Τοποθέτηση με γρίφους για το αποχετευτικό από τον Φιλίππου!

Στο πρόβλημα του αποχετευτικού αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, στην ομιλία – χαιρετισμό που έκανε στα εγκαίνια των έργων του αλιευτικού Καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας. Η τοποθέτησή του, η οποία περιείχε πολλούς γρίφους, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά όταν είπε ότι η επίλυση του αποχετευτικού είναι σε καλό δρόμο και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο. Εντύπωση προκάλεσε και το ότι δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην Ψυτάλλεια 

Προφανώς δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης την αναφορά του, ότι η επίλυση του αποχετευτικού είναι σε καλό δρόμο, την συνέδεσε με την επίλυση του αποχετευτικού και άλλων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, οι οποίες ζητούν επίσης να μεταφερθούν τα λύματα τους στην Ψυτάλλεια, αλλά ουδέποτε έλαβαν κάποια τέτοια υπόσχεση.  

Το τι ακριβώς εννοούσε ο Αντιπεριφερειάρχης με την δήλωσή του, δεν το γνωρίζουν ούτε στο Δήμο Σαρωνικού, πηγές του οποίου μας ενημέρωσαν, ότι δεν γνωρίζουν να υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα και ότι αν υπήρχε εξέλιξη, θα είχε πρωτίστως ενημερωθεί ο Δήμαρχος. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι ακόμα αναμένεται η συνάντηση με τον αρμόδιο παράγοντα του ΥΠΕΚΑ, στον οποίο παρέπεμψε το Δήμο, το γραφείο του Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά από ένα και πλέον μήνα αναμονής και τελικά άρνησής του να τον δεχτεί.   

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού έχει θέσει χρονικό όριο, μέχρι τον προσεχή Μάιο, για να υπογραφεί η σχετική απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ, μετά την παρέλευση του οποίου θα προχωρήσει στο σχέδιο Β΄, το οποίο αφορά την χωροθέτηση Κ.Ε.Λ. στον Σαρωνικό.  Μια τέτοια εξέλιξη θα απεμπλέξει και άλλους Δήμους (Ραφήνα, Σπάτα, Μαραθώνας), από την αναποφασιστικότητα να χωροθετήσουν Κ.Ε.Λ. στις περιοχές τους, μια και αναμένουν τις εξελίξεις στον Σαρωνικό και την Παλλήνη. 

Σε ότι αφορά την χωροθέτηση Κ.Ε.Λ. στον Σαρωνικό, επικρατέστερη λύση, κατά την δική μας αντίληψη, θεωρείται το 60ο χιλ. της Αθηνών – Σουνίου, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η Γερακίνα, με την προϋπόθεση εφαρμογής της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας και στις δύο περιπτώσεις.   


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Τοποθέτηση με γρίφους για το αποχετευτικό από τον Φιλίππου!”

  1. Ο/Η συριανος λέει:

    ειμαιτιςθερμης αποψης οτι το να λες κατι χωρις να προχωρας σε αποφασεις δηλαδη χωρις εργο μονο εξαγριωνεις

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.