Ποδοσφαιρικό φεστιβάλ παλαιμάχων στην Παλαιά Φώκαια για την Μικρασιατική καταστροφή

Η ομάδα των διοργανωτών παλαιμάχων του Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας με τον πρόεδρο και προπονητή τους Λεωνίδα Βαρριά, στο άκρο δεξιά της επάνω πλευράς

Έξι ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, που έχουν ρίζες από τις αλησμόνητες πατρίδες, δηλαδή  ΑΕΚ, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος, Φωστήρας και Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας, θα συμμετάσχουν  στο τουρνουά, που διοργανώνουν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Φώκαια, οι παλαίμαχοι του Πρωτέα. Το τουρνουά γίνεται μετά από ιδέα του κ. Λεωνίδα Βαρριά, για να μνημονευτεί η Μικρασιατική καταστροφή, που κορυφώθηκε με το κάψιμο της Σμύρνης στις 13 Σεπτεμβρίου 1922.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17:30 με τη συνάντηση Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας – Φωστήρα. Και οι συναντήσεις 30λεπτης διάρκειας που θα ακολουθήσουν είναι:  Πανιώνιος – Φωστήρας (18:00), Πανιώνιος – Απόλλων (18:30), Ιωνικός – Απόλλων (19:00), ΑΕΚ – Ιωνικός (19:30) και η αυλαία του τουρνουά, θα πέσει στις 20:00 με τον αγώνα των γηπεδούχων του Πρωτέα με την ΑΕΚ. Μετά τους αγώνες, θα ακολουθήσει δεξίωση στην ταβέρνα του Αλέξη στην παραλία Φώκαιας. Και εκεί οι διοργανωτές θα τιμήσουν  όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους με αναμνηστικές πλακέτες, μετάλλια για τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές, ενώ θα τιμηθούν και οι Θωμάς Μαύρος και Γιώργος Δέδες, που τίμησαν τις φανέλες Πανιωνίου και ΑΕΚ.

Τόσο οι συμμετέχοντες , όσο και οι διοργανωτές, ευελπιστούν ότι θα ζήσουν στιγμές μεγαλείου στην Παλαιά Φώκαια και θα τοποθετήσουν τον θεμέλιο λίθο πάνω στο οποίο θα στηθεί ένα τουρνουά, που θα γίνει θεσμός.

Πηγή: flogasport.net


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.