδιωτικούς Φορείς και ευαισθητοποιημένους Ιδιώτες και καλύψαμε ανάγκες τροφίμων 120 οικογενειών σε μηνιαία βάση και ευελπιστούμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό των βοηθουμένων γιατί καθημερινά μας φθάνουν μηνύματα για υποστήριξη.

Η τραγωδία των πλημμυρών στην Μάνδρα Αττικής και πυρκαγιών τον Ιούλιο στο Μάτι και Ν. Βουτζά μας κινητοποίησε άμεσα για την ανακούφιση βραχυπρόθεσμων αναγκών των πληγέντων.

Βρεθήκαμε σ’ αυτές τις περιοχές τις πρώτες μέρες και χάρις στην συγκινητική βοήθεια των μελών και φίλων του Συλλόγου μας συμβάλλαμε στην επούλωση πληγών αυτής της μεγάλης καταστροφής.  Κινητοποιήσαμε όμως και μεγάλο φορέα στην Ελβετία για την Υποστήριξη του Λύρειου ορφανοτροφείου που κατεστράφη ολοσχερώς.  Καθώς και Τουριστική Επιχείρηση η οποία ανταποκρίθηκε διαθέτοντας μεγάλο ποσό για την βοήθεια του ιδίου Ιδρύματος. 

Διαθέσαμε δεκάδες αναπηρικά αμαξίδια και κρεβάτια σε Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής και καλύψαμε νοσηλείες και θεραπείες καθώς και επεμβάσεις συνανθρώπων μας σε Ιδιωτικά Ιδρύματα.

Το σημαντικότερο όμως, Κυρίες και Κύριοι, πέρα από την Ευημερία των αριθμών είναι ότι μέσα από αυτές τις δράσεις οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον αναπτύσσοντας φιλίες, αλληλοσεβασμό, στοιχεία και αξίες για την Ευημερία των κοινωνιών.

Κάθε χρόνο η «Κοινωνική Στήριξη» τιμά αυτούς που με τις πράξεις τους συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Βέβαια υπάρχουν και Ευεργέτες που θέλουν να κρατούν την ανωνυμία τους και αυτό το σεβόμαστε απόλυτα. Εμείς τους γνωρίζουμε και τους τιμάμε. Σήμερα θα τιμήσουμε τον κύριο Γιάννη Αβραντίνη. 

Ο κύριος Γιάννης Αβραντίνης είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής που με την επιχειρηματική του δράση συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού.  Ο κύριος Αβραντίνης επί σειρά ετών μας στηρίζει και διευκολύνει το έργο μας. Τον Ευχαριστούμε θερμά και τον παρακαλούμε να έρθει κοντά μας να παραλάβει την τιμητική πλακέτα.  

Κυρίες και Κύριοι,

Σας Ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία Σας στην εκδήλωσή μας γιατί αυτή σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου μας.  Σας εύχομαι Καλή Διασκέδαση

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης, ο οποίος σκόρπισε κέφι με τα τραγούδια που επέλεξε για τη βραδιά.  

 

 

 

 

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.