Συνάντηση του Πανελλήνιου Δικτύου Συμπαραστατών με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

Mε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκε τη Τρίτη  20/12/2016 το προεδρείο του Δικτύου των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους Συμπαραστάτες για τα συμπεράσματα της τρίτης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Δικτύου.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα εκλογής Συμπαραστάτη  ακόμη και από νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους που έχουν κάτω των 20.000 κατοίκων, η διαμόρφωση ενός προοδευτικότερου συστήματος εκλογής με την πλειοψηφία 2/3 των παρόντων συμβούλων του δημοτικού / περιφερειακού συμβουλίου, καθώς και η ανάγκη να διευκρινιστεί η υποχρεωτικότητα των υπηρεσιών να απαντούν εντός ευλόγου χρόνου εγγράφως στον Συμπαραστάτη.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την απορία του για  το γεγονός πως πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν προκηρύξει τη θέση του Συμπαραστάτη, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαμορφωθεί η κατάλληλη κουλτούρα συνεργασιών που θα επιτρέψει στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να επιλέξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση πως ο θεσμός του Συμπαραστάτη και της Επιχείρησης είναι δικλίδα διαφάνειας και δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και επιβάλλεται η περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του. Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίκτυο Συμπαραστατών πρότεινε στον Υπουργό τη συμμετοχή εκπροσώπου του στην επιτροπή για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δικτύου, Συμπαραστάτης του Δήμου Σαρωνικού κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο Γενικός Γραμματέας και Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππος Τριομμάτης, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ.  Γαβριήλ Αραμπατζής, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης κα Αικατερίνη Τσιομπάνου, καθώς και ο Υπεύθυνος Τύπου του Δικτύου, Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος κ. Δημήτριος Πετράς.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.