Το νέο παραμύθι του Βορίδη περιλαμβάνει άρδευση με νερό από το Κ.Ε.Λ.

Αποτέλεσμα εικόνας για βορίδης αυγερινός

Στη φωτογραφία ο κ. Βορίδης με τον καλοχαιρέτα Αντιπεριφερειάρχη, μετά την επική συμφωνία.

Νέο παραμύθι ετοιμάζουν να πλασάρουν στους Μαρκοπουλιώτες για τη διάθεση των νερών από το ΚΕΛ του αεροδρομίου. Θα ποτίζονται δήθεν αγροτικές εκτάσεις και δεν θα χύνεται στην Χαμολιά.

Μία σημαντική συζήτηση έχουμε ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Αττική για την μελλοντική επαναχρησιμοποίηση του νερού από τα ΚΕΛ της περιοχής, για τις ανάγκες άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής των Μεσογείων, γράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός.
Σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, στελέχη της ΕΥΔΑΠ, εκπροσώπους του Διεθνή Αερολιμένα, Δημάρχους και εκπροσώπους των αγροτών των Μεσογείων, συμφώνησαν αρχικά στη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης για τις αρδευτικές ανάγκες των παραγωγών, μελέτης διάθεσης του νερού, καθώς και της δυνατότητας αξιοποίησης του νερού και από το ΚΕΛ του αεροδρομίου. Αυτό το τελευταίο είναι το κερασάκι της τούρτας.

Τι μας λέτε, αυτό είναι είδηση!!!

Δηλαδή, ο Βορίδης άλλαξε άποψη και δεν επιμένει πλέον, ότι τα λύματα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα του Δήμου Σαρωνικού, μπορούν και πρέπει να οδεύσουν στην Ψυττάλεια, όπως υποστήριζε το 2012, ταυτιζόμενος με το Φιλίππου και τον Τσαλικίδη. Τότε οι ανάγκες για ψηφαλάκια, εν όψη των εκλογών του ίδιου έτους, απαιτούσαν να μην γίνει Κ.Ε.Λ. στην Παλαιά Φώκαια και να πλασαριστεί το παραμύθι περί Ψυττάλειας. Ματαίως φωνάζαμε κάποιοι, ότι κοροϊδεύουν και ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ και ακόμα ότι τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ επιστρατεύτηκαν, από τον τότε υπουργό υποδομών, για να υποστηρίξουν την ανοησία, ότι ΝΑΙ μπορούν τα λύματα να φτάσουν στην Ψυττάλεια. Ο στόχος επιτεύχθηκε αλλά το αποχετευτικό του Σαρωνικού πήγε +10 χρόνια πίσω, όπως ακριβώς κάποιοι υποστηρίζαμε.
Τώρα το νέο “σχέδιο”, που αναλαμβάνει και πάλι να πλασάρει ο Βορίδης, ως υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης πλέον, προβλέπει τα επεξεργασμένα λύματα να μην οδεύσουν στην Χαμολιά και θα αναδειχτεί η χρησιμότητά τους, στην άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της Ανατολικής Αττικής. Έτσι θα αναλάβουν πάλι τα πρόθυμα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, να συντάξουν “ολοκληρωμένη μελέτη για τις αρδευτικές ανάγκες των παραγωγών”, μελέτη διάθεσης του νερού, καθώς και της δυνατότητας αξιοποίησης του νερού και από το ΚΕΛ του αεροδρομίου, όπου θα οδεύσουν τα λύματα του Σαρωνικού. Να δούμε και πως θα πείσουν τους αγρότες να χρησιμοποιούν για το πότισμα νερό από τα λύματα και να κατασκευαστεί βέβαια και ένα δίκτυο.
Ίσως (ελπίζουν) ο κ. Πατούλης (εφόσον είναι κι αυτός συμμέτοχος στο κόλπο), ο Φιλίππου (τελευταία έγιναν φιλαράκια και κάνουν μεταξύ τους δώρα, κάδους απορριμμάτων), ο κ. Αυγερινός και βέβαια ο Βορίδης, ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις των Πορτοραφτιοτών ώστε να μην προσφύγουν στο ΣτΕ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα πειστούν, ότι δεν θα ρίχνονται στη Χαμολιά τα νερά από το ΚΕΛ, αλλά θα ποτίζονται οι αγροτικές καλλιέργειες. Τέτοιο παραμύθι δεν το έχει πλασάρει ούτε ο Φιλίππου για τις ανεμογεννήτριες.
Αλλά δεν ξέρουμε, μπορεί και να τα καταφέρουν και το ευχόμαστε, μήπως και λυθεί το πρόβλημα του αποχετευτικού του Σαρωνικό. Όμως ο ρόλος του Βορίδη πρέπει να αποκαλύπτεται σε κάθε πτυχή του, μήπως και πάψει να μυρίζει σαν τα λύματα που ρέουν στην Ανάβυσσο και στην Παλαιά Φώκαια.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.