Σαρωνικός: Πως να χτίσετε μια πόλη με λάθος τρόπο!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πάστρας, δυσκολεύεται στην προσπάθειά του να αγκαλιάσει την τεράστια κολόνα της ΔΕΗ.

Μια νέα πόλη χτίζεται στον Σαρωνικό και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου. Το σχέδιο πόλης Α΄κατοικίας, στην περιοχή Βούρλων βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους εφαρμογής του και θα περίμεναν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του οικισμού, να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.  Δυστυχώς όπως διαπιστώνεται από τις επισημάνσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου, αυτό δεν συμβαίνει.

Παρουσιάζουμε ένα από τα σημεία κακοτεχνιών που θα ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους και δείχνουν την προχειρότητα και ενδεχομένως της αδιαφορίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Πρόκειται για την οδό Αγίας Τριάδας η οποία είχε προσδιοριστεί από το σχέδιο πόλης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Νικόλαο Πάστρα, να γίνει πεζόδρομος. Τελικά για κάποιους άγνωστους λόγους και προφανείς παρεμβάσεις, άλλαξε η χρήση της και έγινε οδός κανονικής κυκλοφορίας. 

Η τεράστια κολόνα φέρει μόλις ένα καλώδιο. Θα μπορούσε στη θέση της να τοποθετηθεί μια άλλη με την μισή τουλάχιστον διάμετρο.

Τα πεζοδρόμια έχουν πλάτος μόλις 1,5 μέτρο, παρά τις υποδείξεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου, να γίνουν τουλάχιστον 2 μέτρα πλάτος, προς διευκόλυνση των πεζών, στενεύοντας παράλληλα το πλάτος της οδού κατά ένα μέτρο. Ήδη η οδός παρουσιάζει ένα «δόντι» στο 2ο οικοδομικό τετράγωνο, που δημιουργήθηκε προφανώς προς εξυπηρέτηση ιδιοκτήτη παρακείμενου οικοπέδου (Διαβάστε εδώ). Ενώ όλος ο δρόμος έχει πλάτος 9 μέτρα ξαφνικά γίνεται 7 μέτρα. Το στένεμα γίνεται μόνο από την μια πλευρά και για ένα  μόνο τετράγωνο (Ο.Τ. 169) και στην συνέχεια στο επόμενο  ξαναγίνεται 9 μ. χωρίς να υπάρχει κανένας τουλάχιστον εμφανής λόγος γι΄αυτή την αλλαγή.

Η πρόταση του Συλλόγου για μείωση του πλάτους της οδού, καθ΄ όλο το μήκος της, δεν έγινε δεκτή, για να συμπληρωθεί η κακοτεχνία από την ΔΕΗ, οι τεχνικοί της οποίας τοποθέτησαν τεραστίων διαστάσεων κολώνες (διαμέτρου 500 εκ.), στην μέση ακριβώς του πεζοδρομίου, η οποία φέρει ένα μόλις καλώδιο!!!

Το αποτέλεσμα είναι  ότι το ήδη μικρό σε πλάτος πεζοδρόμιο, να στενέψει ακόμα περισσότερο και να είναι αδύνατη η χρήση του από μια μητέρα που θα μεταφέρει ένα παιδικό καροτσάκι ή ακόμα, για ένα αναπηρικό καρότσι, καταργώντας ουσιαστικά και την ράμπα που έχει κατασκευαστεί γι΄ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Εκτός από την ΔΕΗ, και ο ΟΤΕ τοποθέτησε αυθαίρετα την ξύλινη κολόνα, κλείνοντας μέρος της εισόδου αλλά και τον ηλεκτρολογικό πίνακα της παρακείμενης κατοικίας

Σε άλλα σημείο τη ίδιας οδού δεν έχουν κατασκευαστεί ράμπες, προφανώς από παράληψη του εργολάβου.  Οι ράμπες είναι υποχρεωτικές και οπωσδήποτε θα πρέπει να ανακατασκευαστούν αυτά τα σημεία των πεζοδρομίων. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.