Ο Πάνος Σκουρλέτης δικαιώνει την Ύδρα για τη νήσο Σαν Τζώρτζη

Αρνητική εξέλιξη για τον Δήμο Λαυρεωτικής σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, σχετικά με την αποδοχή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, η οποία αφορά την διοικητική υπαγωγή της νησίδας Άγιος Γεώργιος στον Δήμο Ύδρας. Σύμφωνα με την αποδοχή αυτή η εφαρμογή της γνωμοδότησης καθίσταται υποχρεωτική για τη Διοίκηση.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης: “Ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τον Δήμο μας και τα νοικοκυριά της Ύδρας!!! Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

Μετά τη θετική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Οκτώβριο 2017, όλοι περίμεναν την τελική απόφαση αποδοχής από τον ΥΠ.ΕΣ. κ. Πάνο Σκουρλέτη. Πλέον θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις, με νέες δρομολογήσεις μέχρι και την τελική δικαίωση και τυπική διευθέτηση της νησίδας και των ορίων της.

Είναι πολλά τα λεφτά απ’ τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται πάνω στη νησίδα και παρότι ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής ο δήμος του εισπράττει απ’ την διαχειρίστρια εταιρεία το ποσοστό που αναλογεί στον ιδιοκτήτη, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εν καιρώ θα υπάρξουν νέες εξελίξεις με την τυπική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού που θα στρέψουν τη κάνουλα ροής των χρημάτων προς τον απομακρυσμένο μεν, ιδιοκτήτη δε, δήμο Ύδρας.   


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.